• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yenidogan bebege 2.el kiyafet getirilmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ekbl56

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2021
3.018
5.970
88
Haziran sonunda doğum yapacağım kızlar. Bebegim için her şeyi aldım. Yenidogan ,3 aylık 6 aylık.yakinlarda kv geldi .Kızı da 7 ay önce dogum yaptı. Görümce bana dedi ki her şeyi yeni yıkayıp koydum .sana getiririm dedi .Ben istemediğimi söyledim. Hatta hiçbir şey getirmesinler diye eşyayı fazla fazla aldım. Neyse bugün getirdiği eşyaları açtı. Kimisi paketli kimisi yıkanmış. Bana dedi ki bunları yıkadım da getirdim. Neyse o an bir şey anlamadım. Getirdiklerini kendi utulediklerimin yerine astım. Sonra bir baktım. Getirdiği yenidoganlar eskimiş, çıkarmaları solmuş. Kesin bunlar kızının bebeğinin eşyaları dedim .Eşimin telefonunda o bebeğin yenidogan resimleri var .Bir baktım hakikaten aynı eşyalar. Hatta bebeğin kakali fotoğrafı var o eşyalardan biriyle. Ben asla 1 iğne bile istemedim .Ben 2.el yenidogan kıyafetine karşıyım, neticede bakteri var ,mikrop var.Ki ayrıca kızının da ilk bebeği. Niye kendi 2.bebegine saklamiyor da bana getiriyor? Kv lerin durumu iyi değil. Eşime söyledim bak böyle böyle diye. Başta inanmadı tabiki .sonra dedim ki resimleri var .şimdi de diyor ki durumları yok ya çok gözüksün diye getirmiştir. Kadın evimi temizledi,yardım etti .ama zaten evim temiz. Bunu da soyleyim
O an bunu anlasaydım söylerdim şimdi ne soyleyim bilemiyorum .
Salak yerine konulduguma mi üzüleyim, derdi bana kaldığına mi ?

Durumları iyi değil diyene kadar bu ne be diyerek okudum. Durumları iyi değilmiş, KV de eli boş gelmek istememiş zannımca çok gelsin diye ne varsa ne yoksa koydurmuş üzüldüm kadına :110:

Aranızda başka kötü durumlar mı var, biraz fazla tepkili buldum sizi. Durumları yokmuş madme bence üzmeyin alın, götürür yardım kutusuna koyarsınız verdiklerini.

Yenidogan takimlari cok az giyiliyor. Bu yuzden kizimin giysilerini sakladim. Kuzenimin bebeginin esyalarinida almistim ancak cinsiyet farkli oldugu icin giydiremeden paketleyip kaldirdim. 2.el giysi istemeyebilirsiniz ancak kayinvalideniz bana kotu niyetli gelmedi. Bebeginiz dogunca goreceksiniz ki hersey cabuk küçülüyor bazi giysileri giyemiyorlar bile. Insan atmaya kıyamıyor. Begenmediklerinizi atabilirsiniz ya da bende yeterince giysi var ihtiyaci olan birisine verin diyebilirsiniz. Kadin evinizi temizleyecek kadar dusunceliymis ayrica. Bence kirmayin. Dogumdan sonra yardimina ihtiyaciniz olabilir.
Neden bu kadar tepkili oldugunuzu anlayamadim

Sizi anlıyorum, ilk bebeğiniz elbette en güzeli olsun istersiniz. Ben karşı tarafın niyetini bilemiyorum elbette ama bana çok kötü gelmedi. Zaten bebek kıyafetleri eskimiyorki ve 2 ay da bebekler büyüyor , bazı kıyafetler daha yıkanmadan küçülüyor. Elbette pis getirdiyse olmaz. Ama yeni kıyafet diye temiz sanmayın , yıkanmış ütülenmişi tercih edin . Hatta bir kaç kere yıkanmış olursa daha iyidir.
Bir dahaki sefere kibarca ve açıkça belirtin, zahmet ediyorsun çok teşekkür ediyorum ama ben yeteri kadar aldım, sen bunları sakla hatıra olarak kalsın, veya tekrar bebeğin olduğunda ona giydirirsin de.

