• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliler-Kıdemli evliler...Evimizin masrafları;

• Konu Sahibi Konu Sahibi ccerence
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
çok güzel bir başlıkmış bu şimdi keşfettim. ben de bir bankacı bekar bayan olarak yazayım.. sonra evlenince de yazıp aradaki farkı görürüm:))

Aylık;

Kredi kartı borcum en az 600-700 TL( giyim kuşam yemek harcıyorum genelde)
İnternet 60 TL
Kuaför masrafı: 150 TL
Öğlen yemekleri için ticket var onu aşmıyorum genelde.
Cep telefonu: 50 TL(sevgilimle konuştuğum için biraz fazla olabilir)
Gezme tozma: 200 TL

ailemle yaşadığım için şuan kira, elektrik, su yok...maaşımdan geri kalanla direk altın alıp koyuyorum kenara ama altın da çakıldı çok üzülüyorum off off :((

bu aykileri yazayım kızlar geçen aylar daha felaketti neyse:26:
ben çalışmıyorum 3 yıllık evliyiz ilk 1 yıl çalıştım sonra dinleneyim dedim şimdide bebek planımız var.
kk borcu yüzünden 1,5 yıllık kredi çektik eşimin işi o zamanlar iyi değildi şimdide para artıramıyoruz ama Allaha şükürler olsun.

kira yok abimin evi
Doğalgaz:50 lira
elektrik:100 lira
su:50 lira
ev tlf-adsl:16-43 lira
digitük:105 lira
aidat:25 lira
eşimin benim cep tel:20-20
kredi:354 lira
benim kk 1200 lira (faturaları market giyim hacamalaını kredi kartı ile yapıyoruz)
eşimin kk 420 lira
pazar:150 civarı
harçlık ne kalırsa geriye.

bide birkaç aydan beri arada kocişden tırtıkladığım paralardan köşeye atıyorum 350 lira olmuş az biliyorum ama kredi kartları borçlarımız bizi mahvetti belki azda olsa birike birike birşeyler çıkar :26:

Allah hepimizin yardımcısı olsun:31:

ben de yazayım bari kendimi görmüş olrum
eşim yol 120
eşim cep 60
eşim yemek 150
ev elektrik 50
su 30
doğalgaz kışın 150 200arası
mutfak aylık en fazla 250 300en fazla
kredi 400
kişisel harcama 250
sigara ben ve eşim 330aylık ah ahhhh
internet telefon 60
aklıma gelenler bunlar

bizim mutfak alışverişimiz çok fazla yaa... 500 bakkala olmuş... pazar ve süper marketleri saymıyorum bile... 800-900 oluyo her ay :14:

kira:250tl
aidat:20tl
elektrik:70tl
su:20tl
internet:30tl
cep telefonu:40tl
market+pazar:350tl(eşimin sigara masrafı dahil)
d-smart:15tl
taksitlerim:80tl
araba:100tl

biz iki aylık evliyiz doğal olarak şu ana kada riki ayda biriktiremedik çok çok yüklü bi borcumuz yok ufak tefek vardı iki ayda onları kapattık bu ayda ufak tefek son borçlarımızı verdik:)
benim maaşım:1900
eşimin maaşı:2400
toplamda:4300

şimdi
arabanın kredisi:1109 (10 ay sonra bitcek)
kredi kartı :1100 (ekimde 450 olcak bi ay daha var halıların taksidi falan var)
ev kirası +aidat:572
faturalar:200 (kışın artcak tabi)
mutfak:400(pazar market herşey dahil)
benim taksidim:70-90

ikimizde sigara ve içki kulanmıoruz
ikimizinde yol parası yok:)
her ay başında maaşımdan bi küçük altın alırım ondan sonra dağıtıma başlarız
her ay başında bide yemeğe çıkarız
herkes yanına 250 250 harçlık alır:)
toplamda 3000 lira yapıyo kızlar artan 1300 altın hesabına her ay atılcak
sonra mesela bizim kumbaramız var evde
o gün sonunda herkes elinde kalan 1 ytl lerini oraya atıyo daha bu ay başladık
vede ben cüzdanımdaki 5 tlleri ayrı biz göze koyyorum şimdilik 10 tl oldu ama böylece ikimizde harçlıklarımızıda çar çur etmiyoruz
benzin eşimin harçlından karşılanır
yemek sinemeda ordan karşılanır
ayrıca ben marketten ve pazardan artanlarıda biriktiriorum
düzeni yeni kurdumuz için henüz birikime yeni başladık
şimdilik 2 küçük altınımız var bide borç verdimiz bi küçük altın var
bi süre devam edelim bakalım neler olcak yazarım tekrar size:)

