Yenidoğan kalp ameliyatı-acil lütfen

Neden yavrusunu kaybetmiş bir anneye böyle bir yorum yaoma gereği duydunuz garip. Belki bir mucizenin peşine tutundu belki vefat edecekse de bunun kararını ben vermek istemiyorum dedi. Gebeliği sonlandırmak da devam ettirmek de yeterince zor kararlar zaten. Neden bu kararları almış insanlara bu şekilde yorum yapıyorsunuz? Sizce o anne karnındaki bebeğe sizden daha merahmetsiz mi davrandı? Ya da aradan zaman geçmiş bunun farkında olunca ne geçecek eline? Rica ederim böylesi annelere denk geldiğinizde ne yüzüne karşı ne yazı yoluyla bu tarz şeyler yazıp daha da üzmeyin. Allah kimseyi böylesi bir kararı vermekle sınamasın.
Yorumunuz için teşekkür ederim gerçekten o geçen günler ölum gibi idi yaşadığımız ızdırap karar verip vermemek arasında git geller ve herkesin aldır doktorlardan iyimi biliyorsun demesi hatta hocalara danistilar düşünün hepsi anne tehlikedeysr aldırmadı lazım günahı yok dedi ama yapamadım öleceksem karşıdan karşıya geçerken bir araba vurur yine ölurum dedim yapamadım iyikide yapmamisim bunun vicdan azabı tasiyamazdim🙏

Benim arkadaşımın ablasının bebeginde doğduğunda morarma nefes alamama şikayeti ile yapılan muayenede kalp damarlarının ters olduğu söylendi hemen ameliyat oldu şu an 14 yaşında sağlıklı bir genç kız

Hanımlar ben bittim maf oldum Allah rızası İçin başımdan geçen yazsın.

22 haftalık gebeyim. Detaylı ultrasonda bebeğimin kalbinde büyük bir delik ve kalp damarlarının yeri yer değiştirmiş temiz kan pompalamıyormuş. Şu an da da benim vücudumda olduğu için yaşıyormuş ve bebeğim doğar doğmaz ağır açık kalp ameliyatı olacak 😢

Kalpte ki bu sıkıntıdan dolayı amniyosentez de istediler. Amniyosentez sonucu kötü çıkarsa gebelik sonlanacak. Eğer genetik iyi çıkarsa doğduğunda kalp ameliyatı için sonuna kadar ilerleyecek😢

İçim yanıyor yaşayan ölü gibiyim. Allah rızası İçin bu yollardan gecen varsa yazı.
Bebeğim hareket ediyor ben nasıl kıyayım yavruma.
Yüreğim dağlandı nefes alamıyorum 😢😢😢
Gecmis olsun allah sifa versin insallah

böyle bir durumda siz bebeğinizi öldürmeyi seçebilirsiniz hanfendi. herhangi bir durumda da herhangi birini öldürmeyi de seçebilirsiniz. sizin fikriniz. Bebeğin acı çektigine dair kanıtlanmış bir bulgu
henüz yok. acının doğduktan sonra öğrenildiğini savunan yüzlerce doktor bilim adamı var. anneye de caniymiş gibi muamele etme sonra da benim fikrim deme hakkınız tabiki yok. öyle olsa herkes herkese istedigini soyler rahatca küfürler edebilir. psikolojik şiddet uyguluyorsunuz. bi anne bebeği hakkında kendince en doğru kararı vermiş ki bebek doğmuş. yaşasaydı eğer onu öldürmeyi düşünen herkes için büyük pişmanlık olurdu. yaşamaz kürtaj olun denilip doğumda sağlıklı oldugu tespit edilen yüzlerce örnek var. ve ayrıca her insan yaşama içgüdüsüyle doğar ve isteği sürdürerek yaşar. asansörde havasız kalıp ölümü seçmeniz sizin akli problemleriniz olduğunu gösterir. bunlar ispatlanmış ulaşılabilir veriler. konuyu daha fazla bulandırmaya gerek yok.
Sizin bu yazdıklarınızda bebeğini aldırmaya karar vermiş kişiler için psikolojik şiddet olmuyor mu peki?
Ne demek bebeğini öldürmek?
Amniyosentez sonucu aldırmaya karar veren birine bebeğini öldürmeye karar vermiş gibi yaftalamanız fazlasıyla ağır olmuş..
İki düşünceye de saygı duyup ona göre yorum yapmak lazım kimsenin kimseyi üzmeye hakkı yok böyle hassas bir konuda..

Yorumunuz için teşekkür ederim gerçekten o geçen günler ölum gibi idi yaşadığımız ızdırap karar verip vermemek arasında git geller ve herkesin aldır doktorlardan iyimi biliyorsun demesi hatta hocalara danistilar düşünün hepsi anne tehlikedeysr aldırmadı lazım günahı yok dedi ama yapamadım öleceksem karşıdan karşıya geçerken bir araba vurur yine ölurum dedim yapamadım iyikide yapmamisim bunun vicdan azabı tasiyamazdim🙏
Allah tekrarını yaşatmasın. Size ailenizle güzel, sağlıklı bir ömür diliyorum. Rabb'im cennetinde buluştursun miniğinizle sizi de.

