yeni hamileler sormak istediklerimizi burdan soralım

meryemyilmaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2008
189
5
96
Düzce
sormak istediğim çok şey var başlıyorum; daha iki haftalık hamileyim

1- benim kaç senedir kabızlık sorunum vardı,doktora da pazartesi başlayacam henüz soramadım ama çok merak ediyorum form çay içsek bi sakıncası olurmu?

2-tuzu kesmelimiyim?

3-ilk aylarda yavaş tempoda spor yapabilirmiyiz (hamileliğe uygun olanları)?

şimdilik aklıma bu kadar geldi ama daha sormak istediklerim olacak.
deneyimli hamile arkadaşlar yaşadıklarını ve yaptıklarını bizimle paylaşırlarsa çok sevinirim.doktora başladığımda o zaten bana göre herşeyi söylecektir ama çok merak ettim sizler neler yaptınız a.s.

sormak istediğim çok şey var başlıyorum; daha iki haftalık hamileyim

1- benim kaç senedir kabızlık sorunum vardı,doktora da pazartesi başlayacam henüz soramadım ama çok merak ediyorum form çay içsek bi sakıncası olurmu?

2-tuzu kesmelimiyim?

3-ilk aylarda yavaş tempoda spor yapabilirmiyiz (hamileliğe uygun olanları)?

şimdilik aklıma bu kadar geldi ama daha sormak istediklerim olacak.
deneyimli hamile arkadaşlar yaşadıklarını ve yaptıklarını bizimle paylaşırlarsa çok sevinirim.doktora başladığımda o zaten bana göre herşeyi söylecektir ama çok merak ettim sizler neler yaptınız a.s.
Tebrikler canım hoşgeldin aramıza
1-Zararlı olduğunu biliyorum içmemelisin doktoruna danış canım
2-Tuzu en aza indirmelisin canım
3-yapabilirisn elbette

Meryemcim hayırlı olsun canım. bildiğim kadarıyla sadece yürüyüş ve yüzmeye izin veriyorlar hamilelere. Spor derken sen hangi sporu kastediyorsun? Bence sen yine de ilk haftalarda özellikle çok dikkatli ol.

ya ben tam diyete başlamıştım biraz fazlam vardı yaza fit giriyim demiştim ki hamile kaldım.basenlerim var biraz birazda göbek var.göbek neyse ne de basen sinirimi bozuyo spor salonundaki bisiklet mesela yada evde sırt üstü uzanıp bisiklet hareketi yapsak doktora sormadan yapmam tabi.

hayırlı olsun canım oncelıkle saglık sıhhatle dogurmayı nasıp etsın RABBIM.
1.kabızlık benım ıkıncı kızımda nerdeyse 5ay kadar cektım ne yaptıysam fayda etmedı bebekte rahatsız oldu hatta yıyor tıkanıyordum ve yemeyı kesmek zorunda kaldım.catlamak uzereydım yaz ayıydı bıde:(((((((( ama doktorum sonunda ılac tavsıye ettı onu kullandım cok ıyı geldı.alın dıye bır ılac sabah aksam ıcıyordum.daha kotu olursan deneyebılırsın doktoruna sorup.
2.tuzu kendı saglıgın ıcın azalt hatta kes ılerkı aylarda ellerde ve ayaklarda sısmelerın olmaz cok fazla
3.doguma kadar yuruyus yap canım dogumun kolay olur senın ıcınde cok ıyı olur kılo acısından

canımcıgım artık gobegı basenı bırakacaksın onlar dogumdan sonraya kaldı zaten gobek alıp basını gıdıyor eeeeee basende hamılelıkte sıseceksın
bak gerıye bısey kalmadı
sen bosver spor salonunu bısıkletı yuruyeceksın
tek derdın ıyı saglıklı bebek ve kolay dogum :))))))))))))))))) bundan sonra
hele bı dogur sonra erıtırsın basenı falan
ılk aylarda dıkkat edeceksın kendıne Allah korusun dusuk falan yaparsın:((((((((
anladın umarım akıllı dur:))))))
durmayan bırı olarak dıyorum canım:)))))))))))

Tebrikler Meryemyılmaz ben de 15 günlük hamileyim.Haftaya ilk kez kontrole gideceğim.Ben de bu yüzden ne yapılıp ne yapılmaması gerektiğini bilmiyorum.Ama kabızlığa kayısı ya da kayısı hoşafının iyi geldiğini biliyorum.Ben tüp bebek transferinden sonra akşamları kuru kayısı yiyp su içtim gayet iyi geldi.Benim de sormak istediğim soru var:
.Malum ev hanımıyız,eşimiz ne kadar yardımcı olsa da işler başa düşüyor.Ev süpürebilir miyiz?,Bulaşıkları makinaya koyabilir miyiz?Yer silebilir miyiz? Eğilmek.çömelmek sakıcalı mı?Ben bunalrın hepsini yapıyorum mecburen ama içim de pırpır ediyor.Sevgiler

Tuzu en Aza mı ındırecek Bence Yanlıs bende yenı hamıleyım Ikı Gun once muayene oldum Doktor bana Kesınlıkle tuzu nasıl kullandıysan ole devam et dedı :)

arkadaşlar öncelikle hamişliğiniz hayırlı olsun.
tuzu kesmemelisiniz çünkü bebeğin ihtiycı olan iyot var.azaltmak yetrli olur.
ilk üç ay ve son iki ayda spor önermiyo dr lar yürüyüş tavsiye ediyorlar.
ev işlerini mecburen yapıyoruz tabii ama kendinizi yormamanız gerekiyor ben ilk zamanlar hepsini eşime yaptırıyordum.çünkü sonrasında belim falan çok ağrıyodu.ama artık hepsini kendim yapıyorum.arada dinlene dinlene yapınca sorun yaratmıyor.

canım tuzu ılk aylaran ıtıbaren azaltınca odem olmuyorsun

tamamen kesılmıyor

benımde kabızlık sorunum var kayısı ve ıncır yıyorum ama pek sevmedıgımden doktorum bıtkısel bır surup verdı....

