Yeni gelin için yemek listesi

Peki sen nerelisin

Yani senin oturmuş bir damak zevkin yemek kültürün yok mu

Örneğin ben 30 yaşından sonra kıymalı yemek yapmayı öğrendim dolma vs

Eşim X yerli diye o yöre yemeği öğrenmedim

Merhaba arkadaşlar.. Ege yemekleri ağırlıklı olmak üzere 1 aylık yemek listesi hazırlamak istiyorum bana yardım edebilir misiniz lütfen ..mesela 1 günlük çorbası ana yemeğiyle bir menu tarifiyle birlikte yazarsanız çok mutlu olurum salatasina kadar ..ve tarifler çok ayrıntı olmalı çünkü fazla becerim ve tecrübem yok bu konuda .... Birde organik şeyler tercihim ve daha sağlıklı şeyler mesela kızartma değilde lezzetli ama fırında olan seyler yazarsanız güzel olur..haftada 1 de Ege'ye özel bir tatlı yapmak istiyorum höşmerim vs.. hiç bilmiyorum onuda bilen yazabilir mi ayrıntılı ..işin sonunda güzel bir liste hazırlayıp buraya yukleyecegim inşallah...birlikte güzel bir liste yapalım lütfen şu acemiye yardım edin :*

Arkadaşlar herkes sağlıklı ve lezzetli bulduğu bir yemeği çorbayı veya Ege'ye özel bir tatliyi paylaşırsa ayrıntılı ben bunları birleştiricem insallah..
Hiç liste ile yapmadım yemek annem de yapmaz hadi 1 haftalık vs olsa neysede 1 aylık çok liste,illa ki artan yemekler olur yada dışarıda yersin misafirliğe vs gidersin.

Mesela şöyle yap pazara gidip haftalık sebze al dolabında olunca yemek işide kolay olur ona göre yaparsın.

1 aylık yemek listesi bir de tarifleriyle... :KK53:Ay bana da yazsınlar nolur bekar halimle yemek bulamıyorum her gün evde :confused:

Yavru kuşum, her yer yemek sitesi olmuş, her gün menü veriyorlar çorbasından tatlısına seç beğen yap. Hatta evde olan sebzelerini falan yazıyorsun, sana tarif çıkarıyorlar şu şu yemekleri yapabilirsin diye artık tek tıkla her şeye ulaşabileceğin çağdayız. Ben de o sitelerden yararlanıyorum, kafama uyanı yapıyorum. Kocan da her gün çorbasından tatlısına 4-5 çeşit yemeyiversin, eşi misin özel aşçısı mısın yahu? Yok Ege yemeği, tatlısı falan bir de konsept beğendiremiyoruz beyefendilere ahaha.

Peki sen nerelisin

Yani senin oturmuş bir damak zevkin yemek kültürün yok mu

Örneğin ben 30 yaşından sonra kıymalı yemek yapmayı öğrendim dolma vs

Eşim X yerli diye o yöre yemeği öğrenmedim
ben de vejeteryanım et yemeği olarak sadece sulu köfte yaparım gerisini eşim yapar tadını bilmedığım yemeği nasıl lezzetli yapayım kimse de beklemiyor benden yapmamı zaten

oyy daha evli bile değil misin?
evleneceğin vatandaşta yemek listesi peşine düşüyor mu?
Yok daha evlenmedim :) ben ayrıntılı düşünürüm herşeyi bu yüzden buradan baslayim dedim saglikli ve doğal şeyler yiyelim istiyorum ki evlenince kilo almayalım :*

