Yeni Profil Alanı : z-Kuşağı Annesi

Kazen

Ahtapotlara takılıp gidiyor aklım 🦀
Administrator
14 Kasım 2001
21.339
En iyi cevaplar
2
69.475
1.623
101
Merhaba
2000 yılı ve sonrası doğum yapmış annelere "Z Kuşağı Anneleri", çocuklara da "Z Kuşağı Çocukları" denir.
Profilinize giderek(Kullanıcı Kontrol Paneli) bu şartlara uyuyorsanız lütfen profilinizde bunu işaretler misiniz ?

Yapmanız gereken ; Burayı tıklayarak Kullanıcı Kontrol Paneli'ne gidip sağ alanda yer alan z-Kuşağı Annesiyim seçeneğini işaretlemeniz.

Tıklamadan önce iyice bir araştırayım , z kuşağı annesiyim diye yok yere övünmeyeyim dedim

Hızlı düşünen , hızlı yaşayan , teknoloji ile bütünleşmiş çocuklar , işin özeti .

Evet 4 yaşındaki oğluma hala mause kullandıramıyorum , herşeyi dokunmatik sanıyor mesela

Z kuşağının olumlu yönleri :

- Daha iyi eğitimli olacaklar.
- Bireysel ve bağımsız olmaları yaratıcılığı artıracak.
- Doğruyu çekinmeden söylemeleri motive edici bir ortam oluşturacak.
- Nesiller arası farklar azalacak.
- Sosyal ve iletişime açık olmaları müşterileri ve birbirlerini kolay anlamalarını sağlayacak.
- İnternet ile coğrafi sınırları kaldırmaları güvenlerini arttıracak.
- Komplekssiz oldukları için kendilerini rahat ifade edebilecekler.

Z kuşağının olumsuz yönleri :

- Sadakatsiz olmaları şirketleri zorlayacak.
- Azimli ve hırslı olmamaları, kriz dönemlerini olumsuz etkileyecek.
- Hep yükselmek istemeleri nedeniyle ''yıldız savaşları'' yaşanabilir.
- Çabuk vazgeçmeleri nedeniyle şirketlerin yetenekleri tutmaları zorlaşacak.
- Standart işleri yaptırmak zorlaşacak.
- Zaman ve emek gerektiren meslek dalları değer kaybedecek.
- Her şeyi kişiselleştirmek istemeleri, zengin - fakir uçurumu yaratacak.

Z-kuşağına biz 2000 ve sonrası doğum gerçekleşmiş diye tanımlasakta ; bir grupta 1990 ve sonrası olarak kabul etmektedir.

olarak tanımlansa da biz site olarak 2000 ve sonrası olarak esas aldık !

ve maalesef aramızda ciddi bir kuşak çatışması olacak, Z kuşağına hayatın pc ve cep telefonundan ibaret olmadığını anlatmak çok zor onların içine doğduğu bu dünya bize kurmaca geliyor onlara göre ise çok normal. gelde çatışma

Çocuklar, gençler cep telefonu, bilgisayar veya sosyal ağlara bağlanabilen benzer cihazlardan uzak tutulduğunda üzülüyorlar.
Bunu bizde yapıyoruz:)İnternet bağımlılarımız:)
Birgün gezmedeyiz 3 yaşındaki kendinden büyük kıza soruyor:
-Kaç yaşındasın
-13
-Öyleyse neden cep telefonun yok?

ben bebeğim büyüdükten sonra bizim zamanımızdaki gibi yetişsin istiyorum..umarım başarabilirim.
İnternet , telefon bağımlısı olmadan yetiştirmek bu çağda çok zor

teknolojiden kendim ne kadar uzak kalabiliyorum ki çocuğuma engel olabileyim.
ama doğduğunda olabildiğince ilkel yetiştirmeye çalışacağım
cep telefonu, tv, tablet, pc bunlarla ne kadar geç tanışırsa o kadar iyi.
sırf sosyalleşme imkanı olsun diye şimdi oturduğum evi satıp bahçesi, parkı olan
şehirden biraz daha uzak bir ev arayışına girdik eşimle.
toprakla oynamasını, büyüdüğünde ağaçlara tırmanmasını, kirlenip, pasaklanmasını
tercih ederim elinde tablet o abidik gubudik oyunlar oynamasındansa

Kizim sadece 3 aylik ve cep telefonumdan pepe izliyor hatta telefonumda yuklu olan cilgin hirsiz oyununu izlerken heyecanlaniyor bizde Z sayiliyoruz galiba :)

Benim eşim yazılımcı ve bizim evde teknolojinin her şekli var. çünkü eşimin işi iş yerinde sınırlı kalmıyor yaptıgı iş eve de yansıyor. bizim zamanımızda olmayabilir bu kadar teknoloji bence bu bizim zamanımzın eksikliği keşke olsaydı okul zamanı bilgi açlığı olmazdı.ne kütüphane vardı ne bilen biri evdeki ansiklopediler yetmiyor hep bilgiler eksikti artık pes edip öğrenmiyorduk çoğu şeyi. eger cocuklarımızla gerektiği şekilde ilgilenirsek onunla oyun onunla beraber aktiviteler sadece günde 1 yada 2 saat oyun oynayacaktır. bence çocukları hep kenara attığımız için onlarda tv yada bilgisayara yöneliyorlar. onlarla sadece yemek yemeleri gereken vakitlerde yakınlaşıyoruz. eger birşeyi engellersek o daha cazip olur. bizim küçüklüğümüzde eve su içmek için yada arkadaslarımızla kavga ettiğimizde ugrardık ama şimdi korkuyoruz sokaga bırakmaya sürekli evdeler. bizim zamanımızdada sokaklar kötüydü çocuklar kaçırılıyordu ve mahalle arası oldugu için oyun oynama alanı yoktu ama arkadaslarımızla mutlaka oynayacak oyunlar buluyorduk. yani bize fazla gelen enerjiyi atıyorduk bir şekilde, şimdikiler öyle mi kalkıp bir bardak su içmeye acizler bizden istiyorlar herşeyi. ama internetteki oyunları büyük insandan güzel oynuyorlar.aktivite olarakta en fazla kursa falan gönderiyoruz. kalıcı arkadasları olmuyor bizim çocuklugumuzdaki gibi. ÇOK YALNIZLAR...