Ben sizi haklı buldum , en başta görümcenizin bebeğinin kıyafetlerini teklif etmişler “hayır“ demişsiniz kabul etmemişsiniz. İstemediğiniz halde yine de getirmiş . Ben de istemezdim açıkçası .

Yerinizde olsam tekrar paketler görümceye geri gönderirim, ikinci bebeğine lazım olur der geçerdim.

Haziran sonunda doğum yapacağım kızlar. Bebegim için her şeyi aldım. Yenidogan ,3 aylık 6 aylık.yakinlarda kv geldi .Kızı da 7 ay önce dogum yaptı. Görümce bana dedi ki her şeyi yeni yıkayıp koydum .sana getiririm dedi .Ben istemediğimi söyledim. Hatta hiçbir şey getirmesinler diye eşyayı fazla fazla aldım. Neyse bugün getirdiği eşyaları açtı. Kimisi paketli kimisi yıkanmış. Bana dedi ki bunları yıkadım da getirdim. Neyse o an bir şey anlamadım. Getirdiklerini kendi utulediklerimin yerine astım. Sonra bir baktım. Getirdiği yenidoganlar eskimiş, çıkarmaları solmuş. Kesin bunlar kızının bebeğinin eşyaları dedim .Eşimin telefonunda o bebeğin yenidogan resimleri var .Bir baktım hakikaten aynı eşyalar. Hatta bebeğin kakali fotoğrafı var o eşyalardan biriyle. Ben asla 1 iğne bile istemedim .Ben 2.el yenidogan kıyafetine karşıyım, neticede bakteri var ,mikrop var.Ki ayrıca kızının da ilk bebeği. Niye kendi 2.bebegine saklamiyor da bana getiriyor? Kv lerin durumu iyi değil. Eşime söyledim bak böyle böyle diye. Başta inanmadı tabiki .sonra dedim ki resimleri var .şimdi de diyor ki durumları yok ya çok gözüksün diye getirmiştir. Kadın evimi temizledi,yardım etti .ama zaten evim temiz. Bunu da soyleyim

Ortada dert edilecek bir şey yok ki. Çocuğun yediği helal , giydiği haram derler.

Çoğu zaman elinizdeki mevcut kıyafetlerin hepsini 1 kez giydirdikten sonra dahi , 2.kez giydirmek istediğinizde bebeğinizin üzerine olmadığını görmek mümkün.

Görümcenizden gelen bebek eşyalarını kullanmak istemiyorsanız , bir hurca koyup kaldırın. İlerleyen zamanda görümcenize geri iade edersiniz , kendisi de kısmetse 2.bebeğine kullanır.

Ben bunda kötü bir niyet göremedim. Hiç kullanılmamış giysiler de var diyorsunuz. Ben kızıma arkadaşımın kızının giysilerini de giydirdim. Benim kızımın giysilerini de başkaları giydi. Ama siz bundan rahatsız oluyorsanız giydirmezsiniz olur biter. Evi tekrar temizlemelerinde de bir sorun yok. Yardımcı olmaya çalışmışlar. Bunları kendinize dert etmeyin. Evladınızı sağlıkla, huzurla büyütün .

Benim için problem olmazdı hatta bende hamile olduğumu öğrendiğim de arkadaşlarımdan kendim istedim çocuklarının küçülmüş kıyafetlerini ayrıca yakın zamanda bir çocuğum daha oldu arkadaşım kıyafetlerini dağıtacağımı duyunca çocuk istediğini hamile kalırsa kıyafetlerini ona vermemi istedi, şu anda hamile geçen hafta bir koli bebek eşyası gönderdim çok mutlu oldu ama burada şöyle bir sorun var siz özellikle istemediğinizi belirtmişsiniz keşke kullanılmış kıyafet getirmeselerdi.

Ortada dert edilecek bir şey yok ki. Çocuğun yediği helal , giydiği haram derler.

