- 8 Kasım 2014
- 4.973
- 7.240
- 248
- 38
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
marilyn, valla bende şaşıp kalıyorum, hergün bir yaşıma daha basmama sebep oluyor açıklamalar.Korkunç şeyler yaşamış o çocuklar. Çok korkunç ve şimdi yine o çocuklar karalanıyor. Bunlar da çocuk, işlemedikleri bir suçun zanlısı, hem de tecavüz gibi bir suçun.
Üstelik de olaylar bile birbirinden bağımsız, biri kurumda kalan çocuklar, diğeri kurumun öğretmeni, ikisi bir mi? Üstelik çocuklara yüklenen olay baştan yok.
Aklım tutuluyor, Sep, şu ülkede ne zaman tamam artık daha da şaşmam desem, hep aklım tutuluyor.
İşin en acı tarafı da olayın mağdurları çocuk. Çocuk yahu. Hiç mi çocuk olmadılar? Bu çocuklarının hayatı ne olacak? Yaşadıkları korkunç bir travma ama hala birileri ilk değil ki bu diyor. Hala kendilerini aklama derdindeler.marilyn, valla bende şaşıp kalıyorum, hergün bir yaşıma daha basmama sebep oluyor açıklamalar.
Velevki nesin vakfında yaşananlar gerçek olsa bile bu ensar vakfını aklamaz. Tecavüz gibi çirkin, kötü bir eylemde biz ilk değiliz diye bir açıklama olabilir mi?
Bu olay bir çocuğun düşüp burnunun kanaması değil ki, tecavüz cinsel istismar bu, çocuğun fiziksel ve psikolojik olarak etkilendiği bir insanın yaşayabileceği en kötü şey
Nasıl böyle bir savunma yaparlar, ben o vakıf yerinde olsam yerin dibine girerdim, misyonumla, inandıklarımla bağdaşmayan kötü, çirkin birşeyle suçlanırken ve bu suçlamalar doğruyken çıkar evet böyle olaylar yaşandı ve ben vakıf olarak bunu kaldıramam, bu suçun ağırlığıyla eziliyorum deyip vakfı kapatırdım ama adamlar ne yapıyor? Susuyorlar, çünkü onları savunan ve kapatılmasına müsade etmeyecek kişiler var.
Bu aralar pek moda oldu, kişilerin suçu bağlı oldukları kuruluşa yüklenemez lafı, vakıf bünyesinde çalışan her yetkiliden her çocuktan sorumludur, ben yapmadım sorumlusu şu kişi diyemezsin, ihmalin var işte, çalışanlarını denetlemedin, şubelerinde neler oluyor fark etmedin, bir misyon, bir görev yüklendiysen bunu hakkıyla omuzlayacaksın, başarıları üstlenip kabahatleri başkalarına yükleyemezsin.
Yargılanacaksa vakıf komple yargılanmalı lakin bu olmayacak maalesef, biz saçımızı başımızı yolduğumuzla kalacağız.
Hepimizin sinirlendiği nokta mağdurların çocuk olması zaten erişkine de yapılsa deliririz ama çocuk bizim toplumumuzun hassas noktasıİşin en acı tarafı da olayın mağdurları çocuk. Çocuk yahu. Hiç mi çocuk olmadılar? Bu çocuklarının hayatı ne olacak? Yaşadıkları korkunç bir travma ama hala birileri ilk değil ki bu diyor. Hala kendilerini aklama derdindeler.
Çıkıp deseler ki, çocuğa dokunan bizden değildir, kimse gram laf etmez zaten.
Hani birlik birlik diyorlar ya, çocuklar için bile birlik olamayan bir zihniyet bu.
Hangi güç, hangi ideoloji bir çocuğun mutluluğundan daha değerli olabilir.
Kendi çocukları, kardeşleri de mi yok. Hiç mi korkmuyorlar, kendi çocuklarının ayağına taş değmesinden. Yarın öbür gün bu vakıfla da yolları ayrılsa yine mi kandırılmış olacaklar.
Rezilimiz çıktı anladım ama bari çocukları bundan uzak tutabilsek.
Eğer bu olay yabancı ülkede olsaydı bu gazeteler çarşaf çarşaf basar, Batı'nın ahlaksızlığı manşeti atardı. Bizim sabi sübyanlar Batıdakiler kadar değerli değilse demek.Hepimizin sinirlendiği nokta mağdurların çocuk olması zaten erişkine de yapılsa deliririz ama çocuk bizim toplumumuzun hassas noktası
Ama maalesef marilyn biz bu kadar hassasken kimi de çok özür dilerim istismara uğramış çocuklar için kuyruk sallama gibi çirkin tabirlerde kullanabiliyor, ben bu pis tabiri yıllar önce kapı komşumdan bile duydum ve o an insanların içindeki şeytanı gördüm ne yazık ki, el kadar çocuğa tecavüze yeltenen kazık kadar adamları savunan kadınlar biliyorum.
Dünya her geçen gün daha da çirkinleşiyor gözümde, bazen keşke insan olmasaydım, bir kedi köpek olsaydım da insanlığımdan utanmak zorunda kalmasaydım diyorum
Adalet istiyorum, istiyoruz, çok birşey değil bunu bize sağlamak, bu çocukların üzerinden silemeyecek o etkileri belki ama herkesin içi soğuyacak en azından.
Emin ol bu zihniyetteki insanlar aman vakfa birşey olmasın diye ses çıkarmazlardı..O çocuklardan senin olaydı
Yine aynı şeyi dusunur muydun ?
Çok pis sövesim var yaa