Sizin bu yazdıklarınızda bebeğini aldırmaya karar vermiş kişiler için psikolojik şiddet olmuyor mu peki?
Ne demek bebeğini öldürmek?
Amniyosentez sonucu aldırmaya karar veren birine bebeğini öldürmeye karar vermiş gibi yaftalamanız fazlasıyla ağır olmuş..
İki düşünceye de saygı duyup ona göre yorum yapmak lazım kimsenin kimseyi üzmeye hakkı yok böyle hassas bir konuda..
olayın hararetiyle diğer tarafı yok saymış gibi oldum çok haklısınız. Allaha bu ikilemde kalmamak için hep dua ederdim. iki seçenek te çok zor dediğiniz gibi de çok hassas bir konu. her hasta her gebelik her bebek kendine özgü değerlendirilmeli. amacım bebeğin anne karnında acı çekiyor soylemine karşı çıkmaktı. herkesin kendi süzgecinden gecirmesi gerektigini, saygı duymamız gerektigini soylemek isterken bir taraftan düşüncesizlik etmişim. bütün annelerin ve anne olmak isteyenlerin gönüllerini güzelleştirecek şeyler nasip olur inşallah.

22 haftalık gebeyim. Detaylı ultrasonda bebeğimin kalbinde büyük bir delik ve kalp damarlarının yeri yer değiştirmiş temiz kan pompalamıyormuş. Şu an da da benim vücudumda olduğu için yaşıyormuş ve bebeğim doğar doğmaz ağır açık kalp ameliyatı olacak 😢

Kalpte ki bu sıkıntıdan dolayı amniyosentez de istediler. Amniyosentez sonucu kötü çıkarsa gebelik sonlanacak. Eğer genetik iyi çıkarsa doğduğunda kalp ameliyatı için sonuna kadar ilerleyecek😢

İçim yanıyor yaşayan ölü gibiyim. Allah rızası İçin bu yollardan gecen varsa yazı.
Geçmiş olsun yakınım kap damar cerrahi yoğun bakımda çalışıyor...nerdeyse herhafta bir bebek taburcu oluyor. İçinizi ferah tutun tıp artık çok ilerledi. Yeter ki iyi bir Dr olsun.

Kalp ameliyatı evet zor bir ameliyat , lakin oyle kalp ameliyatı olup yaşayan hemde kilosu düşük bir bebek gördüm gözlerimle, hemşire olarak çalışırken , sana tavsiyem bebek yoğun bakımı kaliteli bir üniversite hastanesinde doğum yap. Ameliyat zor evet ama ameliyat sonrası bakım , ameliyatla aynı derecede zor ve riskli ....yoğun bakımdan çıkıp eve gelince ona tertemiz güzel bir oda ayarlayın kimseyi odaya sokmayın bağışıklık sistemi düşük olduğu için asla misafir kabul etmeyin sizde görüşmeyin, baba işten gelince uzaktan sevsin , size geçse ordan bebeğe , bebek küçük bir enfeksiyondan gözlerini yumabilir malesef...bu süreçte elinden geleni yapıp tevekkül etmekten başka çare yok , Rabbim yardımcın olsun ...bebek guclenene kadar bu süreci bu şekilde yurutmenizi öneririm ben olsam en az 1 yıl böyle yaparım onunla aynı odada yatar kimseyi yanına koymam.
Teşek
Geçmiş olsun yakınım kap damar cerrahi yoğun bakımda çalışıyor...nerdeyse herhafta bir bebek taburcu oluyor. İçinizi ferah tutun tıp artık çok ilerledi. Yeter ki iyi bir Dr olsun.
Merhaba istanbulda hangi hastanenin bebek yoğun bakımı ve çocuk kalp cerrahisi iyi acaba bilginiz var mı?

Benim arkadaşımın ablasının bebeginde doğduğunda morarma nefes alamama şikayeti ile yapılan muayenede kalp damarlarının ters olduğu söylendi hemen ameliyat oldu şu an 14 yaşında sağlıklı bir genç kız
Hangi hastane hemen ameliyata aldılar Allah rızası İçin sorar mısınız benim için. Çapa tıpa yönlendirdiler bizi ama biz biraz tedirginiz

Hangi hastane hemen ameliyata aldılar Allah rızası İçin sorar mısınız benim için. Çapa tıpa yönlendirdiler bizi ama biz biraz tedirginiz
istanbul daymışsıniz eşime sordum arkadaşının çocuğunu ankara sehir hastanesinde ameliyat etmişler ....Allah yardımcın olsun 🤲🏻

İnan hiç bilgim yok 😓😓😓Rabbim şafi ismiyle şifa versin. İnşallah sağlığına kavuşur bebişiniz Rabbime dua et kuzum

Allah yardım etsin zor bir süreç

olayın hararetiyle diğer tarafı yok saymış gibi oldum çok haklısınız. Allaha bu ikilemde kalmamak için hep dua ederdim. iki seçenek te çok zor dediğiniz gibi de çok hassas bir konu. her hasta her gebelik her bebek kendine özgü değerlendirilmeli. amacım bebeğin anne karnında acı çekiyor soylemine karşı çıkmaktı. herkesin kendi süzgecinden gecirmesi gerektigini, saygı duymamız gerektigini soylemek isterken bir taraftan düşüncesizlik etmişim. bütün annelerin ve anne olmak isteyenlerin gönüllerini güzelleştirecek şeyler nasip olur inşallah.
Amin arkadaşım inşallah 🥰🙏

X