• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliyiz ve kızlık zarı hakkında sorunumuz var, yardıma ihtiyacımız var.

elf88

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2012
3
0
0
Samsun
Merhabalar,

Öncelikle bu portala yeni kayıt olduk ve incelediğimizde yardımınızın olabileceğini düşündük. 4 aylık bir evliliğimiz var, ama hala kızlık zarı problemini çözmüş değiliz. Eşim elif 24 yaşında ve bu yaşına kadar cinsellik hakkında bilgisinin neredeyse sıfır olduğunu söyleyebiliriz.Cinselliği tabulaştıran bir zihniyetin kurbanı diyebiliriz.Konu dağılmadan hemen sorunumuzu anlatmak istiyorum.

Eşim kızlık zarı ile ilgili kulaktan dolma birçok hikayelerle fena halde korkmuş durumda, sorunu aşmaya çalıştıgımız zaman kasılma, titreme ve dokunmadığım halde acı hissetmesi gibi izlenimlerim oldu. Biliyorum , psikolojik bir durum ama eşim tedavi olmayı reddediyor, daha çok utanıyor desem yeridir. Bilinçli ve anlayışlı bir eş olarak ona her zaman destek verdim ama ikna edemedim bi türlü.Sizlerden ricam ilişki sırasında özellikle kızlık zarının bozulması konusunda acıyı en aza indirgeyecek neler yapılmalı yada ne tür ilaçlar kullanılmalı, kas gevşetici hap ve bebe yağı bildiğimiz şeyler. sancıyı en aza düşürecek lokal olarak kullanabilecegimiz pomad yada merhem türü bi şeyler varmı ? Ya da neler tavsiye edebilirsiniz? Zaman ayırıp bu uzunca yazıyı okuduğunuz ve değer verdiğiniz için teşekkürler.

öncelikle,bu soruyu bizlere neden eşinizin değil de sizin sorduğunuzu anlayamadım neticede kendisi de özgür iradesi olan bir birey.
soruna gelirsek,yine kulaktan dolma bilgilerle ilaç ya da krem falan kullanmaya kalkıp daha büyük neticelere sebep olmayın derim bu duruma vajinismus deniyor ve doktor tedavisiyle kısa sürede halloluyor utanıyorsa bayan doktora gidebilir bu bir sağlık sorunudur ve pek çok kadının ortak derdidir.
bir de,burda erkeğe rastlandığında şiddetle saldırılıyor ama neyseki yeterince nazik ve dürüst konuşmuşsunuz sanırım yardım edecek olanlar çıkacaktır:)
geçmiş olsun..

goldenpink cevabın için teşekkürler öncelikle,

Eşimin bunları yazabilmesi hem teknik açıdan hem psikolojik açıdan bir gününü alırdı.Teknik açıdan diyorum çünkü klavyede tuşları arar :) psikolojik açıdan da sıkıntılı, sizler de tahmin edebiliyorsunuzdur sanırım durumu bu durumun konusu bile açıldıgında ağlamaklı oluyor ve kendini suçlu hissediyor.Balık burcu çok hassas bir yapısı var.Erkek de olsam amaç belli, farklı saldırgan bir tavırla karşılaşsaydım şayet diyalog kurduğum kişinin kişisel gelişimin yetersiz olduğunu düşünürdüm("benim adıma çok da sıkıntı değil :)"). Durumun vajinusmus olduğunun farkındayım , mutlak tedavi olması lazım, ama yukarıda durumu anlattım, utanıyor. Bir şekilde doktora gideceğiz sanırım. Eşimi çok seviyorum ve elimden gelen hassasiyeti , desteği, güveni ona veriyorum. teşekkürler cevabınız için.

eşin yazsaydı soruyu daha iyidi bir erkeğe yorum yazmak kadın forumunda hiç etik değil gibi
hemde hoş değil ama gene de insanlık namına kısacık bişi diyebilirim ki emla kremi kullansın eşiniz ilişkiden hemen önce

benim eşim emla ve gleitgelen almamak için epey uğraşmıştı,tebrik ederim fakat bu forumda vajinisus adlı bi konu var ;orya sorun diyeceğim ama ;devlet hastanelerinde 1 kaç seansta çözülebiliyor...
özel kliniklerde çok fazla bu konu ile ilgili çözümler sunnuyorlar

vay anasını sayın seyırcıler, adam gelmıs eşının sorunlarını yazıyı:27:

eşıne ögret klavye kullanmasını buraya kayıt et sonra cevaplarız:27:

Yaklaşık bir saat önce, eşimle konuştuk bu konuyu.Cinsiyet ne olursa olsun, şayet bir kişi benden sağlığı hakkında yardım istemekteyse elimden geleni yapardım. Bu foruma kendimi bayan olarak tanıtıp da bir şeyler sorabilirdim de. üye olurken "bay" ve "bayan" seçenekleri de mevcut. Madem etik önemli bir kriter bay seçeneği olmamalı sanırım, yada "bayan" yada "Çift" seçenekleri olmalı. Bu arada ilginiz için teşekkürler. İnsanlık namına...

Bence bu birazda eşinizin kafasında bitiyor. Yani siz onu gevsetmelisiniz oda yeterince istekli olmali. Birde egzersizler falan var vajinusmus icin onlara göz atabilirsiniz.

Back