• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yeni HPV liler kulubu uyesi :((( lutfen bana bilgi verebilir misiniz?

uzaklardann

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2010
8
0
36
Diğer
Merhaba arkadaslar,

Yazim biraz uzun olacak o nedenle vaktinizi aldigim icin simdiden ozurlerimi iletiyorum.

Ben de kisa zaman once HPV liler klubune dahil oldugumu ogrendim :((( yaklasik 2 ay once hayatimda ilk defa jinekologa bir kasik agrisi ile gidip sonucunda HPV positif oldugumu ve rahim agzinda CIN1 seviyesinde hucre bozulmasi oldugumu ogrenmis bulunmaktayim. Malesef yurtdisinda ve ustune birde Arap ulkesinde yasamaktayim. 30 yasinda bekar bir bayan olarak durumum burada cok olumlu karsilanmamakta, dolayisiyla hastalik ve tedavi sureci ile ilgili cok da detayli bilgi alamiyorum.

Test sonuclarini Turkiye'de iki farkli doktora gonderdim ve onlarda rahim agzinin dondurulmasi yontemi ile bu hucre bozulmasi probleminin asilabilecegini soylediler. Yaklasik 2 hafta once haftasonu Istanbul'a gelip bu dondurma islemini yaptirdim. Malesef buradaki doktorlara cok guvenemiyorum.

Istanbul'a gitmeden once buradaki doktora vajina dudaklari icerisinde birtakim puturlukler oldugunu soylemistim. Sanki minicik diller gibi. Bunun bir mantar yada yeni sigil olusumu olabilecegini soyledi.

Iki gun kullanacagim bir antibiyotik ve krem verdi bu puturluler icin. Bu arada Istanbul'a geldigimde de ayni puturlukleri bu doktora da gosterdim. O da tahris de olmus olabilir yada sigil baslangici olabilir simdi hicbirsey soyleyemem dedi. Ilk simir testini alincaya kadar bekliyelim diye bir yorumda bulundu. Buda 3 ay demek ve nasil gecicek bu sure bilemiyorum :(((

Ilk doktorun verdigi kremi halen kullaniyorum ama hicbir degisiklik yok gibi. Ne ilerleme ne gerileme var.

Bunlarin ne olabilecegi konusunda herhangi bir fikri olan var mi ?

Diger yandan bundan sonraki cinsel hayatim ile ilgili de her hangi bir cevap alamiyorum :(

Erkek arkadasim korunmasiz iliski taraftari tum erkeklerin oldugu gibi. Bu arada doktora gitti ve onda birsey cikmadi, varsa da tespit edilemedi. Ikimizde de bendeki puturluklerin disinda gozle gorulur bir sigil olusumu yok.

Doktorun biri ikinizde tek esli iseniz bu sekilde devam edin diyor. Digeri kondom kullanmaniz gerekiyor kesinlikle diyor. Ne yapacagimi sasirdim acikcasi.

Bu arada Gardasil asinin ilk dozunu vuruldum. Diger ikisi icin de zamanini bekliyorum.

Yukaridaki konular hakkinda bana bilgi verebilirseniz cok memnun olurum. Piskolojim altust olmus durumda :((( Bu illet virus yuzunden evlenme planlari yaptigim iliskimde ayrilma noktasina geldik.

Uzaklardan

sewgılı arkadasım ana sayfada wajınal sıgıl rahatsızlı problemıne bunu yaz ordan sana yardımcı olabılrıcemızı umuyorum basta ben olmak uzere burda konuyu bolmeyelım

sewgılı uzaklardan arkadsım sana bı msj attım yukarda sag ustte msj yerne tıkla kıb

Son düzenleme:
Helincim

sanirim beni basina bela aldin. Ben biraz teknoloji ozurlu bir insanim. Senin benim mesajimi ekleyip yayinladigini gordum ama bulamiyorum simdi o sayfayi :(( Bana yardimci olur musun? Sanirim ben bu siteyi cozene kadar biraz vakit gececek.

Merhaba,

Hpv çok tehlikeli bir virüs ve bir çok tipi var. Bir sonraki cinsel hayaın ile ilgili 1 sene boyunca prezervatifsiz bir ilşkide bulunmamanı öneririm ama deri teması ile de Hpv nin geçtiğinide unutmamak lazım. Erkek arkadaşında da olabilir sonuçte her zaman belirti göstermeyen bir virüs. Bu konuda Türk jinekoloji derneği bir site oluşturdu işine yarayacağını düşündüğüm çok güzel bilgilendirme videoları var hpv.gen.tr bir bak derim.

Sık doktor kontrolü ve Smear Pap teslerini belli aralıklarla da yaptırmalısın. Sakın ihmal etme tekrarlama riski her zaman var. Aşı olman çok önemli, bu konuda da doğru olanı yapmışsın.

