• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yenidoğan sarılığı çok acil...

caykasigi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2011
5
8
36
İstanbul
yeğenim sarılıktan 1 gün fototerapi gördü dün 25 değerle yattı, bugün 14 e düşmüş ve çıktı. 28 günlük oldu. bu kadar yüksek değerdesarılık geçirenlerden biraz moral istiyoruz, ne yapabiliriz neler öneriyorsunuz ilerisi için çok endişeliyiz aceba beyinde herhangi bi hasara yol açmışmıdır Allah herkesin bebeşini korusun tüm belalardan...

cnm bizde 3 gün yattık ama 18.5 du bizim en yüksek değer bana doktorumuz 22 yi geçince göze yada beyine vurma riski var demişti siz bi baktırın içiniz rahat etsin inş. sorun olmamıştır çok geçmiş olsun cnmm

oğlumun 18 e çıktı. fototerapi aldı düştü. 1 hafta sonra tekrar çıktı. izmirde bir prof. götürdük bize bi ilaç verdi ezip mamaya katıp içirdik. 2 gün sonra düştü. ilaç epilepsi ilacı idi ama bu ilacın yan etkisi bilubrin seviyesini düşürüyormuş. bu sayede sarılık bitti. ama bizim 1 aya yakın sürdü sarılık.

arkadaşımında oğlunun 25 e çıktı artık kan değişimi yapılacaktı. o gün düşüşe geçti. değişim olmadan atlattı. şimdi 3 yaşında maşallahı var.

korkmayın Allah yardımcınız olsun.

o kadar çok korkuyoruz ki çok kötü durumdayız, bebek doğduğunda annesi zatüreye yakalandıı ve 15 gün fln sürekli onunla ilgilenildi tabiki bebekle de ilgilenildi ama çokmu geç farkettik bide sarılıkla ilgili 26 güllükken gitti daha önce 10 günlükken kontrole götürdüler ama ne muayenesi yaptılar bilmiyorum isitme testi olabilir galiba... uff çok kötü dün eve getirdiler rengi biraz düzelmişti bakalım inş tekrar yükselmez Allahım sen koru yarabbim. dünden beri 1-2 saatte bir besliyorlar inş çabucak geçer :43:

Benimde kızım yeni doğduğunda sarılk oldu 18 değerle fototerapi aldı düşmedi sonra bir arkadaşım bana ertesi gün kontrole kadar sürekli emzirmemi söyledi.gece hiç uyumadım göğsüm de kızım ağzındaydı 24 saat boyunca sürekli emzirdim.ertesi gün gittiğimde 14 e düşmüştü değeri çok şükür.
sarılığın tek tedavisi kesinlikle ANNE SÜTÜ dür.
allahım tüm bebekleri korusun inş.

Acil şifalar dilerim,Allah'ın izniyle birşey olmaz inşaAllah,korkmayın,içinizi ferah tutun,annesi bebeği sık sık emzirsin,bebek için yarım çay bardağı kadar içme suyu kaynatıp soğutun hergün,bu sudan günde birkaç kez 1-2 çay kaşığı içirin bebeğe.

yeğenim sarılıktan 1 gün fototerapi gördü dün 25 değerle yattı, bugün 14 e düşmüş ve çıktı. 28 günlük oldu. bu kadar yüksek değerdesarılık geçirenlerden biraz moral istiyoruz, ne yapabiliriz neler öneriyorsunuz ilerisi için çok endişeliyiz aceba beyinde herhangi bi hasara yol açmışmıdır Allah herkesin bebeşini korusun tüm belalardan...
canım benim öncelikle geçmiş olsun. 16 ile 1 gece fototerapi gördük. 16 ile taburcu olduk. babamın bir çocuk doktoru arkadaşı bol güneş ışığı ve kayanatılmış ama ılıtılmış olcak suya 1çay kaşığı şeker ilave edip günde 3-4 çay kaşığı verin dedi. denedim oldu.1 haftaya kadargözlerindeki sarılık bile gitti. ama fototerapiden dolayı kırmızı şeyler dökmüştü. o da 42. gün geçti. 40ından snra geçiyo. geçmiş olsun iyi düşünün.

benim bebişimde sarılık oldu ve 4 ay sürdü bu zamanda sadece anne sütü aldı.söyle bişey yaptım banyosunu yaptırdıktan sonra cıplak bir şekilde güneşe yatırdım bir 10 dak falan gitti.

çok teşekkürler vermiş olduğunuz cevaplar için... şu anda bir buçuk aylık olduk ama sarılığımız hala geçmedi testler sürmekte dün en son 12 idi değeri troid hormonundan olabileceği söylenmiş ama yinede çok çok şükür güneşi bende çok önceden duymuştum ama tabi kış olduğundan o şansımız yok inş yüce rabbim bir an önce şifasını verir allah şükür başka bi sıkıntımız yok bunada şükür...
birde pınar123 16 değerdemi yattı yoksa yazarken yanlış mı oldu

çok teşekkürler vermiş olduğunuz cevaplar için... şu anda bir buçuk aylık olduk ama sarılığımız hala geçmedi testler sürmekte dün en son 12 idi değeri troid hormonundan olabileceği söylenmiş ama yinede çok çok şükür güneşi bende çok önceden duymuştum ama tabi kış olduğundan o şansımız yok inş yüce rabbim bir an önce şifasını verir allah şükür başka bi sıkıntımız yok bunada şükür...

