yeni yasa ile zorlaşan ehliyet sınavı:( korkuyorum

anasonn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2014
631
238
selam kızlar yeni ehliyet yasasına göre en ufak bir hatada kalıyoruz benim 3. girişim olacak ama birkez de cenazeden dolayı giremedim yanı son hakkım kaldı. kursum berbat çıktı doğru düzgün ders veremediler kavga ettim hatta o kadar insanlık dışılar parayı alıp kenara çekildiler. 2. girişimde de parktan kaldım . ne olur bana yardım edin ne yapayım. eşim engelli olduğu için kendi aracım otomatik vites . eşim şuanda fizik tedavide yatıyor ne yapacağımı bilmiyorum almam gerek ehliyeti. geri geri parkta hep uzak park ediyorum.

selam kızlar yeni ehliyet yasasına göre en ufak bir hatada kalıyoruz benim 3. girişim olacak ama birkez de cenazeden dolayı giremedim yanı son hakkım kaldı. kursum berbat çıktı doğru düzgün ders veremediler kavga ettim hatta o kadar insanlık dışılar parayı alıp kenara çekildiler. 2. girişimde de parktan kaldım . ne olur bana yardım edin ne yapayım. eşim engelli olduğu için kendi aracım otomatik vites . eşim şuanda fizik tedavide yatıyor ne yapacağımı bilmiyorum almam gerek ehliyeti. geri geri parkta hep uzak park ediyorum.
Manuel vites arabası olan biriyle ücreti mukabilinde anlaşıp ders alın,yapacak fazla birşey yok gibi. Tek sorununuz parksa kendi aracınızlada çalışabilirsiniz ama yeterli olurmu bilemem.
Kursun zorlasması konusunda isabet olmuş diyebilirim.Gerçekten layıkıyla eğitim alıp öyle çıkılmalı trafiğe zira kazaların çoğu paniklemek,bilmemek,yanlış şeritten gitmek vb acemice sebeplerden oluyor. Birde sadece kendiniz risk altında olmuyorsunuz,yoldan geçen yaya,başka bir aractaki sürücüde risk altında oluyor.

Park edeceğin dubalara doğru gelmeden direksiyonu sağa doğru kırıp dubalara yaklaşman lazım ki kaldırıma yakın park edebilesin, sorun sadece uzağa park etmense nedeni budur. Kendi arabanla da dene olduğunu göreceksin.

Kardeşim de pazar günü girecek uygulama sınavına dersi haber vermemiş kurstakiler 1 gün aldı ders sadece.. onla da hiç sınav falan geçemez
iki haftadır akşamları sınav yerine gidip çalışıyoruz biz.. hiç bir şey bilmiyordu şimdi heyecan yapmazsa geçecek duruma geldi hatta baya kullanıyor.

Durumunuz varsa özel hoca tutun veya bir tanıdığınızdan yardım isteyin sınav yerinizde 2 gün çalışın.. durmayı kalkmayı park etmeyi falan geçersiniz.

Kesinlikle stres yapmayın o zaman hata yaparsınız rahat olun..

Park ederken sağ taraftaki (Yolun sağına park edersen) aynadan bak arabanın arka kapı kolu ön dubayla aynı hizada olsun.
biraz geniş açı al ve direksiyonu iyice çevir yavaş yavaş geriye doğru git sonra direksiyonu toparla tek seferde çok rahat girersin
Sadece kaldırıma çarpmamak için o açıyı dikkatli kullan dubaya çok yaklaşmadan aynadan bak arka kapı ön dubayla aynı hizadayken kıvır iyice direksiyonu içeri gir.

Bir de sakın kaldırıma değme yoksa direk bırakıyorlar.. !