bence biz yapıyoruz çocukları böyle. teknolojinin bir kabahati yok

İndigo--Kristal derken bir de Z KUŞAĞI mız oldu:)) Hayırlı olsun...

Okudugum şeylerle örtüşen taraflar var evet...Ama tüm bunlara RUH da katmaya çalışan bir gariban anneyim :))

bende elimden geldiği kadar kar kış da olsa çocuklarla vakit geçirmesi için arka çıkartıyrum nerede çocuk biz orada yeter ki bir ses duyalım benim kzım çok şükür şimdilik böyle sorunlarımız yok ama şu bir gerçek ki teknolojinin önüne geçemiyoruz bağımlılık yaratıyor maalesef Allah yardımcımız olsun zor bir nesil ergenlikleri nasıl geçecek kızım 2,5 yaşında dil pabuç kadar

Veled, 'Babacim yaa, ben nasil oldum, cok merak ediyorum"

diye israr edince...

Adam, "Nasil olsa bunu bu oglana bi gun anlatmak durumunda

kalacam,en iyisi mi simdi izah edim, hazir sormusken, kurtuliym gitsin bu
isten diye dusunur, icinden...

"Bak evladim, cok iyi dinle, zira bi daha anlatmiyacağım:

"Annen ile baban, bundan yedi sene evvel, bi 'cyber cafe'de

karsilasti.

"Bir iki bakistiktan soona bu 'cyber cafe'nin musait bi

yerine gectiler...

Baban 'memory stick' ile , 'USB' den bi baglanti kurdu...

"Anaciin bu firsati eyi degerlendirerek 'memory stick' den

bi kac download' endirdi...

"Bu dangalak baban da, bir-iki 'upload' yukledi... Ammaaa,

" ....heyecandan 'Firewall' kullanmayi unuttugumuz aklimiz başımıza
geldiginde is isten gecmisti...

"Bu raddeden soona da, ne 'delete' edebildik, ne de

'cancel'...

"Sonuc olarak da, ortaya felaket bi 'Virus' cikti, dokuz ay

sonra...

"Iste mesele bu kadar basit, benim guzel evladim..."
Z kuşağının doğum hikayesi

Son düzenleme:
Benim oğlumda babası işten gelince babasına yeni oyun indirdin mi? Diye soruyor dokunmatik tel.oyuncak gibi çok rahat kullanıyor hatta tel.den benim istediğim şarkıları açıyor(okadar şarkıdan nasıl ayırt ediyor bilmiyorum)
Hediye bir tablet geldi çooook mutlu

Bir kaç ay önce vitrin mankeni için anne o ne dedi bir kadın anlatmaya başladı;ondan korkma o plastik,o şu terlik gibi naylon falan diye anlatıyor kadının lafı bitince "manken o manken" dedi :)şimdiki çocuklar düşüncelerini rahatlıkla söyleyebiliyor kendilerini daha iyi ifade ediyorlar
*oğlum üç yaşında

Kızımda oğlumda Zkuşağında bu verilere göre.Kızımın teknoloji ile alakası pek olmasada çabuk sıkılan bunalan ve işin üstesinden gelmek için uğraşmayanbiri oğlum ise anlatmak bile istemiyorum.Dün düğüne gideceğiz oldum olası sevmemde bir hayırlı olsun deyip çıkacağız.Üzerini giydirmek için 20 dk çamaşırlaırnı giydirtikten sonra 30 dk dil döktük eşimle.Sonunda giyindi bu kezde ben bilgisayarda araba oynıcam deyip tam 1 saat zırladı.Sonunda sabırlar tükendi eşim çıldırdı
Güç bela çıktık bu kezde akrabaların arabasını ben süreceğim deyip yakındı.O olmayınca babasından bebetonu ver(telefonu)diyerek aldı sağa sola boş mesajlar salladıktan sonra müzik açıp uyudu
Ne etcez bilemiyorum daha 4 yaşında

aynen benimde 2010 doğumlu kzım var mause kullanamıyo dokunmatik sanıyor ne olacak bu teknolojik çocuklar.arada bir bizim eski oyunlardan oynuyoruz saklanbaç körebe kutu kutu pense ama nerdeeee...sıkılıyorr telefonla oynamak daha keyifli ona göre

bende z tıpı oluyorum ama daha sımdıden ne yapacagımı sasırmıs durumdayım

merhaba herkese kulübe yeni katıldım ve üye olurken sorulan bu soru ilgimi çekti ilk defa duydum ve sayenizde öğrendim teşekkürler kadınlar kulübü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…