Yeni gebelikte göğüs ağrısı ve çekilmesi normal mi ?

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.193
7.004
398
6 buçuk haftalık hamileyim öğrendim öğreneli göğüs ağrım bitmedi gece uykumdan uyandıracak kadar çok gerginleşme ve ağrı oluyor haftaya randevum var doktoruma ancak o zaman sorabilirim.Bu kadar ağrı normal mi kıyafetim değse o bile canımı acıtıyor 80 beden iken şu an 90 belki de 95 oldu.Şimdiden böyle ise doğuna kadar büyümeye devam mı edecek ? 🤔

Zaten hamilelik denilince ilk göğüslerin değişimi gelir akla (ağrı,acı,büyüme renk değişme vs) çünkü vücudunuz hormonlarınız bebeğinizi doyurmak için lazım olacak süt bezlerini harekete geçirmiştir bunun doğrultusunda göğüslerde değişim çok normaldir

Sadece memeler büyümüyor ki, sütyenin kavradığı kısım genişliyor. Gerilme kaşıntı büyüdüğü için çatlıyor, şimdiden çatlaklar için yağ sürmeye başlayabilirsin. Memelerden başlayıp dizlere kadar, aynı şekilde sırt kısmı da. Doğumdan sonra eski ölçülere gelirsin ödemi attıktan sonra.

Benim gogus agrım biraz oldu fazla degil suandada yok kisiden kisiye degisiyor sanırım

Zaten hamilelik denilince ilk göğüslerin değişimi gelir akla (ağrı,acı,büyüme renk değişme vs) çünkü vücudunuz hormonlarınız bebeğinizi doyurmak için lazım olacak süt bezlerini harekete geçirmiştir bunun doğrultusunda göğüslerde değişim çok normaldir
Genelde insanlarda hep son aylarda büyük göğüs farkediyorum ya ondan şaşırdım aslında.Şimdi böyle ise son aylarda nasıl olur dedim

Sadece memeler büyümüyor ki, sütyenin kavradığı kısım genişliyor. Gerilme kaşıntı büyüdüğü için çatlıyor, şimdiden çatlaklar için yağ sürmeye başlayabilirsin. Memelerden başlayıp dizlere kadar, aynı şekilde sırt kısmı da. Doğumdan sonra eski ölçülere gelirsin ödemi attıktan sonra.
Yağ olarak bademyağı olur mu ?

Benimde bazen geçer gibi oldu bazen artttı öyle devam etck galiba..bi iyi bi kötü..

yaa kizlarr ben bu ay gogus agrisi yasadim midem bulandi sabahlari adetime 6gun var erken genelik testi yapsam yarin cikarmi sizce ?

6 buçuk haftalık hamileyim öğrendim öğreneli göğüs ağrım bitmedi gece uykumdan uyandıracak kadar çok gerginleşme ve ağrı oluyor haftaya randevum var doktoruma ancak o zaman sorabilirim.Bu kadar ağrı normal mi kıyafetim değse o bile canımı acıtıyor 80 beden iken şu an 90 belki de 95 oldu.Şimdiden böyle ise doğuna kadar büyümeye devam mı edecek ? 🤔
Ben de 5+2 haftadayım. Ve benim de aynı bu şekilde göğüs agrım var hatta geceleri daha çok ağrıyor sanki ben de ağrıdan uyanıyorum

Ben de 5+2 haftadayım. Ve benim de aynı bu şekilde göğüs agrım var hatta geceleri daha çok ağrıyor sanki ben de ağrıdan uyanıyorum
Ben de 5+2yim :) hayırlı olsun sizin de..
Hiç doktora gittiniz mi?
bende kasık ağrısı çok var alt karın kısmı.. hala geçmedi. Bu hafta gideceğim inşallah ben

Ben de 5+2yim :) hayırlı olsun sizin de..
Hiç doktora gittiniz mi?
bende kasık ağrısı çok var alt karın kısmı.. hala geçmedi. Bu hafta gideceğim inşallah ben
Ben de salı günü gideceğim inşallah gitmedim dr ye sadece kan testi yapıp artış gözlemledim salı da dr gitcem inşallah

Genelde bi kere büyüyor sonra doğuma kadar aşağı yukarı aynı kalıyor. Her kadında değişik oluyor.
Ama korkmayın bir problem yoktur, hormonlar yapıyor bunu. Bazısında erken bazısında geç gösteriyor kendini. Belki daha az tuzlu kızartma yiyip bol bol su ve sade soda içersiniz biraz bu ağrılarda azalma olabilir.
Ben gebeliğimde 10. Hafta gidip 80 d sütyen almak zorunda kalmıştım ki ben 70-75 b kullanan birisiydim. Sonra aldığım bu 5 sütyenle emzirme bitimine kadar gttim.20 aylıktı emzirme bitti, biay içinde eski 75 b me geri döndüm.
Herkesin hikayesi farklıdır ama

Normal canım..benimde çok ağrıyordu dokunamiyordum bile şişti çok.Özellikle sabah barut gibi oluyordu daha acılı,ağrılı ve şiş.Ama maalesef büyüme konusunda bilgim yok çünkü kürtaj olmak zorunda kaldım.Sanada hayırlı gebelikler dilerim🙏🙏

Su anda 2 kat buyumus durumda ve aciyor hassas sutyeni zaten cikardim attim hic sevmem kendisini 😂

Back
X