off offf ben ev ekonomisini bilmiorum arkadaslar para briktrenlere çok özeniorum :((
-kira (yok şirket karşılıyo)
-d.gaz (şirket karşılıyo)
-aidat (şirket karşılıo)
-benzin (şirket karşılıo)
-elektrik : 80 civarı
-su: 50 civarı
-internet: 80
-digitürk: 120
-eve aldığımz spor altleri taksit: 160
-k.kartları toplam aylık : 800-1000 civarı
mutfak masrafı ve diğer ihtiyaçları hiiç bilmiorum çnkü çok değişiyo ve eve gren toplam para yaklaşık 5000 civarı ve ben 10 lira bile biriktremiorum kira falan olmamasına rağmen:5::5::5:

11 aylık evliyim bizim liste baya bi kabarık
ev kira değil, kredileri düğünü ve ev yapmak için çekmişti eşim 1 senesi bitti şükür

mobilya taksidi:360
krediler:200+250 (250 olanın son taksidi önümüzdeki ay bitecek)
internet:30
Cep Telefon faturaları: 50
Kredi kartlarını kapatmak için çektiğimiz kredi:300
Elektrik:70
Su:50
kentkartım:70
arabaya her ay ortalama: 200 tl civarı gaz
bunlar sadece zaruri ödemeler market ve giyim alışverişi, avon,kuaför bunları yazmadım yazsam sayfa dolacak :27:

kredi kartı kullanmıyorduk ama malesef bu ay açtırdık, maaşım uzun zamandır düzensiz yattıgı için
kredi kartı yokken kafamız çok rahattı bakalım bundan sonra ne olacak :(

Son düzenleme:
biz iki aylık evliyiz doğal olarak şu ana kada riki ayda biriktiremedik çok çok yüklü bi borcumuz yok ufak tefek vardı iki ayda onları kapattık bu ayda ufak tefek son borçlarımızı verdik:)
benim maaşım:1900
eşimin maaşı:2400
toplamda:4300

şimdi
arabanın kredisi:1109 (10 ay sonra bitcek)
kredi kartı :1100 (ekimde 450 olcak bi ay daha var halıların taksidi falan var)
ev kirası +aidat:572
faturalar:200 (kışın artcak tabi)
mutfak:400(pazar market herşey dahil)
benim taksidim:70-90

ikimizde sigara ve içki kulanmıoruz
ikimizinde yol parası yok:)
her ay başında maaşımdan bi küçük altın alırım ondan sonra dağıtıma başlarız
her ay başında bide yemeğe çıkarız
herkes yanına 250 250 harçlık alır:)
toplamda 3000 lira yapıyo kızlar artan 1300 altın hesabına her ay atılcak
sonra mesela bizim kumbaramız var evde
o gün sonunda herkes elinde kalan 1 ytl lerini oraya atıyo daha bu ay başladık
vede ben cüzdanımdaki 5 tlleri ayrı biz göze koyyorum şimdilik 10 tl oldu ama böylece ikimizde harçlıklarımızıda çar çur etmiyoruz
benzin eşimin harçlından karşılanır
yemek sinemeda ordan karşılanır
ayrıca ben marketten ve pazardan artanlarıda biriktiriorum
düzeni yeni kurdumuz için henüz birikime yeni başladık
şimdilik 2 küçük altınımız var bide borç verdimiz bi küçük altın var
bi süre devam edelim bakalım neler olcak yazarım tekrar size:)

süpersiniz canım.böyle giderse çok artırırsınız eminim.yolun başında ipleri sağlam tutmak bu olsa gerek.ben 9 yıldan sonra daha yeni birikim yapmaya başladım:(

ev kirası:3000tl (senelik) ,elektrik:90tl , su:35tl ,adsl:60tl , ev tel:25tl ,cep eşim:20tl ,ben:20tl , kredi kartı:250-500tl arası ,senelik yakacak:1500tl ,mutfak:300tl ,tüp(3ayda 1):70tl iof of ne olsun daha cep harçlığı şu bu ekstraları saymadım.4senelik evliyim ekimde 5e giricez daha 5 kuruşta birikim yok şekerlerim siz yine iyisiniz maşallah.baştan ipleri sıkı tutmazsan sonra bi daha kolay kolay yakalayamıyosun o ipi.

