• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yenidoğan

bsy09

Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2022
5
0
6
31
Öncelikle herkese merhabalar. 12 günlük bebeğim var sezaryen ile doğum yaptım hastane de ilk sütüm yetiyor sanıp sağdığımız zaman yetmediğini gördük ve mama takviyesi yapıldı daha sonra sarılığımız arttığı için devam ettik. Şuan hem emiyor hem mama yiyor. Geceleri çok ağlayan bir bebeğim var ağladığı için doktora götürdük ve açlıktan ağladığını söyledi mama ml yükselttik şuan 60 içiyor aynı zamanda meme de emiyor bazen sadece memeyle duruyor bazen memeyi asla almıyor. Çok yorgun stresli ve üzgünüm ağladıkça ben kahroluyorum. Var mı benim gibi ağlak bebişli:)
Dertleşmeye geldim…

Aslında yenidoğan bebeğin midesi çok küçük azcık emse bile doyar Sürekli emzirin sık sık ne kadar emerse süt o kadar artıyor bi de iyice emdikten sonra mamayı verin anne sütü çabuk sindiriliyor ama mama geç sindiriliyor o yüzden mamayı sindirmeden meme almıyor olabilir internette sütünüze güvenin diye video izlemiştim bende yetmiyor mu aç mı diye tedirgin oluyordum ama tedirgin oldukça stres daha da azaltabilir sütüne güven onun midesi minnacık zaten sık sık emzir sürekli emzir uzun uzun emsin mamadan çok emzirmeye yönel inşallah artar sütün 😇 helva bulgur kuru dut (kaynatıp) kuruyemiş kuru incir bunlar süte çok iyi geliyor bi de bol su içmek ve uyumak sütü artırıyor. Günde en az 4-5 çişli bez alıyorsanız bebeğiniz doyuyordur ordan anlayabilirsiniz

Aslında yenidoğan bebeğin midesi çok küçük azcık emse bile doyar Sürekli emzirin sık sık ne kadar emerse süt o kadar artıyor bi de iyice emdikten sonra mamayı verin anne sütü çabuk sindiriliyor ama mama geç sindiriliyor o yüzden mamayı sindirmeden meme almıyor olabilir internette sütünüze güvenin diye video izlemiştim bende yetmiyor mu aç mı diye tedirgin oluyordum ama tedirgin oldukça stres daha da azaltabilir sütüne güven onun midesi minnacık zaten sık sık emzir sürekli emzir uzun uzun emsin mamadan çok emzirmeye yönel inşallah artar sütün 😇 helva bulgur kuru dut (kaynatıp) kuruyemiş kuru incir bunlar süte çok iyi geliyor bi de bol su içmek ve uyumak sütü artırıyor. Günde en az 4-5 çişli bez alıyorsanız bebeğiniz doyuyordur ordan anlayabilirsiniz
Uyumak ne mümkün

Gündüzleri zaten mama almıyoruz geceleri sadece takviye yapıyoruz geceleri memeyi asla almıyor onun için napcağımı bilmiyorum. Uyumak ne mümkün sabaha kadar ayaktayız gündüz 2/3 saat kadar uyuyorum bebeğim uyuduğu zaman. 40 çıkınca düzeliyor diyorlar umarım öyledir:)

Gündüzleri zaten mama almıyoruz geceleri sadece takviye yapıyoruz geceleri memeyi asla almıyor onun için napcağımı bilmiyorum. Uyumak ne mümkün sabaha kadar ayaktayız gündüz 2/3 saat kadar uyuyorum bebeğim uyuduğu zaman. 40 çıkınca düzeliyor diyorlar umarım öyledir:)
Gece emzirmek sütü artıyormuş emse keşke bi kaç kere

Öncelikle herkese merhabalar. 12 günlük bebeğim var sezaryen ile doğum yaptım hastane de ilk sütüm yetiyor sanıp sağdığımız zaman yetmediğini gördük ve mama takviyesi yapıldı daha sonra sarılığımız arttığı için devam ettik. Şuan hem emiyor hem mama yiyor. Geceleri çok ağlayan bir bebeğim var ağladığı için doktora götürdük ve açlıktan ağladığını söyledi mama ml yükselttik şuan 60 içiyor aynı zamanda meme de emiyor bazen sadece memeyle duruyor bazen memeyi asla almıyor. Çok yorgun stresli ve üzgünüm ağladıkça ben kahroluyorum. Var mı benim gibi ağlak bebişli:)
Dertleşmeye geldim…
Bol bol emzir uzun uzun 10 dk 10 dönüşümlü memeni en son mama ver.bende basta mama takviyeli gittim 2. Ay Kilo alımı fazla oldugu zamanda kademeli kesip bitirdim mamayi. Facebook'da emzirme akademisi diye bir grup var orda emzirme danışmanı hemşire arkadas yardımcı oluyor istersen danış. Emzik kullanma Mamayı biberonla verme. üst üste verilen biberon meme reddi yapar zamanla aktif emme sona erer sadece geveler en sonda ağlamaya başlayıp hiç almaz memeni. kaşık biberon yada emzirmeyi destekleyen emzirme destek sondası internette vardır eds yöntemi onunla ver. emzirirken hem sütun artar hemde karnı doyar. Gece emzirmelerini atlama sütünü artıran gece emzirmeleri ve büyümesine katkı sağlayan en sağlıklı süt gece salgılanıyor.

