yenidoğan bebeğin tuzlanması hakkında..

sarinin

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2008
162
20
318
İstanbul
öncelikle tüm bebek bekleyen hamile arkadaşlara hayırlı doğumlar diliyorum. ben bugün 39+1 oldum ama benim oğluşumun gelmeye pek niyeti yok galiba :( bu arada lohusa döneminde annem yanımda kalacak ve bebeği tuzlayalım mı ben seni tuzlamıştım dedi. ama ben çok tedirginim. bildiğiniz gibi doktorlar kesinlikle karşı bu duruma! sevgili anneler ve anne adayları siz neler yaptınız veya yapacaksınız? :enbuyukkk:

kayınvalidem eşimi tuzladığı an eşim bayılmış akannehir hala anlatıp gülerler

benim kayınvalde de tutturdu şimdiden, tuzla bebeği diye....belki gönlü olsun diye yıkama suyuna azıcık tuz atıp geçiştirmeyi istiyorum...gönlü olsun diye ama bana kalsa yapmak istemezdim...

ben tuzlama taraftarıyım. geleneklerimizde var sonuçta abartıya kaçmamak şartıyla yapıcam

benim kayınvalde de tutturdu şimdiden, tuzla bebeği diye....belki gönlü olsun diye yıkama suyuna azıcık tuz atıp geçiştirmeyi istiyorum...gönlü olsun diye ama bana kalsa yapmak istemezdim...

evet bu iyi fikir yerimseniben

ilk defa duydum neden tuzlanırmış,çok enteresan ve ilgimi çekti.bebeğin teni yanmazmıbilmiyorumkismile

ben de duydum belki bi çay kasıgı atarım suyuna inandığımdan değil aslında....

tuzlayın valla annemde tuzlamak istedi ama biz eşimle aman canı yanak aman tuz yakar dedik
1 kaşık tuz attık suya.şimdi bin pişmanım tuzlatmadığıma aklın varsa tuzla derim.tuzladığında ne pişik olur nede çocuğun kokar.

benim eşimi annesi tuzlamış hemde ne tuzlama :)) ama kocişim herzaman misler gibi kokar ne teri kokar ne ayakları kayınvelidem tuzladımda ondan der bende tuzlıycam allah nasip ederse oğlumu

ilk defa duydum neden tuzlanırmış,çok enteresan ve ilgimi çekti.bebeğin teni yanmazmıbilmiyorumkismile

canım kokmasın diye :) bi de pişik olmasın diye tuzlanırmış annemde beni 3 gün tuza yatırmış! gerçekten terlediğimde kokmam ama onunla bi ilgisi var mı bilmiyorum. bebişime kıyamıyorum ama napayım annemi de kırmak istemiyorum.

bende tuzlama taraftarıyım , annem benide kardeşlerimide tuzlamış, açıkçası sülalede tuzlanmayan yok :)

canım kokmasın diye :) bi de pişik olmasın diye tuzlanırmış annemde beni 3 gün tuza yatırmış! gerçekten terlediğimde kokmam ama onunla bi ilgisi var mı bilmiyorum. bebişime kıyamıyorum ama napayım annemi de kırmak istemiyorum.
canım bebişine bişey olmıcakki sonra benim gibi tuzlamadığına pişman olursunyasakkelime

Benim kızımı görümcem tuzla balı katıştırdı ve tuzladı balladı 2 gün. Burnundan öyle şeyler çıtkı ki gözleirndne inanamadım. resmen çocuğun bütün sinüzitleri temizlendi. Ben adet yerini bulsun diye seslenmedim siz bilirsiniz dedim. Hakiki bal ve tuzla inanılmaz çıkmıştı. İnşallah 2. bebeğe yapacağım :)

Bu arada tuzlayıp 2-3 gün bekletmedik. Yıkandığı an yaptık :)

bizde de adattir bebekler tuzlanir annem de bizi tuzlamis.. biz de hic kokmayiz:)) tuzlayim da kokma misali:)) ben de tuzlucam kismetse.. ayrica k.validemler bir de reyhan bitkisiyle ovuyorlar bebegi.. biz tuza yatirmiyoruz baya bir tuzlu suyla yikiyoruz

saçmalamayın arkadaşlar tuzlamak çok çok zararlı.geçen bir çocuk doktoru bundan bahsetti.tuz teninden içeri geçiyormuş ve bir çok hastalığa sebep olabiliyormuş.hatta abartıldığında bebek kaybedilebilir bile dedi.

sacmalamayin lafi agir bi laf olmus bence.. tabiki de bebegi tuzla ovmak tuza yatirip 2 gun bekletmek tehlikelidir sonucta... sonucta herkesin adeti toresi..isteyen istedigini yapar sen yapmazsin olur biter.. ayrica kokmayla olgili yazdiklarimizsa makara yani

Back
X