bende 3 aylık evliyim,henüz oturtmadık mali durumları çünkü ya onun ya benim kardeşimizin nişanıydı düğünüydü bitmiyor.
başka şehirde olduğumuzdan yol masrafıda yüklü oluyor.
ben henüz öğrenciyim eşimin maaşıyla geçiniyoruz.
ev taksidi:1500 bazen 2000(biz kredi çekmedik,tanıdığın evini yarısı peşin yarısı 30 taksit aldık)
elektrik:50
internet:40
ikimizin tel:80
yol:yok(evimiz eşimin işinede benim okulumada çok yakın)
su:9-10(pis değiliz :27: çeşme suyumuz temiz olmadığından içme suyu,yemek suyunu binamızın önündeki çeşmeden dolduruyoruz,hemde tasarruf yapmış oluyoruz :9: )
mutfak:en fazla 300
kişisel harcama eşimle toplam:400-500(giyim,ekstra eşya vs.)
harçlıklar;
ben:200
eşim:değişiyor
eşim faiz haram diye kredi kartı kullanmıyor bende öyle.
evlilik nedeniyle bir arkadaşına 1500,birine 2000 diğerinede 4000 borcumuz var(daha fazlaydı ama ilk zamanlar ödedik)
çok yakın arkadaşları olduğu için ödeme konusunda rahat.düğünler bi geçsin onları vereceğiz.
bizim düğündeki altınlar evin yarısına gitti,sadece eşimin kayınvalidemin aldığı takı ve setler var elimde.birde tam altın.
bu arada eşimin maaşı 4850.
bende farabi bursu almaya başlayacağım bu ay o da aylık 390 tl.yaşasın :52:
çok şükür geçiniyoruz ama ben giyim konusunda cebimi tutamıyorum: (
beğendiğim kıyafet,ayakkabı çanta olunca tüm birikmişi harcıyorum hiç tutmuyorum elimde: (
aslında istesem biriktiririm,eşim harçlığımı veriyor,doğuda olduğumuzdan burda ne yol ne gezme masrafı olmuyor.kıyafette yok pek ama netten alıyorum ya da avm den: ( ben niye biriktiremiyorum: (
eşim her seferinde diyor harçlığndan at köşeye birikmişin olsun,bi heves gaza geliyorum sonra pısss :37:
her bayanda aşağı yukarı bu tutku vardır,sizler nasıl üstesinden geliyorsunuz: (

Son düzenleme:
bende 3 aylık evliyim,henüz oturtmadık mali durumları çünkü ya onun ya benim kardeşimizin nişanıydı düğünüydü bitmiyor.
ev taksidi:1500 bazen 2000(biz kredi çekmedik,tanıdığın evini yarısı peşin yarısı 30 taksit aldık)
su:9-10(pis değiliz :27: çeşme suyumuz temiz olmadığından içme suyu,yemek suyunu binamızın önündeki çeşmeden dolduruyoruz,hemde tasarruf yapmış oluyoruz :9: )
harçlıklar;
evlilik nedeniyle bir arkadaşına 1500,birine 2000 diğerinede 4000 borcumuz var(daha fazlaydı ama ilk zamanlar ödedik)
çok yakın arkadaşları olduğu için ödeme konusunda rahat.düğünler bi geçsin onları vereceğiz.
bizim düğündeki altınlar evin yarısına gitti,sadece eşimin kayınvalidemin aldığı takı ve setler var elimde.birde tam altın.
beğendiğim kıyafet,ayakkabı çanta olunca tüm birikmişi harcıyorum hiç tutmuyorum elimde: (
aslında istesem biriktiririm,eşim harçlığımı veriyor,doğuda olduğumuzdan burda ne yol ne gezme masrafı olmuyor.kıyafette yok pek ama netten alıyorum ya da avm den: ( ben niye biriktiremiyorum: (
eşim her seferinde diyor harçlığndan at köşeye birikmişin olsun,bi heves gaza geliyorum sonra pısss :37:
her bayanda aşağı yukarı bu tutku vardır,sizler nasıl üstesinden geliyorsunuz: (

canım gelirinzi çok ii bence.
ilk iş internet alışverişini kes
bu sayede ben bu ay kredi kartı harcamamı yarı yarıya düşürdüm.
sen de başarabilirsin.

canım gelirinzi çok ii bence.
ilk iş internet alışverişini kes
bu sayede ben bu ay kredi kartı harcamamı yarı yarıya düşürdüm.
sen de başarabilirsin.

