Yeniden okuyasım geldi

Şuan çok seçeneğim yok maalesef örgün okuyamam bu şekilde hem çalışıp hem de buna engel olmadan ancak uzaktan eğitime devam edebilirim. Başka bölüm ve üniversiteleri de araştıracağım artık.
Umarım iyi bir meslek sahibi olursun.

bilmeyenler atıp tutmuş baya.. tatlım arkadaşlarımın çoğu önlisans çocuk gelişimi mezunu ve hepsi işsiz şimdi hepsi bu bölüme kayıt yaptırdı ümit oldu onlar için bu bölüm.. hastanelerde görev alabiliyorsun sağlıkla ilgili bir bölüm öğretmenlikle alakası yok.. bence önü açık bir meslek..
Forumlardan okuduğum kadarıyla lise ve önlisanstan pek alım olmuyormuş zaten lisans ancak.. Devlet olmasa da sıkıntı değil özelde nasıl bilginiz var mı?

Bende düşünmeye başladım ikinci üniversite olarakokul öncesini ancak. Atama durumu nasıl olur bilemedim

Forumlardan okuduğum kadarıyla lise ve önlisanstan pek alım olmuyormuş zaten lisans ancak.. Devlet olmasa da sıkıntı değil özelde nasıl bilginiz var mı?

Maalesef çok net bir bilgiye sahip değilim ben de okul öncesi öğretmeniyim liseye geçiş yapma gibi bi durum olursa bu bölümü okumak istiyorum ama bakalım..

Ortak dersler üç tane bunlar da yerlerine başka dersler almak için iyi avantaj. Kpssden pek çalışmadan 75 aldım zaten :) kusura bakmayın ama çalışıp 70 alamayan da bir zahmet atanmasın insanlar o kadar dirsek çürütüyor.

Böyle sınavların çalışmakla alakası yokki canım ben de çalışmadan 78 almıştım ama gece gündüz çalışan arkadaşım daha düşük aldı. Ayrıca şimdiki atamalarda mülakat diye bir torpil var.
3 ortak dersle en fazla bir dönem boyunca rahatlarsın, yine yıl olarak kısalmaz. Bir de o bölüm çocuk gelişimi öğretmenliği değil. Yani formasyon da alman gerekir.
Yani kısacası :) öğretmen olmak için kısa sürede bitirilecwk bir bölüm değil.

Zaten lisans bölümünden bahsediyorum belirtmeyi unutmuşum. Ortak dersleri atarsak maximum kredi alarak iki senede bitirebilirim sanırım.
Çocuk gelişimini okurken son iki sene formasyon alıp okul öncesi öğretmeni olarak atanabilirsini.Çocuk gelişimcilere aldıkları dersler itibariyle okul öncesi öğretmeni olmak hakkı veriliyor.

Okul öncesi zorunluluğu getirilirse çok fazla öğretmene ihtiyaç duyulacak .Önü açık bir bölüm. Yeter ki siz okuren kendinizi alaninizda iyi yetiştirin, stajlarinizi iyi bir okulda yapın. Ben bu bölümde iyi gelecek görüyorum fakat kıymeti bilinmiyor.
Kpss den de bir tık iyi puan alırsanız atamaniz da rahatlıkla yapılır

Çocuk gelişimi bölümü hemen hemen her anadolu lisesinde var.
Haliyle çok fazla o bölüme yığılma var.
Evet adil değil,çok saçma ama bu dünyada ne adil ki?
Çocuk gelişimi mezunlarının çoğu işsiz,çevremde bir sürü arkadaşım var mezun olupta çalışamayan.
O yüzden geleceği güzel bir bölüm öneririm.
Lise mezunu çocuk gelisimci herhalde işsiz kalır.
Üniversiteyi bitirip kpss den geçerli notu alipta işsiz kalmışlar gibi yazmişsıniz.