Son düzenleme:
özel dersi alacağım hocanın işi çıkmış kendi hocamda tatilde özel ders sadece bir saat alacağım sonra kurs aracımla 2 saat dersim var haftaya şimdi başka bir hocadan daha ders alırsam aynı hafta 3 hoca 3 araç olacak kafam karışır diye korkuyorum. benim sınav aracım benzinli özel dersinki dizel. benzinli araç hemen stop ediyor. gerçi sorunum park.
TAM 4 DUBA VE ÇİZGİLER VAR . HANGİ ÇİZGİYE SOKACAĞIM NE YAPACAĞIM BİLMİYORUM 2 GİRİŞİMDE DE PARK YERİYLE OYNADILAR. 8 DUBAYLA SINAVA GİRDİM DEĞMEDİM AMA UZAK PARK OLDU. ALAMAZSAM DOSYA YAKACAĞIM EŞİM HASTANEDE YATIYOR ÇALIŞTIRACAK KİMSEM YOK

Canim ben yeni aldim ehliyeti.bol pratik yapmadan olmuyor.geri geri giderken gozun hep arka ve sag aynada olsun cok uzaksan saga kir yaklas kaldirima sonra sabitle devam et.en zoru paralel park aslinda onda sorunun yokmu

Kurs seçerken dikkat etmek lazım işte. Yazık olmuş verdiğin paraya ve zamanına.
Özel ders al bütçen varsa. Dosyan yanarsa cebinden daha çok para çıkacak çünkü.
Ben bu sistem değişmeden almıştım ehliyetimi, beş on dakika dolaştık geldik sınavda. Siz yarım saat kulanacaksınız galiba. Allah yardımcın olsun.

Zorlaştırmaları iyi bişey.
Bir de sanırım iki yıl kadar yanınızda bir bilen olmadığı sürece trafiğe çıkamıyorsunuz, öyle bi'şey vardı.

özel dersi alacağım hocanın işi çıkmış kendi hocamda tatilde özel ders sadece bir saat alacağım sonra kurs aracımla 2 saat dersim var haftaya şimdi başka bir hocadan daha ders alırsam aynı hafta 3 hoca 3 araç olacak kafam karışır diye korkuyorum. benim sınav aracım benzinli özel dersinki dizel. benzinli araç hemen stop ediyor. gerçi sorunum park.
TAM 4 DUBA VE ÇİZGİLER VAR . HANGİ ÇİZGİYE SOKACAĞIM NE YAPACAĞIM BİLMİYORUM 2 GİRİŞİMDE DE PARK YERİYLE OYNADILAR. 8 DUBAYLA SINAVA GİRDİM DEĞMEDİM AMA UZAK PARK OLDU. ALAMAZSAM DOSYA YAKACAĞIM EŞİM HASTANEDE YATIYOR ÇALIŞTIRACAK KİMSEM YOK
canim once park edecegin dubayi gozune kestir ve genelde dubanin onune cizgi cekerler seno ccizgiye yanasarak gel. Araban arka kapisini ilk dubaya denk getir ve tam sag yap debriyajdam cek yavasca git aynadan bakarak,kaldirima vuracak gibi olunca dur aslinda vurmaz baya mesafe kalir,sonra tam sol yap araba toparlaninca dur ve yarim direksiyon yap toparla.

Öncelikle eşinize acil sifalar diliyorum..
Sınavda olabildiğiniz kadar yavaş hareket edebilirsiniz ondan puan kırmazlar.. park ederken ayağını frende yavaş tut hep ve yavaş hareket et.
tek seferde kuralı şuanda yok..
eğer zorlanıyorsan önce dediğim gibi yan aynadan bak arabanın arka kapı kolu öndeki dubayla aynı hizaya gelsin buna çok dikkat edin sonra durun bakın duba ile araba arasında ki genişliğe biraz mesafe olsun onuda yaptıktan sonra direksiyonu iyice çevirin park edeceğiniz yöne doğru..
araba içeriye girdikten sonra direksiyonu çevirdiğiniz yönün diğer yönüne doğru çevirin..
araba girecektir sonra direksiyonu düzeltin.. bunları çok yavaş hareketlerle yapın puan kırılmaz.
Baktınız tam park edilmedi arabayı biraz ileri geri yaparak tam oturtabilirsiniz bundan da puan kırılmaz.
Ayağınız sürekli frende olsun.. eğer aynalardan bakarak park yapamıyorsanız arkaya doğru kafanızı döndürün koltuktan öyle de park edebilirsiniz ondan da puan kırılmaz.