kesemiyorum işte: (
bişey görünce dayanamıyorum: (
benim tek avantajım kredi kartım olmadığımdan kapıda ödemeli sitelerden alışveriş yapıyorum onlarda oldukça az zaten.
ama genede alıyorum dayanamayıp,pc yi açar açmaz ilk av sitelerine bakıyorum: (

kesemiyorum işte: (
bişey görünce dayanamıyorum: (
benim tek avantajım kredi kartım olmadığımdan kapıda ödemeli sitelerden alışveriş yapıyorum onlarda oldukça az zaten.
ama genede alıyorum dayanamayıp,pc yi açar açmaz ilk av sitelerine bakıyorum: (

bende bekarken öyleydim her alışveriş sitesinde kaydım ardır yani emailimi bi açtım yok markafonisiydi trendyoluydu hepsi dolu yane:) ama şimdi bişe alırken önce lazımmı die düşünüorum mesela şu an ihtiyacım olan şey işe giyebileceim hafif topuklu rahat siyah bi ayakkabı bukar:) çünkü yaz bitio ve benim hiç kapalı ayakkabım yok:) buna gerçekten ihtiyacım var ama platform topuk bi ayakkabı almam çünkü evde birsürü var ama işe giyemiiorum çünkü rahatsız mesela yazlık bi tişört bile almam ama kışlık giycek bişeylere ihtiyacım var yani renklerine kadar beliledim alıcaklarımı önceden olsa yaz sonu kıyafetim olsada ucuz die alırdım ama şu an var ve ihtiyacım yok uuzda olsa almam zarar yane:) mantıgımı devreye sokuorum mesela çanta en az 8-9 tane çantam var sporundan klasiğine yandan takmalısından el çantasına hiiiiiiiiiiiiiiç ihtiyacım yok yani İHTİYAÇLARINI belirlemen lazım ayrıca eşinin maaşıda çok çok iyi yane ohoooooooooo ondan neartılır varya bakma ama sen böle olduma eskiden dandik bi gümüş yüzüğe 50 tl vermişliğim var hiç düşünmeden hemde:) evlendikten sonra böle oldum :)bu arada 3 aylık evliyiz ve seneye ev almak istioruz:)

harçlıklar;

canım seni hatırlıyorum eczacı eşleri topiğinden.alışveriş konusunda mutlaka bir çözüm bulmalısın bende çok düşkünüm giyime birde parfüm hastasıyım.biri bitmeden diğerini alırım.artık kısıtlama getirdim.epey kafa yordum buna neden çok harcıyorum dedim ve bir amacım olmadığı için çok harcadığımı anladım.
yeni bir yatırım hedefi koydum kendime artık bir hayalim var. eğer kendine maddi bir hedef koymazsan her ay şu kadar biriktireceğim sonrasında şunu alacağım gibi maaşın gelirin ne kadar olursa olsun harcanır gider.
biz evlendiğimizde eşimin evi ve arabası vardı. eğer bunlar olmasaydı ben en baştan sıkı tutardım belkide. şimdiye çok büyük birikimler yapabilirdim maaşım iyiydi o zamanlarda.bende eczacıyım eşinden sebep az çok tahmin edebilirsin gelirimi. şimdi olsun zararın neresinden dönülse kardır dedim ve yola koyuldum.ilk iş olarak giyim harcamalarım konusunda bir silkelendim.sende ilk iş oradan başlamalısın.
ilk iş hemen her ay şu kadar biriktireceğim eviniz var madem araba alacağım gibi bir hedef koy bence.çok etkili oluyor.ben hedef koyduğumdan beri hala inanamadığım miktarlar biriktiriyorum Allah'ın izniyle.tasarruf insanın parasını bereketlendiyor resmen.

canım seni hatırlıyorum eczacı eşleri topiğinden.alışveriş konusunda mutlaka bir çözüm bulmalısın bende çok düşkünüm giyime birde parfüm hastasıyım.biri bitmeden diğerini alırım.artık kısıtlama getirdim.epey kafa yordum buna neden çok harcıyorum dedim ve bir amacım olmadığı için çok harcadığımı anladım.
yeni bir yatırım hedefi koydum kendime artık bir hayalim var. eğer kendine maddi bir hedef koymazsan her ay şu kadar biriktireceğim sonrasında şunu alacağım gibi maaşın gelirin ne kadar olursa olsun harcanır gider.
biz evlendiğimizde eşimin evi ve arabası vardı. eğer bunlar olmasaydı ben en baştan sıkı tutardım belkide. şimdiye çok büyük birikimler yapabilirdim maaşım iyiydi o zamanlarda.bende eczacıyım eşinden sebep az çok tahmin edebilirsin gelirimi. şimdi olsun zararın neresinden dönülse kardır dedim ve yola koyuldum.ilk iş olarak giyim harcamalarım konusunda bir silkelendim.sende ilk iş oradan başlamalısın.
ilk iş hemen her ay şu kadar biriktireceğim eviniz var madem araba alacağım gibi bir hedef koy bence.çok etkili oluyor.ben hedef koyduğumdan beri hala inanamadığım miktarlar biriktiriyorum Allah'ın izniyle.tasarruf insanın parasını bereketlendiyor resmen.