benim oğlum da srılık olmuştu.
eve fototerapi cihazı getirttik 2 gün yattı onda. 10 a düşünce bırakın dedi doktorumuz.
o zaman çocuğu serin tutmak gerektiğini, sıcakta biluribinin vücutttan atılamayacağını öğrendim. bilginize

ayrıca tenindeki sarılık epey sürdü. 3 ay kadar

geçmiş olsun

ewet cnm 16 ile yattık ama şekerli suyu deneyin derim kesinlikle faydasını gördüm. bie sık sık emzirsin annesi biliyosunuz zaten ben bide sürekli ışık yaktım beyaz ışık üstünde. ne kadar faydası oldu bilemiyorum ama. çıkarken 13 küsürlüydü. tekrar geçmiş olsun.

aradan uzun bi zaman geçti ama devamınıda yaşayan başka kişiler için yazmak istedim, yiğenim şimdi 19 ayını bitiriyor şükür maşallah büyümesinde hareketlerinde şimdilik hiç bi anormallik yok, çenesi biraz düşük olacak herhalde, cin gibi tabiri caizse. Biz atlattık inş o korkuları konuyu okuyan bu tarz bi durumda olup içinde aceba diye merak edenler için yazdım.

caykasigı yazdklarn ıcimi rahatlatti ayni sekılde bizde yasadk 20 degerle yattk ama ayni tedirginlikleri yasiyoruz 1hafta olmadan atlattk biz suan 2 aylik oldk ama acabalar icimi yiyo

Bizde şuan hastanedeyiz 22,5 la yattik kizim için çok agladim beyine hasar verir diye . sabahi bekliyorum 1 gündür hic uyumadim varsa yoksa kizim umarim düşer sabaha . Yazdiklarin biraz olsun içimi rahatlatti

Allah şifa versin . Bol bol anne sütü ve buyuklerin önerisi olan geceleri bile yattığı odada iyilesene kadar beyaz florasan ışığı acık kalsın ve niye bilmiyorum ama üzerine sarı renk yazma ört demislerdi . Ben bir umut uygulamıştım , çok şükür atlattık .

Allah şifa versin . Bol bol anne sütü ve buyuklerin önerisi olan geceletığı odada iyilesene kadar beyaz florasan ışığı acık kalsın ve niye bilmiyorum ama üzerine sarı renk yazma ört demislerdi . Ben bir umut uygulamıştım , çok şükür atlattık .
Bu sabah 13 e dusmus taburcu olduk. Ömrümden omur gitti. Bizede hemşireler florasan tavsiye ettiler birde sari kiyafet giydiemeyin dedilertekrar sarilik olursa farkedilmesi zor olur diye

Bu sabah 13 e dusmus taburcu olduk. Ömrümden omur gitti. Bizede hemşireler florasan tavsiye ettiler birde sari kiyafet giydiemeyin dedilertekrar sarilik olursa farkedilmesi zor olur diye
Çok gecmis olsun , insallah bir an evvel tamamen iyileşir .
Dediğim gibi bana ailenin büyüklerinin önerisiydi hatta bizde yoktu kendilerininkini verdiler sadece uyurken üzerine örteyim diye , bilmiyorum saçma olabilir tabii .

Sarı giydirmemek gayet mantıklı bu arada .

Gecesi kapkaranlık kararan bir anne daha. Bugün 10 günlük kuzumu çok yüksek değerle küvöze aldılar. En yoğun mavi ışık tedavisine başladılar. Doktor çok korkuttu. Akşam tekrar kan alınacağını, değerinin 23 altına düşmezse kan değişimi yapılacağını söyledi. Tabi sarsıldım resmen. Ama Rabbime sonsuz hamdolsun ki gece gittiğimizde değerinin 18'e düştüğünü öğrendik.
İnsan yavrusuna hiç kıyamıyor. Belki güzel birşeyler duyarım diye buraya girdim. Yazanlardan Allah razı olsun, umut oldunuz bana. Umarım ben de uzun zaman sonra buraya tekrar girip güzel gelişmeler yazarım.
Lütfen dua edin. Rabbim yavrularımızı muhafaza etsin.

Gecesi kapkaranlık kararan bir anne daha. Bugün 10 günlük kuzumu çok yüksek değerle küvöze aldılar. En yoğun mavi ışık tedavisine başladılar. Doktor çok korkuttu. Akşam tekrar kan alınacağını, değerinin 23 altına düşmezse kan değişimi yapılacağını söyledi. Tabi sarsıldım resmen. Ama Rabbime sonsuz hamdolsun ki gece gittiğimizde değerinin 18'e düştüğünü öğrendik.
İnsan yavrusuna hiç kıyamıyor. Belki güzel birşeyler duyarım diye buraya girdim. Yazanlardan Allah razı olsun, umut oldunuz bana. Umarım ben de uzun zaman sonra buraya tekrar girip güzel gelişmeler yazarım.
Lütfen dua edin. Rabbim yavrularımızı muhafaza etsin.
Kacla yatirdiniz degeri dustumu minik kuzunun. Biz cuma günü 22,5 la yattik benimkide 10 günlüktü sonra 13 e düştü sabah. 3 gun sonra 14 oldu as na doktorumuz gönderdi eve. Hala içim rahat değil. Birde hap yazmis yukseltmesin diye taburcu olurken. Hemşire bize söylemedi unutmus. Konuda bi güzel şikayet ettim .

Back