Çoğu zaman elinizdeki mevcut kıyafetlerin hepsini 1 kez giydirdikten sonra dahi , 2.kez giydirmek istediğinizde bebeğinizin üzerine olmadığını görmek mümkün.

Görümcenizden gelen bebek eşyalarını kullanmak istemiyorsanız , bir hurca koyup kaldırın. İlerleyen zamanda görümcenize geri iade edersiniz , kendisi de kısmetse 2.bebeğine kullanır.
Hayır madem 2.el kıyafette sorun yok neden kendisi 2.cocuguna giydirmek için saklamiyor da rengi solmuş şeyleri bana gönderiyor. Ben 2.el kıyafete karşıyım. Ne kendim giyerim ne de çocuğuma giydiririm .ayrıca konuyu okumamissiniz. Kv bana kızının 2. El kıyafetlerini getirdiğini söylemedi.

Kayınvalideniz kötü niyetli değil, ve aslında yaptığı çok mantıklı. Çünkü bazı cocuklar çok kusar, çok sık değişir. İşiniz kolaylaşır bu kadar ters bakmayın o kadar çabuk büyüyecekki şaşırıp kalacaksınız. Pamuk olsun sim taş vs olmasın yeter. Yeni doğan kıyafetinde yıkanmış ütülenmiş ise ne bakterisi ne mikrobu? Magazadan daha garanti değilmi sonuçta kaç kez yıkanmış olacak ve tek 1 elden cıkmış olacak.
Şimdiden kıyafet için bu kadar kasmayın, kitap alın oyuncak alın numara numara ayakkabı alın cabucak büyüyecekler hepsi elinize gelecek. Yine de hiç istemiyorsanız, paketli dursun bebek büyüdüğünde ben çok almıştım bunlar bir kaç kez giyildi sen 2. bebege saklarsın diye iade edersiniz.

Siz istemediginizi soylediginiz icin gondermeleri yanlis. Ama onun disinda yikanmis ve utulenmis kiyafette bahsettiginiz mikroplar olmaz.

Ayrica baska alternatif bir gezegenimiz yok, 2.el esya alim satimi geri donusumu arttirmak ve dogayi korumak acisindan oldukca onemli. Turkiye'de neden statu meselesi gibi gorundugunu anlayamiyorum.

Ben bunda kötü bir niyet göremedim. Hiç kullanılmamış giysiler de var diyorsunuz. Ben kızıma arkadaşımın kızının giysilerini de giydirdim. Benim kızımın giysilerini de başkaları giydi. Ama siz bundan rahatsız oluyorsanız giydirmezsiniz olur biter. Evi tekrar temizlemelerinde de bir sorun yok. Yardımcı olmaya çalışmışlar. Bunları kendinize dert etmeyin. Evladınızı sağlıkla, huzurla büyütün .
Evi temizledi derken kötü niyetli biri değil anlamında söyledim. Ben 2.el kıyafete karşıyım. Hele bebekte çok daha fazla karşıyım. Siz olsanız başkasının çocuğunun boklu kıyafetini kendi çocuğunuza giydirir misiniz ? Ve o boklu resimleri gormusseniz?
kendim de asla 2.el kiyafet almam .1 tane olsun ama benim olsun .

Ben 2.el yenidogan kıyafetine karşıyım, neticede bakteri var ,mikrop var.
Mantık da var? Bebeğin b.koyla yetişkinin b.ku da bir değil mesela. Ozaman yetişkinlerde hiç kimse donunu ikinciye giymesin. Hatta marka second hand shop lar kapatılsın. Enteller, vintage cılar hep mikroplu dolaşıyor desenize.

Kuzenlerimle hep bir birimize verdik cocuklarimizin arasi yakin oldugu icin.kimse de gocunmadi giydirmekten.
Kadin tertemiz yikamis getirmis kotu bir niyeti oldugunu dusunmuyorum.neden salak yerine konulasiniz? siz gereksiz alinganlik yapmissiniz sanki.
İstemezseniz giydirmezsiniz olur biter bunun icin kimseyi kirmaya gerek yok.