sen serbest eczacısın herhalde eva,eşim sgk da.Allah'a şükür gelir iyi.artık bende harcamayacağım söz verdim kendime: )
dün eşimle bütçe planlaması yaptık.her ay en az 1500 ortak bir hesaba atıp unutacağız o parayı.arabamız var.ama 2. eve girmeyi planlıyoruz.tokinin peşinatıda ödeme kolaylığıda iyi,eğer bulursa öyle bir ev hemen girelim diyoruz,yoksa paralar geldiği gibi gidiyor: (
ben çok harcamama rağmen her ay 1500 artıyor maaştan ama sıkmak istiyorum biraz.bu yüzden söz verdim,inşallah tutacağım kendini.
sonuçta yaptığım israf.
inşallah düzelirim.kendime hedef koydum,bir kumbaram var.oraya sürekli para koyuyorum.kağıt,bozuk....büyük bir kavanoz.dolduğunda altına yatırım yapaym diyorum ama hayırlısı tabi...

bende bekarken öyleydim her alışveriş sitesinde kaydım ardır yani emailimi bi açtım yok markafonisiydi trendyoluydu hepsi dolu yane:) ama şimdi bişe alırken önce lazımmı die düşünüorum mesela şu an ihtiyacım olan şey işe giyebileceim hafif topuklu rahat siyah bi ayakkabı bukar:) çünkü yaz bitio ve benim hiç kapalı ayakkabım yok:) buna gerçekten ihtiyacım var ama platform topuk bi ayakkabı almam çünkü evde birsürü var ama işe giyemiiorum çünkü rahatsız mesela yazlık bi tişört bile almam ama kışlık giycek bişeylere ihtiyacım var yani renklerine kadar beliledim alıcaklarımı önceden olsa yaz sonu kıyafetim olsada ucuz die alırdım ama şu an var ve ihtiyacım yok uuzda olsa almam zarar yane:) mantıgımı devreye sokuorum mesela çanta en az 8-9 tane çantam var sporundan klasiğine yandan takmalısından el çantasına hiiiiiiiiiiiiiiç ihtiyacım yok yani İHTİYAÇLARINI belirlemen lazım ayrıca eşinin maaşıda çok çok iyi yane ohoooooooooo ondan neartılır varya bakma ama sen böle olduma eskiden dandik bi gümüş yüzüğe 50 tl vermişliğim var hiç düşünmeden hemde:) evlendikten sonra böle oldum :)bu arada 3 aylık evliyiz ve seneye ev almak istioruz:)

işte sorun burda,ben birşey alırken psikolojik olarak ona çok ihtiyacım varmış moduna sokuyorum kendimi :27:
ama kendimi düzelteceğim bu sefer :19: yoksa işim zor.
bu arada senle eş zamanlı evlenmişiz,bende yaklaşık 3,5 aylık evliyim :nazar:
hayırlı olsun,Rabbim hayırlı ve gönlünüze göre bir hayat nasip etsin :nazar:

eşimin maaşı 3100 ben çalışmıyorum
Kira: 500
Aydat:150
Elektrik:35
Su:20
Doğalgaz(merkezi sistem):100
Cep toplam:40
İnternet (ortak):10
kredi:500
kredi:201
bireysel emeklilik(amerikan life):242 tabi bu para her yıl 20 tl artıyor
çekyat almıştım(mayısta bitecek):100
bilgisayar taksidi(aralıkta bitecek):160
araba yakıt:150
arabanın kasko ve sigortası:150
mutfak masrafı(pazar dahil):600
telefon almak zorunda kaldım bozuldu onun da taksidi var:112
çok şükür geçiniyouz.

Son düzenleme:
Kira = 400
Mobilya taksiti = 600
Aidat = 50
Elektrik = 50
Su = 25
Benim tlf = 20
Eşimin tlf faturasını bilemiyorum o daha çok konuşur:)
Mutfak masrafı = 300 civarı
İnternet = 13
Arabanın aylık masrafı ne kadar onuda bilmiyorum:)
Hergün 20 lirada birikim yapıyoruz. Bayramdan sonra 30 olacak benim olacak :D

Son düzenleme:
Back
X