Yavaş olmanda fayda var eğer yarım saatten kısa sürede bitirirsen tekrar tur attırırlar..
Süreni iyi kullan alırsın inşallah

Bir de bir şey soracağım sınav bu hafta sonu diye biliyorum?.. hatta kardeşimin pazar günü.

kelin ilacı olsa kendi başına sürer bu konuda yıllar önce eski sistemde gittiğim kurs ve yoğun iş temposu yüzünden bir dosya yakmış ama araba kullanmayı bilen birisiyim .:KK14::KK14:

Sınavda olabildiğiniz kadar yavaş hareket edebilirsiniz ondan puan kırmazlar.. park ederken ayağını frende yavaş tut hep ve yavaş hareket et.
eğer zorlanıyorsan önce dediğim gibi yan aynadan bak arabanın arka kapı kolu öndeki dubayla aynı hizaya gelsin buna çok dikkat edin sonra durun bakın duba ile araba arasında ki genişliğe biraz mesafe olsun onuda yaptıktan sonra direksiyonu iyice çevirin park edeceğiniz yöne doğru..
araba içeriye girdikten sonra direksiyonu çevirdiğiniz yönün diğer yönüne doğru çevirin..
araba girecektir sonra direksiyonu düzeltin.. bunları çok yavaş hareketlerle yapın puan kırılmaz.
Baktınız tam park edilmedi arabayı biraz ileri geri yaparak tam oturtabilirsiniz bundan da puan kırılmaz.
Ayağınız sürekli frende olsun.. eğer aynalardan bakarak park yapamıyorsanız arkaya doğru kafanızı döndürün koltuktan öyle de park edebilirsiniz ondan da puan kırılmaz.

Yavaş olmanda fayda var eğer yarım saatten kısa sürede bitirirsen tekrar tur attırırlar..

Bir de bir şey soracağım sınav bu hafta sonu diye biliyorum?.. hatta kardeşimin pazar günü.
BENİM Kİ 2 AGUSTOS AMA TEK SEFER KURALI VAR ARTIK BEN BİRİNDE ONDAN KALDIM 2 SEFER OLDUGU İÇİN

BU ARADA BENİM GİRDİĞİM ŞEHİRDE 19 LAMBA VE 35 DK LIK BİR ALAN VAR ŞEHRİN EN YOĞUN TRAFİĞİ . ZAMAN KILI KILINA YETİYOR.

BENİM Kİ 2 AGUSTOS AMA TEK SEFER KURALI VAR ARTIK BEN BİRİNDE ONDAN KALDIM 2 SEFER OLDUGU İÇİN

alla alla.. gerizekalı kurtstakiler kardeşime iki seferde girebilirsin demişler.. toparlayabilirsin demişler.
Yarın sınav kartını alacağım tekrar sorarım bir.

alla alla.. gerizekalı kurtstakiler kardeşime iki seferde girebilirsin demişler.. toparlayabilirsin demişler.
Yarın sınav kartını alacağım tekrar sorarım bir.
VALLA TOPLAMA HAKKIM VAR EVET AMA 2. SEFERİ DENEDİĞİMDE KALDIM.

kelin ilacı olsa kendi başına sürer bu konuda yıllar önce eski sistemde gittiğim kurs ve yoğun iş temposu yüzünden bir dosya yakmış ama araba kullanmayı bilen birisiyim .:KK14::KK14:
AH KUZUM BENDE YAKMAK İSTEMIYORUM EŞİM ZOR DURUMDA

X