Iyi indirmişler aslında. Ben bir iki ay önce çıkarttım, 66 tl idi galiba. Tabii sadece kayıp cezası bu. 15 lira kadar nüfus müdürlüğünde verdim işlemler sırasında. 6 lira da muhtarlığa verdim. Soygun resmen.Üç çocuklu asgari ücretli için değişim 250 lira. Maaşın neredeyse 4'te biri. Her ay birininkini değiştirirler artık taksit taksit. Bir kartın bedeli nasıl 50 lira olur yahu?
Edit: bi tarafımla okumuşum sanki. Tamam geri alıyorum. Ama yine de kayıp bedeli olarak 50 lera çok.
Iyi indirmişler aslında. Ben bir iki ay önce çıkarttım, 66 tl idi galiba. Tabii sadece kayıp cezası bu. 15 lira kadar nüfus müdürlüğünde verdim işlemler sırasında. 6 lira da muhtarlığa verdim. Soygun resmen.
Şu anki kimliğin katıp bedeli 68 tl ücreti geç ödersen 75 ben elliye rağzıyım 100 de olabilirdiÜç çocuklu asgari ücretli için değişim 250 lira. Maaşın neredeyse 4'te biri. Her ay birininkini değiştirirler artık taksit taksit. Bir kartın bedeli nasıl 50 lira olur yahu?
Edit: bi tarafımla okumuşum sanki. Tamam geri alıyorum. Ama yine de kayıp bedeli olarak 50 lera çok.
Bencede değişim ücretsiz olmalı aslında kaybolsada ücret almamalılar ama vergi vergi diye diye yakında aldığımız nefesin bile vergisini ödeyebilirizArkadaş ya devlet kimlik satmamalı VERMELİ
Şu anki kimliğin katıp bedeli 68 tl ücreti geç ödersen 75 ben elliye rağzıyım 100 de olabilirdi
Ne 8 i kız ben 68 dedim kimlik ücreti hsriçBence o 8 lirayla kalmayacak. Daha bir kaç ay önce ehliyetimde yapılan hata yüzünden değiştirmek zorunda kaldım. 15 lira denen ücret onu bunu şunu katarak 115 liraya çıktı. O sekiz lira da 10 katına mal olur en az vatandaşa.
Ne 8 i kız ben 68 dedim kimlik ücreti hsriç
Aynen aynen katılıyorumYeni kimlik değişim bedeli 8 leraymış ya. O sekizde kalmaz diyorum.
Ehliyetlerde değişecek, birde onun için paraYeni kimlik değişim bedeli 8 leraymış ya. O sekizde kalmaz diyorum.
Ehliyetlerde değişecek, birde onun için para
Kimlikte ehliyette çipli olmayacak mı? Biz niye ehliyet, kimlik ayrı ayrı taşımak zorundayız?
Kimlikte ki çipte ehliyet bilgileri de olsun.
Çipi okuturlar SGK GSS, nüfus bilgileri, ehliyet bilgileri hepsi çıkar.
Zor değil yani tek bir kartta toplamak.
Kendimi ayıpladım ve esefle kınadım hemen, derhal kınıyorumHa bi de o dert var. Valla ben son zamanlarda sadece ehliyetimi taşoyorum yanımda kimlik kartının zorunlu olduğu bir durumla karşılaşmayacaksam.
Hepsi kimlik kartına tanımlanırsa nasıl para kazanacaklar mune sen de yani...
Kendimi ayıpladım ve esefle kınadım hemen, derhal kınıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?