Çocuk Hastalıkları Yenidoğan bebeklerde tiroid

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Bebekelif

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2020
265
168
36
Merhaba arkadaşlar.02.02.2021 tarihinde doğum yaptım yapılan topuk kanında bebeğimin tiroidi çok yüksek çıktı 61,9.23 günlükken ilaca başladık:KK43: hiç bilgim yok bu konuda.ikaci düzenli kullanmam gerekiyormuş.kasikta kalacak diye ödüm kopuyor.yada bebek ağzından geri çıkardı mı acaba ya tam ağzına gitmesiyle diye düşünmekten kafayı yiyicem.benimle aynı durumu yaşayan var mı acaba :KK43:

İlacı şırınga ile verseniz daha iyi olur sanki dökülmez hem daha kolay yutar

Bebekte nasıl olur bilmiyorum ama ben de tiroid hastasıyım.Birkaç gün içmesem vs çok bi sorun olmuyor.O mantıkla bi gün dozajını tutturamasanız ya da ağzından tükürse vs cok bir sey fark etmeyecektir bence.Önemli olan siz her gün düzenli vermeye devam edin.

Herkese çok gecmis olsun. Tedirginilginizi panik ve korkunuzu çok iyi anlıyorum cunku benim oglum da 3 günlükken ilaca başladı yaklaşık 4 yaşına kadar ilaç kullandı. Sadece tsh yüksekliği vardı t3 ve t4 hep normaldi.66 değerle doğmuştu ve hipotroiddi..Burada çok yazılarım var eskiye dair..Oğlum şuan 12 yaşına girdi Allahın izniyle.4 yaşına girmeden ilacı yavaş yavaş kademeli kesip deniyerek biraktik cok şükür .Bu zamana kadar da 4-6 ay arası bir kan tahlili verip takipteyiz hep..Hiçbir sağlık Sorunumuz da yok çok şükür...Zamanın da döktügüm göz yaşlarını bir ben bilirim bir Rabbim..Hiç korkmayın o zamanlar topuk kanında troid bakma daha yeni yeni alinmaya başlandığı için çok bilgide yoktu soracağım kimsede çok zor günlerdi bizim için. .Sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve yardımcı olurum.Tekrar gecmis olsun.Rabbim dermansiz dert vermesin.

Bu konuda açılmış diğer bir konuya yaptığım yorumu sizde göndermek istedim geçmiş olsun

Merhaba arkadaşlar.02.02.2021 tarihinde doğum yaptım yapılan topuk kanında bebeğimin tiroidi çok yüksek çıktı 61,9.23 günlükken ilaca başladık:KK43: hiç bilgim yok bu konuda.ikaci düzenli kullanmam gerekiyormuş.kasikta kalacak diye ödüm kopuyor.yada bebek ağzından geri çıkardı mı acaba ya tam ağzına gitmesiyle diye düşünmekten kafayı yiyicem.benimle aynı durumu yaşayan var mı acaba :KK43:
Kuzum bak hepimiz öyleyiz. Dökebiliyor kusabiliyor. Acaba aç mı acaba tok mu? Bu sorunlar hepimizde oluyor. Kusunca başta oturup ağlıyordum. Kusmuğu geri yutturmaya çalıştım hatta. Korkma bak. Anne sütü ile verdim başta acayip hata etmişim. Bak ben şöyle veriyorum. Tatlı kaşığına ilacı koyuyorum Çay kaşığı ile ikisinin arasında eziyorum. Toz haline gelince plastik bebek kaşığına aktarıyorum. Ama hiç kaşık ya kalmıyor. Sonra Bi çay kaşığı su koyup özleyip. Ağzına atıyorum. Eşim kucağında tutuyor. Ben veriyorum. O Bi kaşıkla bekliyor. Akarsa hemen tutuyor.sonra Biraz su ile kaşıkta kalanı da içiriyorum. Kaşığı parmağımla sıyırıp iyice yalatyrm. Korkma oldumu. İyi bir doktor edin yeter

Herkese çok gecmis olsun. Tedirginilginizi panik ve korkunuzu çok iyi anlıyorum cunku benim oglum da 3 günlükken ilaca başladı yaklaşık 4 yaşına kadar ilaç kullandı. Sadece tsh yüksekliği vardı t3 ve t4 hep normaldi.66 değerle doğmuştu ve hipotroiddi..Burada çok yazılarım var eskiye dair..Oğlum şuan 12 yaşına girdi Allahın izniyle.4 yaşına girmeden ilacı yavaş yavaş kademeli kesip deniyerek biraktik cok şükür .Bu zamana kadar da 4-6 ay arası bir kan tahlili verip takipteyiz hep..Hiçbir sağlık Sorunumuz da yok çok şükür...Zamanın da döktügüm göz yaşlarını bir ben bilirim bir Rabbim..Hiç korkmayın o zamanlar topuk kanında troid bakma daha yeni yeni alinmaya başlandığı için çok bilgide yoktu soracağım kimsede çok zor günlerdi bizim için. .Sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve yardımcı olurum.Tekrar gecmis olsun.Rabbim dermansiz dert vermesin.
Allah razı olsun.inanin insan ne yapacağını bilemiyor.bizi çok korkuttular 23. Gün ilaca başladık biz ve bizim T4 düşük olduğu için geç kalınmış olabilir deniliyor :KK43: sürekli ağlamaktan yiyip icemez oldum doğum yaptım sevinemedim :KK43:

