Yeni KPSS'ye balayacaklar 2009'a alnd

boniibon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2009
152
1
96
42
Sivas
selam arkadaşlar. ben dün başladım çalışmaya ön lisans bilgisayar prog. bitirdim. sınavda zaman yetmedi 67 aldım çooook kötü ama hiiiç temel yoktu. bu kez inşallah beceririm. başlayın çalışmaya 1- 2 aya ösym duyurur sınavı sınavdan 3 ay önce duyurmak zorunda

2010’da yapılacak KPSS sınavı 1 yıl öne çekiliyor. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın verdiği bilgiye göre sonbaharda yapılması planlanan sınavla 100 bin yeni personel alınacak.Hükümet, ekonomik kriz nedeniyle işsizliği azaltmak amacıyla 2010’da yapılması planan Kamu Personel Seçme Sınavı’nı (KPSS) bu yıl sonbaharda yapmayı kararlaştırdı. Sınavla 100 bine yakın personel alınması planlanıyor. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, soru üzerine, KPSS’nin 2010’da değil, bu yıl yapılacağını açıkladı. Yazıcı ‘Sınavı bu sonbaharda yapmayı planlıyoruz. Aslında 2010’da yapılacak. Ama bazı bakanlıkların talepleri var. Yetişmiş insan gücüne ihtiyaç var’ dedi. Her kamu idaresinin kendi planı ve programını yaptığını ifade eden Bakan Yazıcı şunları söyledi: ‘Devlet Personel Başkanlığı zaten kadroları dağıtıyor. Mesela 25 bin tane kadro verilmiş. Bunu kamu idarelerine dağıtır. Ama şimdi yeni bir KPSS sınavı yapılacak. Yeni sınav aslında 2010 yılında yapılacaktı. Ama bazı bakanlıkların talepleri doğrultusunda sınavı öne çektik. Bakanlar Kurulu da uygun ve gerekli görürse eylül veya ekim aylarında bir KPSS sınavı yaptırılmasını öngörüyoruz.’ Yeni mezunlar da KPSS’ye girebilecek.Sadece işsizliği azaltmak amacıyla değil, yetişmiş insan gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla sınavı yapmayı planladıklarını belirten Yazıcı şunları söyledi: ‘Ekonomik kriz veya işsizlik yüzünden sınav öne alınmıyor. Tabii personel alımı işsizliği de azaltacaktır. Sınavın amacı daha nitelikli elaman veya geçen sınavdan bu yana mezun olanlar var. Onlar da girebilsin diye yapılacak’.

Haberlerde yayınlandı.

arkadaşlar daha resmi gazetede yayınlanmadı.
panik yapmayın bence iyi bilen birine sormak lazım.

öyle değil canım resmi gazete meclis gazetesidir.öyle rafta satılanlar gibi değil.

arkidişler biz üniversiteden hocalarımızla ve bazı dershane hocaları ile konuştuk
ben eğitim fakültesi mezunuyum, o yüzden kendi adıma olan yorumları şöyle :
2010 Kpss'nin 2009 eylül ayında yapılması durumunda, biz eğitim fakültesi mezunları da bu sınava girebiliyoruz.

evt inanması güç ama maalesef böyle bir söylenti varbenneyaptımki
biraz önce arkadaştan duydum bende
nette ve gazetede de var açıklama
memur açığı çokmuş, nitelikli eleman yokmuş,yüksek puanlı aday yokmuş bu nedenle sınav 1 yıl öne alınabilirmiş
benneyaptımki

hem eleman bulamıyorlar hem puan istiyorlar. benim özel sektörde edindiğim tecrübeyi ölçecekmi o yapılan sınav. ben coğrafyayı ortaokulda gördüm en son...Çok saçma bu sınav. bu sınav yokken girenler neye göre girdi acaba??? bıktım ya ilkokul 5ten beri sınava giriyorum. sınava girmek için ödediğimiz paralarla bu ülke kalkınır zaten.

arkadaslar
1) sınav olacaksa 3 aydan once olmaz = ekımden once
2)madem dusuk puanlar kaldık 85-90 lar gremedı daha
3)madem dusun puanlar kaldık kotayı 60 dan 80-85 e cıkaracaksın iyice rezil olucaz.
4)adamın dunyadan hbrı yok. madem eksık varsa yap atamaları 79-80den asagı ınmedı atamalar (onlısans olarak) kurta hem ıssızlıkten hem kendı işini rahatlat..
5) bu sene sınav olursa yargı yolu acılır.. cunkı resmı acıklama var 2010dakı sınav tarıhı bellı bırazda bız zengın oluruz..:
:lepi:

sevinsemmi üzülsemmi bilemedim mideme ağrılar girio şu kpss lafından.

e ne olcak şimdi alınmış mı 2009 a alınmamış mı birileri bişeylerr atıyor ortaya ama gerisini getirmiolar

bıktırıolar gençlerii, valla sınavın s'sinden fenalık gelio bana

bence yok cnm olsaydı tvde bangır bangır verirlerdi şu günlerde özellikle...bizim hayaller 2010a kaldı (((((((

resmen salak yerine koyuyorlar milleti...
ben salak gibi kurs bilmem ne araştırmaya bile başlamıştım..
bukadar da olmaz..

2008 eylül ayında sınava girdik puanımızı aldık 1 kere alım yaptınız
neymiş sınav varmış puanımızı adam gibi kullanamadık tercih yapamadık ki ne sınavıyımış bu ya saçmalık yeter artık şu insnaları gençleri bunalttığınızzzzz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…