ılk uc ay dusuk tehlıken olabılır herseyını doktora sormalısınnn

cnm bende 1,5 aylık hamileyim ama asırı derecede bulantım var herseyden tiksindim süt içemiyorum ilaç içemiyorum folik asit sizded oluyomu nası geçiyo sizin mutlaka cevabınızı bekliyorum...

selam

ben nur. ben de daha yeni ogrendim hamile oldugumu. Tedavi goruyordum ve catlama ignesiyle hamile kaldim. Simdi merak ediyorum bu catlama ignesinin ikiz gibi sonuclari olabiliyor mu?

Hayirli Olsun Bebekleriniz Ev Süpürmek Iş Yapmak O Kadar Soryn Olmaz çünkü Ben Hep Yaptim Allah şükür şimdiye Kadar Iş Yaptim Diye Bir Sorun çikmadi Ama Ağir Kaldirmak Ağir Kokulu Deterjanlar Kullanmak Iyi Değil Dikkat Edin Fazla Yüklenmeyin Kendinize Ayrica çok Yorulmayin Ayakta Fazla Kalmayin...

HAMİLEİĞİN BAŞLARINDA NORMALDİR BAZEN HATTA BU BULANTILAR FAZLALAŞABİLİYOR BİLE AMA DR.SÖYLE İŞTE OZAMAN HASTANEYE ALIYORLAR BEBEĞİ BESLEMEK İÇİN SERUMÖ VERİLİYOR.3 AYDAN SONRADA DEVAM EDERSE BANA HAP VERMİŞTİ MİĞDE BULANTISI İÇİN HAPLARINI KULLANAMIYORSANDA ONUN YERİNE VİTAMİNİ KARİILAYACAK ŞEYLER YİYEBİLİRSİN MESALA PEKMEZ İÇMRK GİBİ AMA HER ZAMAN DR.DANŞ VE HER SORUNUNU ANLAT.
cnm bende 1,5 aylık hamileyim ama asırı derecede bulantım var herseyden tiksindim süt içemiyorum ilaç içemiyorum folik asit sizded oluyomu nası geçiyo sizin mutlaka cevabınızı bekliyorum...

Yürüyüş Iyiydir Ma Düşük Tehlikesi Olan Için Geçerli Değildir
Ayrica Tuzu Dr.kes Demedikçe Asla...erken Gebelikte De Azaltmaya Bile Gerek Yok Ilerledikçe Azaltilmali Yoksa Iyotu Alamazsiniz Ve Bu Dabebek Iiçin çok önemlidir..

arkadaşlar merhabaaaaaa.bende 7 haftalık hamişim.allah herkese sorunsuz dığum nasip etsin.benimde oluyor bulantılarım....birde sorunum bulantının ne zaman geleceği belli olmayışı:(o yüzden zor geçiyor.sizdede oluyor mu bende mide ağrısıda çok oluyor gaz yapıyor bebek..

mervecim bendede cok gaz var ve bende cok bulanıyorum işte cok zor oluyor sık sık dersten cıkmak zorunda kalıyorum bide bişey sorcam ben suan ardahanda bi köyde öğretmenim eşim ankarada hamile kaldım subat tatilinde ve buraya gelmek zorunda kaldım doktora ayda 1 gidiyorum gittiğimde sormayı unuttum benim beta hcg hormonum 4 hafta 3 günlük hamileyken 5300 cıktı herkes cok yüksek doktora bi sor dedi ama ben heyecandan sormayı unuttum beni aydınlatacak olanınız varmı şimdiden cok tesekkürler allah hepimizin bebeklerini hayırlısıyla kucagımıza almayı nasip etsin inşallah.bu arada suan bende 7 .haftanın içindeyim

ya ben şimdi testlerden çok anlamıyorum.doktor bunları yaptırcan dedi yaptırdım:)oranları bilemiycem yani.ya benim belimde ağrımaya başladı yaaa.8 haftam doldu.ama bel ağrım çok gün içindede hem bulantım var yemek yiyorum ama yemek için yiyorum isteyerek değil yani.offf bu günlerde geçicek inşallah....

benimde belim çok ağrıyo.hatta bazen yürürken adım atarken bir anda kramp şeklinde giriyo.acaba hareket etmekten yürümekten filanmı oluyoki?
5 haftalık hamileyim halsizlik bulantı filan yok ama aşırı derecede üşüyorum.hamileliğin ilk haftalarında kasıklarım acayip ağrımıştı son bir haftadır yok derken şimdide bir karın ağrısı bir gaz sormayın gitsin yani.

Back
X