Geçmiş olsun tekrar canım

hayat

merhaba uzaklardan,

ben de seninle benzer sorunlari yasadim su anda iyiyim cok sukur. 30 yasindayim ve Arap ulkesindeyim, sen hangi ulkedesin, belki bilgilerimizi paylasirsak isimiz daha kolaylasir. cok gecmis olsun.

oncelikle bu virusu etkileyen en kotu sey stres, oncelikle sizi bunu asmanizi tavsiye edebilirim. bunun aslinda toplumda bir cok kiside var oldugunu fakat bu kadar detayli incelenmedigini bilirseniz daha kolay kabullenirsiniz. ayni duygulari ben de cok yasadim ama sonunda rahatliycaksiniz. stresli oldugum donemde hep tekrar burtledi, ne zaman kendime iyi baksam yememe icmeme dikkat etsem duzeldi.
evlilik konusuna gelince de, kadinlarin yuzde sekseni hayatinin bir zamaninda mutlaka bu viruslerle karsilasirlarmis. onemli olan zamaninda tespit etmek ve eger riskli turdeyse mudahale edebilmek. sakin moralini bozma. ben artik normal hayatima tamamen devam ediyorum. bir oglum var simdi. ikinciyi bile istiyorum. hamile kalmakta ve evlenmekte hic bir sorun da olacagini sanmiyorum, sadece bilincli olmak yeterli olacaktir. ben hic bir tedavi olmadan iyilestim simdilik, umarim boyle devam eder. bir sey sormak istersen sakin cekinme, kendine iyi bak...

merhaba innusia bende de hpv16 cıktı kanser riski yüksek olandan kolposkopi yapıldı ve 2 yerden biopsi alındı suan sonucları bekliyorum benim asıl sıkıntım hastalıktan cok nişanlıma bu durumu nasıl söyleyeceğim cünkü ben de hiçbir belirti yok siğil yapmayan türden onda da herhangi bir siğil felan yok o şuan askerde gelince söylemem lazım ama nasılll yardımcı olursanız sevinirim???
şimdiden teşekkürler

pis bi illet tam tedavisi yok ama gardasil öneririm sadece 4 üne karşı koruyormuş, bağışıklığı güçlü tutmak en önemlisi, tüm çamaşırlarınızı atıp yeni pamuklu almanızı ve çok yüksek ısıda yıkamnızı, ortak havlu kullanmamanızı , tedavi süresi boyunca cinsel ilişkiye girmemenizi öneririm, genelde kriyoterapi yapıolar, smearda şüphe çıkmıştı , kolposkopi + biyopsi yaptırdım fitili kullandım , incir sütü sürdüm, dualar okudum, herşeyi denedim, üzülüp streslenince fışkırıyor , ya molloscum yada siğildi bilemiyorum, taktıkça çoğalıyor kafayı başka şeye yormak lazım, bu süreçte iyi beslenmeli, bağışıklık ne kadar güçlü olursa o kadar iyi , allah şifa versin en kısa zamanda inş. 3 ay boşa beklemeyin her duyduğunuzu deneyin tırnaklarınız hep kısa olsun, ortak eşya kullanmayın, eşinizde her ne kadar olmasada en ufak topiciği bile doktora gidin kriyoyla yaksınlar , onlar taşıyıcı oluyor genelde, prezervatif tam korumuyor çünki dışında kalan yerlerden gene bulaşabilir tedavinin anlamı kalmaz , moral ve dua çok önemli

pis bi illet tam tedavisi yok ama gardasil öneririm sadece 4 üne karşı koruyormuş, bağışıklığı güçlü tutmak en önemlisi, tüm çamaşırlarınızı atıp yeni pamuklu almanızı ve çok yüksek ısıda yıkamnızı, ortak havlu kullanmamanızı , tedavi süresi boyunca cinsel ilişkiye girmemenizi öneririm, genelde kriyoterapi yapıolar, smearda şüphe çıkmıştı , kolposkopi + biyopsi yaptırdım fitili kullandım , incir sütü sürdüm, dualar okudum, herşeyi denedim, üzülüp streslenince fışkırıyor , ya molloscum yada siğildi bilemiyorum, taktıkça çoğalıyor kafayı başka şeye yormak lazım, bu süreçte iyi beslenmeli, bağışıklık ne kadar güçlü olursa o kadar iyi , allah şifa versin en kısa zamanda inş. 3 ay boşa beklemeyin her duyduğunuzu deneyin tırnaklarınız hep kısa olsun, ortak eşya kullanmayın, eşinizde her ne kadar olmasada en ufak topiciği bile doktora gidin kriyoyla yaksınlar , onlar taşıyıcı oluyor genelde, prezervatif tam korumuyor çünki dışında kalan yerlerden gene bulaşabilir tedavinin anlamı kalmaz , moral ve dua çok önemli
Bilgiler için tşk ederim bencede hpv 16 ve Çin 2 çıktı ama beni kimse anlamıyor çok amaliyat deniyor ...Acaba tekrarlar mi ki

Back