Yenidoğan Sarılık

Msspinkie

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2016
10.267
25.571
598
Arkadaşlar bugün 7. Günü oğlum doğduktan sonra 5. Gün bilrubin 24 de yenidoğan yoğun bakıma yattı.
Doktorla konuştuk şu an değer 13 kusur falan bir inip bir çıkıyor. Enfeksiyon yok,ciğerler normal ama değer bu doktor pazartesi çıkarırız iki günde bir tekrar kontrol ederiz diyor ama benim için içimi yiyor bir sorun var mı diye. Herkes sarılık birşey değil diyor ama bu kadar uzun kalması değerin ışığa rağmen düşmemesi beni üzüyor. Ben 0rh+, bebek ise b+ , doktor üniversite hastanesinde alt kan uyuşmazlığı testi yaptırabilirsiniz diyor. Böyle birşey çok mümkün değil ama olabilirmiş de .... Çok korkuyorum başına gelen, bilen var mı???

merhabalar,öncelikle evladınız hayırlı olsun,sağlıkla büyüsün inşallah

yorum yapmadan önce sormam gereken birkaç şey var:

1)prematür doğum mu yoksa term bebek mi evladınız?
2)ilk çocuğunuz mu?
3)doğumdan itibaren mi sarılık vardı eğer hayırsa doğumdan ne kadar süre (saat-gün) sonra sarılık başladı?

bir cevaplayın bakalım,sonra konuşalım :)

ancak şu durumda bile tablo bana kötü gelmedi,endişelenmeyin :)

1) Yok prematüre bir bebek değil, 38+5 de dünyaya geldi.
2) İkinci evladım, birinci 33 haftada doğmuştu onda da vardı sarılık 15 güne yakın kalmıştı kuvezde
3)Hayır doğumda yoktu sanırım 3. Gün rengi sararmaya başladı 5. Gün muayenede 24 çıkınca değer yatırdılar.

Çok teşekkür ederim ilginiz için

süper! :)

şöyle söyleyebilirim, ilk 24 saatte oluşan sarılık patolojik sarılıktır, bunun için sordum ne zaman vardı diye.

term bebekte 15 gün sarılık normal kabul edilir, canınızı sıkmayın :)

emzirdiniz mi hiç ?

şöyle kan uyuşmazlığı olma ihtimali var ,ilk çocukta anne duyarlanır,ikinci ve daha sonraki çocuklarda antikorlarını bebeğe yollar.

yanlış okumadıysam siz 0 sınız oğlunuz B değil mi? dolayısıyla sizden antikor geçişi olmuş olabilir,olmaz diyemem. ancak olsaydı çok daha gürültülü bir tablo olurdu,böyle olmazdı diye düşünüyorum.

oğlunuza direkt coombs testi yapılırsa ortaya çıkar zaten.

ancak fototerapiyle güzel bir düşüş sağlanmış, normal-fizyolojik sarılık diyebileceğimiz billuribin üst sınırı 12-13 tür zaten, siz de 13 e inmişsiniz.

taburcu olmanızda bir sorun yok bence,yanlış hatırlamıyorsam kısa aralıklarla kontrole getirip değerlerini ölçtürüyorsunuz taburculuk sonrasında da zaten.

tek çözüm fototerapi de değil,exchange transfüzyon bile uygulanabilir gerekli görülürse,ancak buna gerek olduğunu düşünmüyorum :)

kısacası içinizi rahat tutun ve doktorunuza güvenin :)

Son düzenleme:
Ay çok çok çok teşekkür ederim yorumunuz için inanın bu kadar andaval ve duygusal değildim ama lohusalık sanırım beni mahvetti.

Doktor da eşim ve benim vesveseli davrandigimizi söyledi rahat etmek için bir test yaptırabilirsiniz ama ben şu an için önermiyorum dedi. Ama bende korkuyorum ya ilerler dönüşü olmaz hasar yaparsa diye o yüzden pzrtsi bir üniversite hastanesine göstereceğim inşallah

Transfüzyon dan çok korkuyorum olur diye inşallah onlara gerek kalmaz çabucak atlatır

estağfurullah efendim ne demek :)

ben transfüzyona ihtiyaç olacağını düşünmüyorum açıkçası, beyinde kalıcı hasar yapabilmesi için çok daha yüksek değerlerde ve uzun süre vücutta kalması gerekir billuribinin.

içiniz rahat edecekse test yaptırın tabi,zararı olmaz :)

transfüzyona gerek kalmayacak bence ama kalsa bile korkulacak bir durum değil,kendinizi şimdiden doldurmayın.

şu anki tablo gayet iyi,tedaviye yanıt iyi, rahat olun :)

İnşallah herşey böyle gider bugünde 12 ye düşmüş çok şükür

Evet için öyle daha rahat eder gibi bir oraya gidelim bakalım Çok teşekkür ederim ilginiz için tekrardan

Canım o kadar telaslanma bende aynı durumu yaşadım bir inip bir çıktı iki günde bir hastanede kontrol ettirdim çok zorlu bı surecti iki kere de hastanede yattık. Uzayan sarılık diye telaslandirdilar ultrason filan çekildi hiç bir sonuç elde edemedik doktor bu tehlikeli zamanda gidip gelmeyin diyip sonrasında bı hap verdi sütümde erittim o düşüşü sağladı ama bir ay hep kontrol edildi çok şükür şimdi biseyimiz yok . Kan uyuşmazligi testi yapılsın ben negatifim uyuşmazlık vardı eşimle ama kızım benim kan grubundan ona ragman ama için rahat olsun çözümsüz bişey yok.

Bugün iki gün doldu bakıldı kabına 2 birim artmış doktor önemli değil bekliyordum dedi. Tekrar on gün sonra gelin dedi.
Bizim eşimle ikimizde pozitif ama alt kan grubu anlaşmazlığı oluyormuş ama onu da sorduk bilseniz ne olacak dendi sadece bilmiş olursunuz alt kan grubunda yapılacak birşey yok diye söyledi. Bizde vazgeçtik. İnşallah tüm kuzular iyi olur çok teşekkür ederim.

Ne demek inşallah kısa zamanda atlatirsiniz En fazla bir ay sürer zaten canım ki yenidoğan sariligi zaten tüm bebeklerde oluyor bazen sebepsizce uzun sürebiliyor mis kilo artışı normalse bebek olduğundan uykulu değilse korkacak bişey yok denilmişti bize iki saatte bir emzirmeye özen göster

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…