Bol bol emzir uzun uzun 10 dk 10 dönüşümlü memeni en son mama ver.bende basta mama takviyeli gittim 2. Ay Kilo alımı fazla oldugu zamanda kademeli kesip bitirdim mamayi. Facebook'da emzirme akademisi diye bir grup var orda emzirme danışmanı hemşire arkadas yardımcı oluyor istersen danış. Emzik kullanma Mamayı biberonla verme. üst üste verilen biberon meme reddi yapar zamanla aktif emme sona erer sadece geveler en sonda ağlamaya başlayıp hiç almaz memeni. kaşık biberon yada emzirmeyi destekleyen emzirme destek sondası internette vardır eds yöntemi onunla ver. emzirirken hem sütun artar hemde karnı doyar. Gece emzirmelerini atlama sütünü artıran gece emzirmeleri ve büyümesine katkı sağlayan en sağlıklı süt gece salgılanıyor.
Emzik kullanmıyoruz asla almadı emziği çekiyor bakıyor boş atıyor ağzından. Geceler öyle deneyeceğim dediğiniz gibi. Ama geceleri çok ağlıyor ve benim çocuğum ağladığı zaman asla memeyi almıyor hiçbir şey almıyor şimdiden çok sinirliyiz :) gece ağlamalarımız biraz biterse o da ben de rahatlayacağız aslında

Güzel anne ,
Hepsi geçecek çok zorlanıyorsun hepimiz zorlandık ah yazdıkların beni hemen 3 sene öncesine götürdü :) ikizlerim biri dursa biri durmazdı biri uyusa diğeri uyumazdı ne 2 3 saati günlük 15 dk uyuduğumu bilirim :)
Ama geçiyor ,
geçiyor demek için geldim ❤️
Dünyaya uyum sağlamaya çalışıyor düzenli aralıklarla vermeyi denesen 2 saatte bir ya da çok emerse 3 saatte bir gibi bir kaç gün zorlanırsın belki ama rutine döner

Dertleşmeye geldim…
Bizdede bir haftalıken bir gün sariliktan bir gece yattı oğlum sonraki rutinimde mutlaka emzirme sureni 20 dk çıkardim sonrasında araniyorsa sagilmis süt varsa onu yoksa mama verdim rutinim böyle geçti iki üç gün sonrasında sarılığı hallettik çok sukur aglamasinda aç degilse sana bağ kurmak için agliyordur göğsüne koy sakinlesiyorlar

Aslında yenidoğan bebeğin midesi çok küçük azıcık emse bile doyar annesi.. fakat 1 ay boyunca 2 saatte 1 emzirmen gerekir.. en az 10 dk boyunca güçlü şekilde emsin ki sütün çoğalsın doktorum bana öyle demişti.. gerekirse saat başı emzir bol bol emzir.. geceleri uyandır (alarm kurardım 2 saatte 1 çalardı telefon)2 saatte 1 emzir zamanla rutine dönecek senin uyandirmana gerek kalmayacak kendisi uyanacak demişti.. öylede oldu 15 günlük olduğunda kendisi uyandı 2 saatte 1 emziriyordum bazen saat başı bazen 1.5 saatte 1 emziriyordum.. Bir annenin göğsündeki sütü süt sağma makinaları belirlemiyor.. Çünkü bebeğin emdiği ile makinenin sağmasi aynı şey değildir.. goguslerimiz okadar zeki ki.. bebeğin emmesi ve makinenin sağmasini ayırt edebiliyor.. bebek emince daha çok süt geliyor.. makine ile saginca daha az geliyor.. haliyle sütümüz az yanılgısına kapiliyoruz hemen.. Instagram da gebeanne sayfasını takıp etmenizi öneririm öyle güzel bilgiler paylaşıyor ki.. onun sayesinde atlattım bende sizin gibi o zamanları.. sütüm az yetmiyo yanılgısına çok kapıldım.. Meğer sütüm yetiyormus benim.. birde sütünüzü çoğalması için hicbirseye ihtiyacınız yok bebeğinize ihtiyacınız var diyor bu gebeanne.. bir takip edin çok rahatliycaksiniz bende zamanında bu sayfa sayesinde rahatladım.. çok şey öğrendim.. herşey yoluna girecek inanın ki üzülüp stres yapmayın derim bol bol su ve uyku da çok önemli siz rahat olucaksiniz ki bebeğinizde huzurlu şekilde emip uyusun beraberinde sizde uyumaya çalışın.. işler geri kalsın bosverin...bir rutin oluşturana kadar sadece siz ve bebeğiniz olsun önceliğiniz..

Back