Çocuk Hastalıkları Yenidoğan hıçkırığı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

kelebek1979

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2020
1.447
1.301
83
45
Kızlar bebişim doğalı 5 gün oldu. Hıçkırıyor ara sıra ve her hıçkırması 5-10 dakika sürebiliyor. Çok rahatsız oluyorum ama elimden birşey de gelmiyor. Normalmidir, neden olur ? Nasıl geçer ? Tecrübesi veya bilgisi olan varsa Mutlu olurum yardımcı olabilirse :)

Canım bebeğim yok ama yeğenimden biliyorum o da hıçkırırdı doğru mu bilmiyorum ama bebek doyunca hıçkırdığı söylenirdi midesini büyütürmüş minnoşlar 🥰

Bebeğim doğduğunda kontrole gelen çocuk doktorunun söylediği ilk şey '' bebek sık sık hıçkırık, hapşırır kafanız karışmasın '' oldu. '' '(Adam artık nasıl bıktıysa sorulmasından 🤣) Emzirme sonrası refleks olarak ortaya çıkıyor ve bizdeki gibi rahatsız edici değil aslında. Kızım da çok hıçkırırdı. Büyüdükçe azalıyor

Evet normal. 5 aylığız hala hıçkırır ilk aylar daha çok hıçkırırdı..

Çok teşekkür ederim:) peki hıçkırmaya başlayınca kesmenin bir yöntemi varmı acaba ? Çok tedirgin oluyorum bebişi öyle hıçkırırken görünce

Çok teşekkür ederim:) peki hıçkırmaya başlayınca kesmenin bir yöntemi varmı acaba ? Çok tedirgin oluyorum bebişi öyle hıçkırırken görünce
Var tabi ki emzirin 😂😂 ben oyle yaptim ne zaman hickirsa susturucu memitolar is basinda 🙋🏻‍♀️ Kiyamiyorum oyle hickirmasina 🤷🏻‍♀️ Hemen kesiyo bilgin olsun

Kızlar bebişim doğalı 5 gün oldu. Hıçkırıyor ara sıra ve her hıçkırması 5-10 dakika sürebiliyor. Çok rahatsız oluyorum ama elimden birşey de gelmiyor. Normalmidir, neden olur ? Nasıl geçer ? Tecrübesi veya bilgisi olan varsa Mutlu olurum yardımcı olabilirse :)
Benim bebeğim de hem karnım hem de doğunca çok hickiran bi bebek. Zararlı değil diyafram kasları gelişiyo. Zamanla azalacak.

Çok normal belki de gazı vardır biraz gaz masajı yapmayı deneyin, hayırlı olsun bu arada :)
..

Son düzenleyen: Moderatör:
Hıçkırık sebebi gaz. Gazımı çıkarın diyor.

Back