Yenidoğan bebek nasıl yatırılır

mom_

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2020
13
7
1
30
Arkadaşlar Merhaba Doğumuma az kaldı bazı arkadaşlarımdan bebeğin başının yatırma şekli yüzünden düzleştiğini duydum. Araştırdığımda her sitede farklı yazıyor. 30 cmlik bir kafa yastığıyla mı yatırmak gerekiyor yoksa yan mı veya yastıksız sırt üstü mü? Boğulma tehlikesi olabileceğinden yüzüstü yatırmamak gerektiği söyleniyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

tam yan değil ama bir tık yan yatırmakta fayda var , ve belli bir süre yastıksız yatırılıyor ,

Bebeklerin başları vücutlarına kıyasla çok büyük olduğu için yastıkla yatırmak başı haddinden fazla yükseltmiş olur. Ben bebeğimi doktor tavsiyesiyle hep yan yatırdım. Kıpırdandıkça diğer yanına cevirdim ve ara ara altta kalan elini kontrol ettim, kızarma, soğuma var mı diye. Çünkü altta kalan koluna doğru pozisyon veremediğim takdirde kan dolaşımını bozabilirdim. Genetiğin de elbette etkisi var ama kızımın kafa şekli çok güzel, özellikle arkası top gibi çok biçimli.

2 yaşına kadar ince de olsa yastik kesinlikle kullanmayın.
Gündüzleri bebeğinizin yanındayken yüzüstü yatabilir ama yalnız bırakmayın.
Gece ise sırtüstü ve başı yana dönük olsun. Biraz sağda biraz solda yatarsa şekil bozulmaz.

Bir-kac ay yatağını eğimli hale getirirseniz boğulma tehlikesi de olmaz.

Kısacası aslında gece gündüz sırtüstü yatırırsanız veya sadece tek tarafa dönük yatarsa kafa düzleşmesi veya yamulmasi yaşanabilir.

Mümkün oldukça yüzüstü kalmasına izin verin. Hem kafası düzgün olur, hem bebekler yüzüstü durmayı daha çok sever, hemde kollarını ve kafasını daha güzel hareket ettirmeyi öğrenir.

Çok güzel açıklamışsınız teşekkür ederim Dikkate alacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…