Klasik sozu soyleyeyim. Auzef pismanliktir. Ben basladim biraktim. Yeni acildiysa tum acemilikleri sizin ustunuzde atarlar.

Böyle sınavların çalışmakla alakası yokki canım ben de çalışmadan 78 almıştım ama gece gündüz çalışan arkadaşım daha düşük aldı. Ayrıca şimdiki atamalarda mülakat diye bir torpil var.
3 ortak dersle en fazla bir dönem boyunca rahatlarsın, yine yıl olarak kısalmaz. Bir de o bölüm çocuk gelişimi öğretmenliği değil. Yani formasyon da alman gerekir.
Yani kısacası :) öğretmen olmak için kısa sürede bitirilecwk bir bölüm değil.
Kpss aynı zamanda psikolojik bir sınav çünkü,her kişinin kapasitesi bir değil.
Hem öğretmen olmak istediğimi nerden çıkardınız? Çocuk gelişimcisi olarak kurumlara atanılıyor.

Çocuk gelişimini okurken son iki sene formasyon alıp okul öncesi öğretmeni olarak atanabilirsini.Çocuk gelişimcilere aldıkları dersler itibariyle okul öncesi öğretmeni olmak hakkı veriliyor.

Okul öncesi zorunluluğu getirilirse çok fazla öğretmene ihtiyaç duyulacak .Önü açık bir bölüm. Yeter ki siz okuren kendinizi alaninizda iyi yetiştirin, stajlarinizi iyi bir okulda yapın. Ben bu bölümde iyi gelecek görüyorum fakat kıymeti bilinmiyor.
Kpss den de bir tık iyi puan alırsanız atamaniz da rahatlıkla yapılır
İçimi rahatlattınız pratikte bende böyle düşünüyorum fakat öğretmenliği pek düşünmüyorum yakın arkadaşım okul öncesi öğretmeni,puanı 83 olmasına rağmen son atamada kıl payı atandı malum mülakat filan zorlu süreçler...
İlla devlet olsun derdinde değilim özelde imkanlar varsa okuyacağım devlette işler her an değişebiliyor.

Beni de kararsız bırakan konu bu
Sistemden çalışıyorlar cokuyor falan denilmiş secmekmi ıyi sevmemek mı bilemedim
Ekşide her şeyi kötüledikleri için ciddiye almadım ben. Belki düzeltmeler olmuştur sistemde bilemiyorum...

Bende aöf den işletme okumakla çocuk gelişimi okumak arasında kararsız kaldım. Çocuk gelişiminde en son 21 kişi alinmis. En düşük puan 78 görünüyor. Puana bakinca düşük ama alım çok az. Ben devlet istiyorumistiyorum gerçi. Özel sektörden yeterince ağzımın payını aldım

Ya ekşide de olumsuz yorumlar var neden bıraktınız en kötü ne oldu ki? :KK17:
Bakınız ben de uzaktan 2.üniversite okuyorum fakat bu yıl kayıt yaptirmayacağım çünkü geçen sene çalışmadığım için bir çok dersten kaldım.Çalışmasan,düzenli, planlı olmazsan yapamazsın.Örgün egitim gibi dusunun hata bir tik daha zor cunku bire bir egitim almiyorsunuz.

Kötüleyenler çalışmadan geçmenin peşinde olanlar.

Çünkü 3 sene önceye kadar vize sınavları online yapılıyordu ve vizede herkesin notu 100 oluyordu çünkü bu sistem kopya çekmeye çok musaitti..
Sonra o sistem kalkınca millet dökülmeye başladı. Tabi sistemi de kötülemeye :KK66:

Siz çalışacaksanız, planlı olacaksanız bitirirsiniz hatta çalışma hayatına bile atilirsiniz.
Sizin gibi okumayı gerçekten isteyip bölümlerini bitiren,formasyon alıp kpss ile öğretmen olan çok var.

