- 21 Kasım 2017
- 27.870
- 120.422
- 598
İki taraf da alanında uzman kişilere danışmış, iki taraf da bebesinin sağlığını düşünüyor, yöntem farklı diye yorumladım.Baydı dimi
Evet lütfen 12 kişinin ismini de yazın lütfenHayvanlar saldırır insanlar değil
Neden “saldırganlaşayım’
Neden doktor adı vereyim? Hasta bebeğiniz mi var? Yoksa karşılarına geçip siz yanlış biliyorsunuz mu diyeceksiniz? Yaklaşık 12 kişiden oluşan bir profesör grubu bebeğimin bakımını nasıl yapmam gerektiğini anlattılar bana isim verecek olsam 12 kişinin adını mı yazacam buraya
Neden diyorum neden?Evet lütfen 12 kişinin ismini de yazın lütfen
Merak ettimNeden diyorum neden?
Çapanın profesörleriydiMerak ettim
Uzmanlığını Çapa dan alan üç tane çocuk doktoru arkadaşım var, isim de yazarım istersenizÇapanın profesörleriydi
Bebeğim hasta doğduğu için grup takibinde doğdu onların takibinde kaldı uzun süre
Niyetinizin iyi olduğunu bilsem yada bir bebeğe faydası olacağını bilsem isim de yazarım bizzat randevu da ayarlarım ama niyetinizi anlayacak öngörüye ve zekaya sahibim
Çok istiyorsanız buyurun Çapa orada
Yani?Uzmanlığını Çapa dan alan üç tane çocuk doktoru arkadaşım var, isim de yazarım isterseniz, çocuk acil servisinde çalışan 2 , yenidoğan yoğun bakımında çalışan bir hemşire arkadaşım var , özellikle saç kurutma makinesi ile göbek bağı kurutmayı soracağım.
İyi günler diliyorum size
Kendim de gebeliğim boyunca Çapa takipliydim
Kim tavsiye ediyormuş onu ya
İlk banyosunu doğunca hastanede yaptı, taburcu olduğumuz gün eve gelince yıkadım pakladım hastane mikrobu gitti sonra da hergün yada gün aşırı yıkadım, 10 yaşında şuan 10 yıldır hergün yıkanıyor
Kakasını çişini altına yapıyor hergün altını yıkamanız havalandırmanız gerekiyor zaten, onun dışında yetişkin gibi kirlenmiyor hergün şampuan kullanmadan şöyle bir suyun altında masaj yapmanız bebek için inanılmaz faydalı. Spor yapmış oluyor, serpiliyor, kasları gelişiyor, bağırsakları kan dolaşımı hareketleniyor, stresini atıyor,gevşiyor, mikroplardan arınıyor…..daha sayayım mı?
Saç kurutma makinesini düşük ısıda düşük ayarda tutarak banyo sonrası bir dakika göbeğine tutmanız arada boşta olan elinizle hava akımını kontrol ederek göbeğini kurutmanız yeterli
Aynı şeyleri onuncu kez yazamayacam şahsi algılamayın bezdim sabahtan beri laf anlamamalarındanİlk doğduğunda ciltleri çok hassas ve cildi kaplayan doğal koruyucu örtüsü var. Hiç yıkanmaması tercih edilir. Pis değiller ki daha :) belki poposu yıkanır ama yenidoğan dönemimizde kadın doğum doktorum özellikle hemen yıkanmamasını önermişti bebeğin. Sonrasında da bir süre şampuan değdirmeden temizleyin dedi.
Saç kurutma makinesi de nooo. Çok zararlı bebelere.
Bu kadar temizlik takıntısı yapmaya gerek yok.
Göbek düşünce yıkanır yumuşakça şampuansız şekilde.
Göbek bağı düşene kadar yıkanmaması tavsiye ediliyor
siz nasıl yaptınız?
Göbek bagi düstükten sonra yikadim.Göbek bağı düşene kadar yıkanmaması tavsiye ediliyor
siz nasıl yaptınız?
Aynı şeyleri onuncu kez yazamayacam şahsi algılamayın bezdim sabahtan beri laf anlamamalarından
15 günlüktu göbek bağı bir türlü düşmek bilmedi bizee 15. Gün yıkadık ertesi gün düştü göbeği şimdi bir bebegim daha olsa eve gelir gelmez yıkarım.Göbek bağı düşene kadar yıkanmaması tavsiye ediliyor
siz nasıl yaptınız?
saçı filan kanlı mı oluyor sadece suyla ıslatılmış pamuklu bezle filan silsek mi yoksa ona da mı gerek yok sizceİlk doğduğunda ciltleri çok hassas ve cildi kaplayan doğal koruyucu örtüsü var. Hiç yıkanmaması tercih edilir. Pis değiller ki daha :) belki poposu yıkanır ama yenidoğan dönemimizde kadın doğum doktorum özellikle hemen yıkanmamasını önermişti bebeğin. Sonrasında da bir süre şampuan değdirmeden temizleyin dedi.
Saç kurutma makinesi de nooo. Çok zararlı bebelere.
Bu kadar temizlik takıntısı yapmaya gerek yok.
Göbek düşünce yıkanır yumuşakça şampuansız şekilde.
neden ki zor mu geçti 15 gün yıkanmadan15 günlüktu göbek bağı bir türlü düşmek bilmedi bizee 15. Gün yıkadık ertesi gün düştü göbeği şimdi bir bebegim daha olsa eve gelir gelmez yıkarım.
evet büyükler yıkanması taraftarı ama hemşire yıkama dediHastanede yıkadılar doğduğu gecenin ertesi gününe. Bana hem doktor hem de yenidoğan hemşiresi göbeği düşene kadar yıkama dediler, 6. günde düştü. O gün bugündür ya her gün ya iki günde bir yıkıyorum. İki üç yıkamada bir şampuan kullanıyorum. Zaten bizimkilerde de "balık suda büyür, her gün yıkansın" anlayışı olunca aileyle de çok çatışmadık.
Hayır zor gecmedi bebeğim gayet uyumlu sakin bir bebekti ama göbek bağının kuru kalmasina dikkat edilerek yukanmasinda bir sorun yok bence yıkandığı gün daha huzurlu ve uzun uyumuştu.neden ki zor mu geçti 15 gün yıkanmadan
evet hemşire de yıkama dedi, henüz doğum yapmadım ama son haftalar olduğu için bilgi sahibi olmak istiyorum çünkü kaynanam ve anneme karşı siper oluşturmam lazımGöbek bagi 10 günde düstü, 15. gün yikadik. Bu arada dogumdaki o bebegi saran sivi bağışıklık sistemi için iyi . 10 sene önceki bilgileri gelip burda satmayın M Minaredenatbeni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?