yeni üyeyim, bebeğimi kaybettim, yardım edin...

nazelmas

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2009
7
0
Bu siteyi yakından takip ediyordum ve son günlerde sıkıntılı bir devre geçiriyorum, burda dertleşebileceğimi bilgilenebileceğimi umuyorum. Kızlar, son adet tarihim 18 ağustos olmak üzere 2 aylık hamileydim. Bir özel hastane bir de devlet hastanesi olmak üzere iki doktora gidiyordum. Devlet hast' de tetkiklerim sürüyor özele de gösteriyordum. Sonra geçen bir anda kahve bi leke geldi. o kadar azdı ki. Doktor da dinlen dedi geçti. Ama bebeğimin kalp atışlarının ilk kez almalarına rağmen yavaş alıyorum dediler. Ben kasığımda damar atımı gibi hissediyordum. Sonra o akşam içimden ayetel kürsü okumak geldi elimi oraya götürüp, okurken pıt pıt pıt dedi ve durdu o ses. Ertesi günü doktor kalp atışını alamıyoruz dedi. Hastaneye yatırdılar ve iki gün içinde bebiğimi aldılar. bebek 6 hafta 2 günlük dediler. Henüz erken değilmiydi kalp atışı için. 8 haftalık olması gerekirmiş adet tarihime göre. Eee ben haftalardır her doktora gittiğimde adet tarihimi söylememe rağmen niye daha önce 5 haftalık 4 haftalık dediklerinde adet tarihinle gebelik haftan uyuşmuyor diye uyarmamış olabilirler ki. Çok üzülüyorum arkadaşlar. Kürtaj oldum. Acayip canım yandı, hem fiziken hem ruhen. Ayrıca tahlillerimde troid hormonumun yetersiz çalıştığı söylendi. Bu daha ilk haftalarda belliydi. Bunun uyarısı bile yapılmadı bana bebek ölene kadar. Nasıl bir sağlık sistemidir bu? Napmalıyım bilmiyorum....

Gecmıs olsun cnm uzulme dıyecem ama olmuyor allahım tez zamanda saglıklı bır ebbek verırır sana hem sana hem bana....

Ole bazı doktorlar bende ole bır durum yasadım sorunluydu gebelıgım ama hıcbır doktorda senın dusuk tehlıken var demedı ben kendım ogrendım arastıra arastıra durumumu yanııı cnm bazen ozel devlet farketmıo bu ıs ıcın kendı doktorun mutlaka olmalı ben bunu anladım

geçmiş olsun canım.
arkadaşın dediği gibi mutlaka iyi bir doktor bul kendine..en iyisi olsun..
öncelikle hamile kalmadan tüm tahlillerini yaptır.fazla yada az çalışan hormonların var ise onları ilaçla tedavi edeceklerdir.ve bu süreçte mutlak suretle folik pls kullanmaya başla.vitamin hapı al kendine.
Allahım sağlıklı hamilelikler nasip etsin tekrardan..

Geçmiş olsun. Çok üzüldüm. Tiroit hormonunun az çalışması bebeklerde zeka geriliğine yol açıyor. Çünkü ilk aylarda bebek T3 T4 üretemiyor ve anneye güveniyor, annede de yoksa bazı çok önemli fonksiyonlar gelişmiyor. Düşüğe de bu neden olmuş olabilir. Halbuki o kadar çaresi olan bişey ki... Anlamadım neden sana bi takviye tiroit hapı vermediler. Bebeğe de geçmiyor, her gün alıyorsun ve sorun halloluyor. Bende tiroit fazlası vardı, onda da düşük oluyor. Ama doktor hamile kalmama izin vermedi, önce tedavi dedi. Senin doktorların cidden pek iyi değilmiş. Mutlaka tedavi gör, ondan sonra Allah hayırlısıyla sağlıklı bi bebiş verir inşallah. Her işte bir hayır var derler, belki de bebeğin özürlü olacaktı. Ama en önce iyi bi doktor bul.

cnm cok geçmiş olsun üzülme ama Allah cok buyuk vardır bir hayır elbette. Hamıle kalmadan 2-3 ay once folic plus içmeye basla. ayrıca 6+2 kalp atısı ıcın erken degıl canım benımde 6+3 te gorduler kalp atısını ama vajinal bakarak tabi. çok dua et inşallah en kısa zamanda tekrar Rabbım sana bebiş verir yerimseniben

Çok geçmiş olsun ve başın sağolsun bitanem.Canım öncelikle için şu konuda rahat olsun.Bebeğinin kalp atışı konusunda doktorlar emin olmadan karar vermemiştir bebeğini almaya.o yuzden bunu düşünme artık.Hem SAT'la uyumlu olmama nedenide kalbinin durması ve gelişmemeside olabilir.
Şimdi çok daha bilinçlisin.Öncelikle tiroidlerinin kontrolünü tekrar yaptır ve ilaca başla.Folik asit almayı ihmal etme.Bak sağlıklısın,hamile kalıyorsun bu konuda hiçbir sorunun yok.En kısa zamanda tekrar hamile kalacağına eminim.yaşadığın acıyı ve üzüntüyü anlamamız zor tabi.yaşamayan bunu bilemez.Ben kaybetme korkusuna bile dayanamıyorum,kimbilir sen neler hissettin.Ama inan bana yine anne olacaksın,ve hersey insallah çok daha iyi olacak...opuyorum seni..

