yenidoğan göğüs ucu için yardım!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi brn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

brn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2007
230
2
96
Ankara
tecrübeli annelerin bileceği umuduyla yardımınızı istiyorum .benim oğlum 1,5 aylık ben yaşamadığım için bebeğimde bilmiyorum ama yeğenim henüz 8 günlük bir prenses ve göğüs ucu şiş ve sanırım bundan rahatsız oluyor .ağlıyor .ne yapmak gerekli sık sık şu günlerde dışarıya çıkarmamak için (son günlerde çok çıktı zaten)yapılabilecek bişey varsa öğrenmek istedim paylaşırsanız sevinirim:sm_confused:

canım öncelikle gözünüz aydın bu normal bi durum kız bebeklerde sıkça rastlanıyor hamilelikte anneden geçen prolaktin yani süt hormonları kız bebeklerde memelerde süt birikimine neden olabiliyor hatta bazı bebeklerde kadınlık hormanu vajinadan leke bile gelmesine neden oluyo banyo yaptırırken iki parmağınızla yavaş yavaş masaj yaparak dağıtmaya çalışın o zaten kendiliğinden geçecek sakın sıkmayın sıkılırsa süt salgısı artabiliyor bebekte çok ağrı yapacağını sanmıyorum ama masajla dağıtmaya çalşın bunu okuduğum bi bebek kitabından biliyorum

huzursuzlugun ondan oldugunu sanmam o bebeklerde genelde olur sakin müdahale etmeyin kendi dagilsin.

yavas bır masaj uygulanabılır aralda da vardı

canım benim oğlumda da vardı.dr sakın ovmayın kendi geçer dedi. ovmadık biz de tabii dr.u dinledik.ama bebeğimin sol göğsü şiştikçe şişti.ceviz büyüklüğünde bi apse oluştu.hemen dr.a gittik,mastit olmuş yavrum. küçük bi operasyonla içindeki irini akıttılar.çok canı yandı yavrumun.eğer sizde de böyle çok fazla şişlik varsa mutlaka dr.a götürün.ihmal etmeyin sakın.gerçi bizim dr. ilk defa böyle bişey görüyorum demişti.daha önce hiç rastlamamış.sizinki de muhtemelen arkadaşların dediği gibi kendiliğinden geçecektir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…