Yenidoğan hipotroidi 70. Gün

bir derdim varr

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2023
36
13
27
Bebeğim doğduğunda sağlık ocağında alınan topuk kanında tsh 10-20 arasında bir değer çıkmıştı bunun üzerine özel hastanede sürece devam ettik, ara ara verdiğimiz kanlarda tsh normal sınıra hiç düşmedi dalgalı bir şekilde ama hep 10 un altındaydı t4 normal sınırda olduğu için doktor ilaç başlamamıştı ancak 70 gündür normale dönmediği için artık başlayalım dedi ve düşük dozdan ilaç başlattı.Benim merak ettiğim konu tsh yüksek olupta t4 ü normal çıkanlar var mı?Çok araştırdık okuduklarımızda tsh yüksek olupta t4 ü normal olan yok.

Bizimde t4 yuksek ama tsh normal sinirlarda oldugu icin önemsemiyorlar bile, hem basliginiz one ciksin diye yaziyorum hem de yorumlari okumak istiyorum.

Gecmis olsun.

Size de geçmiş olsun, bebeğiniz ne kadarlık ve nerede doktora gidiyorsunuz acaba
3 yasinda, yenidogan donemindeyken boyle bir sorunu yoktu sonradan cikti, doktorlari tsh dusmedikce sorun yok diyor, tsh dusuyor ama normal sinirlar içinde dusuyor, normalden dusuk hale gelmedikce mudahale edilecek birsey değilmiş.

Ankara Hacettepe'de takipliyiz biz, doktorumuza cok güveniyorum, kendimde okudugum makalelerden anladigim, iki deger birbirini mutlaka etkilemeliymis, bu sebeple doktorum ne derse o diye dusunuyorum.

3 yasinda, yenidogan donemindeyken boyle bir sorunu yoktu sonradan cikti, doktorlari tsh dusmedikce sorun yok diyor, tsh dusuyor ama normal sinirlar içinde dusuyor, normalden dusuk hale gelmedikce mudahale edilecek birsey değilmiş.

Ankara Hacettepe'de takipliyiz biz, doktorumuza cok güveniyorum, kendimde okudugum makalelerden anladigim, iki deger birbirini mutlaka etkilemeliymis, bu sebeple doktorum ne derse o diye dusunuyorum.
Anladım teşekkür ederim

Dikkat etmemiştim bebeğim taşikardi sebebiyle doğduğunda küvözde kalmıştı. Bu nedenle kullandığı ilaç tsh değerlerini etkileyen bir ilaçtı. o arada kan değerlerine hep baktılar. bizde ilk testte herşey normal 1 hafta sonra test tekrarlanıyor tsh yüksek, t4 normal çıkmış.
Troid ilacı başlanınca hemen tsh normale dönmüş. Sonra biz ilacı kullandıkça hep kontrol ettirdik tsh hep normal düzeyde. t4 normalin üstüne çıktığı zaman ilacın dozunu düşürüyorlardı. Şimdi hala kullanıyoruz uzun süredir normal düzeydi ikiside. Önlem amaçlı 3 yaşa kadar kullandırabiliyorlarmış.

X