Allah razı olsun.inanin insan ne yapacağını bilemiyor.bizi çok korkuttular 23. Gün ilaca başladık biz ve bizim T4 düşük olduğu için geç kalınmış olabilir deniliyor :KK43: sürekli ağlamaktan yiyip icemez oldum doğum yaptım sevinemedim

Kuzum bak hepimiz öyleyiz. Dökebiliyor kusabiliyor. Acaba aç mı acaba tok mu? Bu sorunlar hepimizde oluyor. Kusunca başta oturup ağlıyordum. Kusmuğu geri yutturmaya çalıştım hatta. Korkma bak. Anne sütü ile verdim başta acayip hata etmişim. Bak ben şöyle veriyorum. Tatlı kaşığına ilacı koyuyorum Çay kaşığı ile ikisinin arasında eziyorum. Toz haline gelince plastik bebek kaşığına aktarıyorum. Ama hiç kaşık ya kalmıyor. Sonra Bi çay kaşığı su koyup özleyip. Ağzına atıyorum. Eşim kucağında tutuyor. Ben veriyorum. O Bi kaşıkla bekliyor. Akarsa hemen tutuyor.sonra Biraz su ile kaşıkta kalanı da içiriyorum. Kaşığı parmağımla sıyırıp iyice yalatyrm. Korkma oldumu. İyi bir doktor edin yeter
Ben de
Peki kaç saat açlıkla veriyorsunuz ilacı

Ben de

Bn başta 2 aylıkken bir aylıkken 6 da yedirdim 7 de ilaç verdim. Şimdi 2 saat önce besleniyor. 1 saat falan da bekliyorum. Kusar diye. Yani şöyle mesela bugün 4 bucukta yedi. 6.40 da ilaç veriyorum. 7.40 da besliyorum. Gecen dayanırsa diye 4 de besledim. 7 de içti ilacı. Artık büyüdükçe dayanıyor

Bn başta 2 aylıkken bir aylıkken 6 da yedirdim 7 de ilaç verdim. Şimdi 2 saat önce besleniyor. 1 saat falan da bekliyorum. Kusar diye. Yani şöyle mesela bugün 4 bucukta yedi. 6.40 da ilaç veriyorum. 7.40 da besliyorum. Gecen dayanırsa diye 4 de besledim. 7 de içti ilacı. Artık büyüdükçe dayanıyor
Ben de

Doktor 3 4 saat kalabilir aç dedi sordum.sıkıntı olmaza dedi. Neredeyse 4 olacak ya biizmki

Ben 8.30 da veriyorum ilacı çok mu geç saatte veriyorum acaba.2 veya 1.30 saat aç bırakıyorum
İlk 2 ay bnde 9 gbi verdim. Neyse sonra çocuk doktoru vardı Bi tane iyi olduğu bilinen buralarda. O sabah erken ver dedi. Kendi doktorumuz da 7 8 gbi demişti. Bnde erkene çktm yavaş yavaş. Birde ilaçtan sonra dalabilsin diye hava karanlık olsun istedim yoksa kusma tehlikesi oluyor durmuyor

Merhabalar arama kısmında konunuzu buldum benim oğlum 10 günlük 5. Günde topuk kanında 39 çıktı tsh bugün öğrendik koştuk hastaneye yeniden baktırdık şimdi de 9 küsür çıktı acaba siz yeniden tekrarlamış mıydınız tsh değerini? İlaç kullandı mı yavrunuz?

Merhabalar siz hangi ilacı kullanıyordunuz acaba ve ilacı nasıl veriyordunuz? Benim de kızım troid hastası hipotiroidi var doktorlar doğumsal olarak görüyor çünkü ne bende ne eşimde kimsede tiroid hastalığı yok,ilaca 5 günlük iken başladık ama anne yüreği işte hep acaba nasıl olacak diye düşünüp duruyor

Merhabalar bnmde bebegmde tsh 8 cikti diger t3 t4 degerleri normal idrarinda iyot eksikligi var. iki ayligiz tecrubenizi yazarmisiniz..

Merhablar bnmde bebegimde tsh 8 cikti. T4 ve t3 degerlerimiz normal idrarda iyot elsiklgi var iki ayligiz ama dr bir ay beklememizi soyledi cok tedirginm.. gecmi kaliyoruz. Tecrubelerinizi yazarmisiniz

X