Kayınvalideniz kötü niyetli değil, ve aslında yaptığı çok mantıklı. Çünkü bazı cocuklar çok kusar, çok sık değişir. İşiniz kolaylaşır bu kadar ters bakmayın o kadar çabuk büyüyecekki şaşırıp kalacaksınız. Pamuk olsun sim taş vs olmasın yeter. Yeni doğan kıyafetinde yıkanmış ütülenmiş ise ne bakterisi ne mikrobu? Magazadan daha garanti değilmi sonuçta kaç kez yıkanmış olacak ve tek 1 elden cıkmış olacak.
Şimdiden kıyafet için bu kadar kasmayın, kitap alın oyuncak alın numara numara ayakkabı alın cabucak büyüyecekler hepsi elinize gelecek. Yine de hiç istemiyorsanız, paketli dursun bebek büyüdüğünde ben çok almıştım bunlar bir kaç kez giyildi sen 2. bebege saklarsın diye iade edersiniz.
Çocuklar kusabilir ama ben başkasının çocuğunun kusmuklu elbisesini kendi çocuğuma giydirmem. Zaten anlamadığınız nokta şurası Ben 2.EL KIYAFETE KARSIYIM .YANI ISTEYEN GIYDIRIR AMA BEN GIYDIRMEM .KENDIM DE GIYMEM .

İlk bebekte her şey sıfır , mükemmel ve kaliteli olsun istiyor insan. Sanıyoruz ki aldıklarımızı uzun süre giyecek. Ben de sizin gibi asla 2. El giydirmem dedim. Kimseyi de kırmak istemedim. Bebek doğunca o kadar hızlı büyüyor ki , bir de kusma, kaka eklenince temiz kıyafet yetişmiyor.
Kızım 3 aylıktı, masraflar sürekli artıyor ve kızım çok hızlı büyümemesine rağmen bir zıbını Max. 3 hafta giyordu. İş yerinden bir arkadaşım utana sıkıla çocuklarının kıyafetlerini getirdi. (Baştaki tututmumu bildiği için) . O kıyafetlere öyle sevindim anlatamam.
Kızımın yeni doğan kıyafetleriyle de 3 arkadaşım bebeğini büyüttü.
Demem o ki hamilesiniz, hormonlarınız tavan anlıyorum sizi ilk bebeğiniz , doğumdan sonra hızlı büyüdüğünde o 2. El mikroplu diye düşündüğünüz kıyafetler altın değerinde olacak.
Ayrıca eşinizin hiç mi hatırı yok sizde ? Neden kavga peşindesiniz? Teşekkür edin ,kenara koyun giydirmeseniz bile.

Bebek kıyafetlerini elden ele geçirmek bizde gelenek gibidir, o yüzden yadırgadım sizi ama madem istemiyorsunuz ve almış bulundunuz. Olduğu gibi kaldırın, ikinci bebeği olacağında iade edersiniz ya da ihtiyacı olan birine gönderirsiniz. Bunlar kullanılmış diye iade etmeye kalkmanız çok büyük ayıp olur.

Ayrıca "evim zaten temizdi" de hiç hoş bir cümle değil, hepimizin evi temizdi ama doğum öncesi dip köşe kaldırıp kondurduk. Keşke bana böyle güzellik yapacak akrabam olsaydı. Ben koca karnımla %80ini kendim yaptım, gerisini eşim yaptı

Kuzenlerimle hep bir birimize verdik cocuklarimizin arasi yakin oldugu icin.kimse de gocunmadi giydirmekten.
Kadin tertemiz yikamis getirmis kotu bir niyeti oldugunu dusunmuyorum.neden salak yerine konulasiniz? siz gereksiz alinganlik yapmissiniz sanki.
İstemezseniz giydirmezsiniz olur biter bunun icin kimseyi kirmaya gerek yok.
Nasıl salak yerine konulmamışim pardon ??? Siz konuyu okumuyorsunuz galiba .Bana bunları sıfır aldım ve yıkayıp getirdim dedi .kızımın eşyaları demedi .Bu yalan değil mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X