Hatta facede bazı kapalı sayfaları var onlara istek yollarsanız siz de görürsünüz.

Hiçbir başarı tesadüf değildir. Ben yapacağınıza inanıyorum.

Bakınız ben de uzaktan 2.üniversite okuyorum fakat bu yıl kayıt yaptirmayacağım çünkü geçen sene çalışmadığım için bir çok dersten kaldım.Çalışmasan,düzenli, planlı olmazsan yapamazsın.Örgün egitim gibi dusunun hata bir tik daha zor cunku bire bir egitim almiyorsunuz.

Kötüleyenler çalışmadan geçmenin peşinde olanlar.

Çünkü 3 sene önceye kadar vize sınavları online yapılıyordu ve vizede herkesin notu 100 oluyordu çünkü bu sistem kopya çekmeye çok musaitti..
Sonra o sistem kalkınca millet dökülmeye başladı. Tabi sistemi de kötülemeye :KK66:

Siz çalışacaksanız, planlı olacaksanız bitirirsiniz hatta çalışma hayatına bile atilirsiniz.
Sizin gibi okumayı gerçekten isteyip bölümlerini bitiren,formasyon alıp kpss ile öğretmen olan çok var.

Hatta facede bazı kapalı sayfaları var onlara istek yollarsanız siz de görürsünüz.

Hiçbir başarı tesadüf değildir. Ben yapacağınıza inanıyorum.
Aöfte de aynı şekilde şikayetler arttı daha önceleri soruları bile değiştirmiyorlarmış şimdi hem sorular zormuş hem de 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor ki bence iyi oldu emek verenle vermeyen ayrılmış oldu.
Bende hem çalışıp hem de dersleri kotarabileceğimi düşünüyorum yeter ki sonucunda iyi bir şeyler olsun.
Çok teşekkür ederim cesaret verdiniz :) siz ne okuyordunuz?

Aöfte de aynı şekilde şikayetler arttı daha önceleri soruları bile değiştirmiyorlarmış şimdi hem sorular zormuş hem de 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor ki bence iyi oldu emek verenle vermeyen ayrılmış oldu.
Bende hem çalışıp hem de dersleri kotarabileceğimi düşünüyorum yeter ki sonucunda iyi bir şeyler olsun.
Çok teşekkür ederim cesaret verdiniz :) siz ne okuyordunuz?

Ne demek rica ederim.
Ben coğrafya bölümünü okuyorum.Severek başladım ama biraz tembellik yaptığım için takıldım.
Fakat seneye tekrar devam edip bitireceğim inşallah. Zaten son senem de takıldım notlarımı 1 kere bile verimli şekilde okursam dersleri geçerim :)

Ne demek rica ederim.
Ben coğrafya bölümünü okuyorum.Severek başladım ama biraz tembellik yaptığım için takıldım.
Fakat seneye tekrar devam edip bitireceğim inşallah. Zaten son senem de takıldım notlarımı 1 kere bile verimli şekilde okursam dersleri geçerim :)
İnşallah :)
Son bir şey daha sorayım Auzefte üstten ders alınmıyor yazmış biri,gerçekten öyle mi bu doğruysa sanırım kayıt yaptırmayacağım :/

Lise mezunu çocuk gelisimci herhalde işsiz kalır.
Üniversiteyi bitirip kpss den geçerli notu alipta işsiz kalmışlar gibi yazmişsıniz.
Üniversiteyi bitirip işsiz kalan arkadaşlarım var. :KK70:
Her anadolu lisesinde çocuk gelişimi bölümü var,çoğu üniversitede de var.
Dolayısıyla mezun çok,her yıl bir sürü mezun çıkıyor. Hepsi kpss'ye girip atanıp iş bulamıyor,kpss her sene bütün mezunları da almıyor. Dolayısıyla bir sürü insan işsiz,arkadaşlarımın çoğu da işsiz. Çevremde var ki söylüyorum.

X