Haftada 1 gün ızgara balık, bir gün kırmızı et (köfte, sote vs) bir gün ızgara tavuk diğer günler de mevsime göre sebzelerden zeytinyağlı taze fasulye, kabak yemeği, ıspanak, pırasa, bezelye, biber dolması, kabak dolması, enginar, kereviz, bamya vs., haftada en fazla 1 gün bulgur pilavı, pirinç tavsiye etmem, çorbalardan yeşil kırmızı mercimek, yoğurlu yarma çorbası, brokoli çorbası, mantar çorbası (ev yapımı tabiki), tarhana, tavuk pişirildiği günler tavuk suyuna çorba (suyu ziyan olmasın), kuru baklagiller çok kalorili ama arada bir olabilir, bol bol salata özellikle roka kıvırcık salatasına kırmızı lahana ve pancar turşusu tavsiye ederim. Afiyet olsun. Rejimden selamlar :KK53::KK53::KK53:

Ben haftalık liste yaparım ona göre evde eksikler alınır böylece fazla malzeme alıp bozulmasını engellemiş oluyoruz. Ayrıca büyük kolaylık oluyor oturup düşünmüyorum ama 1 aylık liste çok saçma

Hem saglikli olacak hem lezzetli bi de ege yemegi olacak :eek:Daha evli bile degilmissin ben sana bi tavsiye vereyim.Sakin kocam bana hayran olsun diye bi yerlerini yirtma hatta arada yemek isini adamin ustune at bak o zaman kiymetli olursun.Ben babamin evinde prensestim de temizligi de yaptirt:dondurma:

1 aylık yemek listesi bir de tarifleriyle... :KK53:Ay bana da yazsınlar nolur bekar halimle yemek bulamıyorum her gün evde :confused:

Yavru kuşum, her yer yemek sitesi olmuş, her gün menü veriyorlar çorbasından tatlısına seç beğen yap. Hatta evde olan sebzelerini falan yazıyorsun, sana tarif çıkarıyorlar şu şu yemekleri yapabilirsin diye artık tek tıkla her şeye ulaşabileceğin çağdayız. Ben de o sitelerden yararlanıyorum, kafama uyanı yapıyorum. Kocan da her gün çorbasından tatlısına 4-5 çeşit yemeyiversin, eşi misin özel aşçısı mısın yahu? Yok Ege yemeği, tatlısı falan bir de konsept beğendiremiyoruz beyefendilere ahaha.
Yok yahu domates salatalık koysam da yer ama ben böyle ayrınticiyim haftada 1 tatlı yaparım diye düşündüm çok mu fazla :)

ben de vejeteryanım et yemeği olarak sadece sulu köfte yaparım gerisini eşim yapar tadını bilmedığım yemeği nasıl lezzetli yapayım kimse de beklemiyor benden yapmamı zaten

Ben et severim yaparım da

Ama biz Eti et olarak yiyendir aileydik

Öyle kıymalı yemek vs bilmem

Etli yemek olacaksa da kuşbaşı etlidir

Ama eşimin ailesi kalabalık onlarda hep birşeyler katılıp çoğaltılmış

Haşlama tavuk içinde bir sürü patates vs

İlk başta benim yemekleri garip gelirdi şimdi de annesinin yemekleri

Biraz eşim biraz sen birbirinize uyum sağlarsınız konu sahibi

Bir de fırın yemeğinin tarifi olmaz ki

Doğra az yağla at fırına

Höşmerim vs de muhtemelen özel malzeme ister

Listeyi şu şekilde oluşturuyorum her gün çorba salata tatlı oluyor evde . Ana yemekte birgün bakliyat birgün kırmızı et birgün beyaz et birgün mevsim sebzesi Birgün hamur işi gibi bölüyorum. Ayrıca haftada bir pirinç pilavı kızartma yeriz . Her an sağlıklı beslenilmez ki

Bak daha evlenmemişsin benden sana tek tavsiye asla böyle kusursuzluğa alıştırma eşini. Yeri gelir kuru ekmekle de karnını doyurmayı bilsin yoksa çok çekersin, hastalık mastalık da dinlemez aynı özveriyi bekler senden.
Tahmin ediyorum şimdi heves ediyorsun “ben mutfakta yemekleri hazırlarken kocam ropdöşambırıyla (robe de chambre) arkamdan sarılacak sonra o salata yapacak beraber sofrayı kuracağız falan filan” bunlar hep yalan dolan haberin olsun ;)

Back
X