Bana gelin değil kızım diye yada adımla hitap etsin, onun için yaptığım hiçbir şeyin yalakalık yada göz boyama değil içimden geldiği için yaptığımı bilsin, oğlunun parasında değil, oğlu ile mutlu bir hayatta gözüm olduğunu bilsin, geceleri oğlu ile yatarken kapıyı çalmadan yatak odama girmesin, ona her gittiğimde kendi benden küçük kızı varken her işi benim başıma atmasın, benimde çalışan bir insan olduğumu, yorulduğumu, evimi ve eşimi ihmal etmemek için uykumdan fedakarlık ettiğimi görsün, onu annemden ayırmadığımı, sırf eşimi doğurduğu için bile başımın tacı olduğunu anlasın. Yıllardır gördüğüm bebek sahibi olmak için tedavi sonucu bir kere hamile kalıp bebeğimi kaybettikten sonra ne kadar etkilendiğimi benim için ne kadar hassa ve önemli bir konu olduğunu görüp üstüme gelmesin. Başkalarının önünde aban, oğlum seninl evlenmeden beni severdi artık aramıyor bile, seni oğlumdan çatır çatır boşatacağım demesin, en önemlisi ve bütün hayatımı değiştiren, ben, herşeyden eşimden bile vazgeçirecek derecede sabrımı taşıran sözü ise, gelin kısır çocuğu olmuyor diye arkamdan konuşmasın. Bu saaten sonra ise bu kanuna girmeini tek istediğim konu, oğullarından ayrılıp alıp başını giden ex gelinlerinin karşılarına asla ama asla çıkmasınlar...