guzelim cok gecmis olsun, biliyorum ne acidir(
satla uyumsuzlugu zaten bebeginin saglikli gelismedigine de isaretmis sakin yeterince beklemediler diye dusunup kendini kahretme, cok iyi biliyorumki insan boyle hissediyor, ben on haftalik bebegimin kalbi durdugunda iki ay "acaba aksama kadar bekleseydim bir daha baksalardi bes alti saat sonra ya olmeden aldilarsa" diye yedim bitirdim kendimi oysaki sacmaydi bunlari dusunmem uc kez bakilmisti!!
hamileligimiz devam etse sonradan kaybedecektik muhtemelen ve cok daha zor olucakti, Allah beterinden korusun diyecegiz hep...
ama troid tedavini ayrintili ogrenmeden lutfen deneme biliyorsun tedavisi var hamile olsan da ilaclarini alabiliyorsun.

Canım çok geçmiş olsun.Ama her zaman hayırlısını dilemek lazım unutma bunda da bir hayır vardır.Arkadaşların da dediği gibi belkide anomalili olucaktı da şimdiden düştü.Şu an için tek yapman gerekeni sende biliyorsun.Kendini iyice hazırla gebeliğe fiziken daha sonra umarım sağlıklı bir gebelik yaşa.Tekrar geçmiş olsun.

Arkadaşlar, cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Hakikaten yaşanmadan anlaşılacak bişi değilmiş. Troid hormonumun eksikliği ilk gebelik haftalarımda belliymiş, bucada özel bir hastaneye gidiyordum. Çok bilinen bi yer. Doktor oranın 4 - 5 yıllık bir doktoruydu. Nasıl bunu atladı, beni uyarmadı anlamadım. Dediğiniz gibi hapı var, hamileyken içiliyormuş. Belki bu sonuca gelinmeden iyi bir netice alınacakken bebeğim boşu boşuna ölmüş gibi geliyor. O doktoru aradım. Amacım sizi suçlamak değil ama bunlara dikkat etmeliydiniz diye konuştum. Ben o tahlillerinin girişini sistemime kaydetmemişim hatırlamıyorum, ama bizde trioid referans aralığı en son 5'tir dedi. Senin tahlillerini yapan hastanede ise 4.2 'ymiş dedi. Nasıl hastaneden hastaneye değişebiliyor ki! Savunma savunma...Hiçbirşey olanları değiştirmeyecek...Lütfen dikkatli olalım. Nasılsa doktor o, bilir, anlar diyoruz. Başımıza neler geliyor...Herkese mesajları için tekrar teşekkür ediyorum....Sevgiler....

çok üzüldüm canım aynı şeyleri yaşayan biri olarak seni çok iyi anlıyorum bende 13. haftasında kaybettim bebeğimi hamileleğim müddetindede sürekli kahverengi kanamalarım oluyordu 10. haftasında ultrasonda kalp atışları görülmedi (normalde görülmesi gerekirken) vajinal baktılar kalp atışlarını gördüm ne kadar mutlu olduğumu anlatamam ağladım sevinçten... ama bebeğim 7 haftalık göründü doktor geç döllenme olabilir dedi bebeğin düşebilirde dedi üzülme büyük bir ihtimalle sağlıklı olmadığından düşer dedi 13. haftada kanamalarımla birlikte dayanılmaz sancılarım oldu korktum doktora gitmedim 5 - 6 gün. ama daha fazla dayanamadım doktora gittiğimde maalesef kalp atışları durmuştu kendi doktorumda yoktu başka bir doktora gittim hemen kürtaj yapmalıyız dedi aynı gün hem bebeğimin kaybı hemde kürtaj bir anda yıkıldım hayatımda o denli büyük acı çekmemiştim kürtaj çok zormuş doktor yapamadı hastaneye yatırdı ve kendisi düşsün diye ilaç verdi yine düşmedi gece yarısı tekrar kürtaja aldılar deyim yerinde ise azarlaya azarlaya kürtaj yaptılar şimdi hamile klamaya bile korkuyorum ama istiyorum allah iyi doktorlarla kaşılaştırsın ve herkes istediği bebeğine inşallah hayırlısıyla kavuşsun

canım cok gecmişler olsun.allahım aynı acıları tekrar yaşatmasın.bizlerde aynı evrelerden gectik benimde aynı şekilde 3 bebeğimi kaybettim..ama umudumu hiç yitirmedimm elbet birgün olucak bebeklerimiz..arkadaşlarında söylediği gibi önce gereken bütün tahlillerini yaptır..ben yaptırdım cok şükür birşey cıkmadı..inş. en kısa zamanda tekrar hamiş kalırsın canım bebeğini sağlıcakla kucağına alırsınn..duarım hep sizler içinopuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…