• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları yenidoğan sarılık hakkında bilgi verecek olanlar lütfen yardım edebilir mi?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

remziska

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2014
11
3
1
37
3 günlük kızımız sarılık şüphesi ile hastaneye kaldırdık test sonucu 19.2 çıktı. Acilen yatış yapıp direk küveze aldılar. 1 hafta kalabilir dedi doktorlar. Bu rahatsızlığı geçiren arkadaşlar bize bi bilgi verebilir mi gerçekten çok endişeliyiz ailecek....

Benim 0glum da yeni dogan sarilik gecirmisti. 5. Gun kontrolunde sarilik derecesi 25 cikmisti . 3 gun kaldik yogun bakimda 3 ssatte bir emziriyordum 3. Gun Sarilik derecesi 11 e dusunce taburcu olduk. Hafta bir kontrollerimiz oldu 1. Ay kontrolunde sarilik gecmedigi icin 4 gun ilac kullandik 1.5 ay sonra birseyi kalmadi.moralini bozma bol bol emzir sarilik oldugu icin surekli uykulu olur yinede emzir birseyi kalmaz.gecmis olsun

hiç korkmayın ,
bebeğinize fototerapi (mavi ışıkta yatırma) uygulayacaklar,

1-2 gün arasındaki bebeklerde 15 ve üzerinde, 2-3 gün arasındaki bebeklerde 18 ve üzerinde, 3 günlükten büyük bebeklerde de 20 ve üzerindeki değerlerde mutlaka fototerapi uygulanması gerekiyor.. özel hastaneler bir haftalık bebeği bile 15 değerdeyken bir geceliğine fototerapiye alıyorlar..

korkulacak hiçbir yanı yok, bebeğiniz değeri düşene kadar hastanede tutulacak ve sonrasında da başka hiç bir sıkıntı olmayacak..

bebeğinize içerideyken mama verilecek.. ben size sütünüzü de sağarak mutlaka vermenizi öneririm.. "anne sütü sarılık yapıyor verme" diyenler olursa sakın dinlemeyin, sütünüzü verdirin.. hatta izin verirlerse kendiniz girip emzirin veya biberonla sütünüzü verin..

hem sütünüz de kesilmez, sağıldıkça gelmeye devam eder.

sakın üzülmeyin fototerapinin hiç bir yan etkisi yok.. düşünün ilaç bile vermek yok.. bebeğiniz için gripten bile yüz bin kat daha iyi bir durum.. muhtemelen bir haftayı da bulmaz 2-3 gün arası çıkar kavuşursunuz yavrunuza inşAllah..

geçmiş olsun.. sevgiler

Benim 0glum da yeni dogan sarilik gecirmisti. 5. Gun kontrolunde sarilik derecesi 25 cikmisti . 3 gun kaldik yogun bakimda 3 ssatte bir emziriyordum 3. Gun Sarilik derecesi 11 e dusunce taburcu olduk. Hafta bir kontrollerimiz oldu 1. Ay kontrolunde sarilik gecmedigi icin 4 gun ilac kullandik 1.5 ay sonra birseyi kalmadi.moralini bozma bol bol emzir sarilik oldugu icin surekli uykulu olur yinede emzir birseyi kalmaz.gecmis olsun

25 değer çok yüksek neyse ki bebeğiniz 5.günündeymiş, 1-3 günlük arasında olsaydı direkt kan değişimine alınırdı..

çok şükür, Allah başka hastalıklardan korusun.. sevgiler

Amin . Cok korkmustum ilk bebegim anlayamadim zaten bir anda sarardi kuzucum.Allaha sukur bebegimin emmegi istegi ve cabasiyla atlattik.

Amin . Cok korkmustum ilk bebegim anlayamadim zaten bir anda sarardi kuzucum.Allaha sukur bebegimin emmegi istegi ve cabasiyla atlattik.

maşallah.. hatta ilacı bile gereksiz yere vermişler size.. tekrar 17-20 arasına çıkmadıkça 2 aya kadar geçmese de korkmaya gerek yoktur..

anne sütü her şeye en iyi ilaç :KK46: :)

Ya çok korktuk birdenbire hemen yatış verip bir hafta yatacak denilince. Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için

hiç korkmayın ,
bebeğinize fototerapi (mavi ışıkta yatırma) uygulayacaklar,

1-2 gün arasındaki bebeklerde 15 ve üzerinde, 2-3 gün arasındaki bebeklerde 18 ve üzerinde, 3 günlükten büyük bebeklerde de 20 ve üzerindeki değerlerde mutlaka fototerapi uygulanması gerekiyor.. özel hastaneler bir haftalık bebeği bile 15 değerdeyken bir geceliğine fototerapiye alıyorlar..

korkulacak hiçbir yanı yok, bebeğiniz değeri düşene kadar hastanede tutulacak ve sonrasında da başka hiç bir sıkıntı olmayacak..

bebeğinize içerideyken mama verilecek.. ben size sütünüzü de sağarak mutlaka vermenizi öneririm.. "anne sütü sarılık yapıyor verme" diyenler olursa sakın dinlemeyin, sütünüzü verdirin.. hatta izin verirlerse kendiniz girip emzirin veya biberonla sütünüzü verin..

hem sütünüz de kesilmez, sağıldıkça gelmeye devam eder.

sakın üzülmeyin fototerapinin hiç bir yan etkisi yok.. düşünün ilaç bile vermek yok.. bebeğiniz için gripten bile yüz bin kat daha iyi bir durum.. muhtemelen bir haftayı da bulmaz 2-3 gün arası çıkar kavuşursunuz yavrunuza inşAllah..

geçmiş olsun.. sevgiler
peki mavi ışık denilen şeyin bi zararı yokmu bebek için. ?

Ya çok korktuk birdenbire hemen yatış verip bir hafta yatacak denilince. Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için

peki mavi ışık denilen şeyin bi zararı yokmu bebek için. ?

ASLA YOK.. bu bildiğiniz mavi renkli florasan bir ışık, sadece altbezini ve göz maskesi takıp (yüksek ışık gözlere zarar vermesin diye) çıplak olarak yatırıyorlar altına.. sessiz sakin sıcacık mis gibi yatıyor orada bebeğiniz, belli aralıklarla ışık kapatılıp açılıyor, beslenmesi yapılıyor, altı değiştiriliyor ve her sabah kan ölçümü yapılıp sarılık seviyesine bakılıyor, değer 11 e düştüğü gün de çıkarılıyor.. hepsi bu :)

içinizi ferah turun, sütünüzü sağarak yada emzirerek vermeye çalışın ki hem bebeğiniz beslensin hem de sütünüz kesilmesin, çünkü bebeğiniz çıktığında her bebek gibi en çok buna ihtiyacı olacak ;)

sevgiler..

Back
X