Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

Bir tane Saten ve gosterisli yatak ortusunun havasini baska hiç bir ortu vermiyor canim
ben hafta içi gunluk uyku setini ortuyorum yatagin uzerine ve ise gidiyorum
ama haftasonu olupta misafirim geldigi zaman odam temizlendikten sonra mutlaka o altin rengi sahane yatak ortumu ortuyorum...bayiliyorum...çok klass, çok guzel duruyor ve asla pisman degilim aldigimiza yerimseniben
uyku setinden mutlaka 3 tane en az alin. bu arada uyku setleirnin çarsaflari genelde kocaman oluyorlar...onlarin yani sira, ayri lastikli 3-4 çarsaf alin, sade olanlardan

havlunuz bol olsun
bornoz takimi alin ama mutlakla banyo ve el havlusu alin
dantelli, kenarlari islemeli gunluk kullanilmiyor..o yuzden sade olanlardan da alin bulunsun

en çok lazim olanlardan biri de terlik...
banyo terligi, ve gunluk terligi
hele misafir gelince, terliklerin pesinden kosuyoruz biz
yine alicam, sizde alin bulunsun

mutfak : saklama kaplari mutlaka alin
kuru bezler bulundurun, mutfakta havlu, el bezi, islak bezler
misfir için bir tencere takimi (her boydan olan)
ama gunluk için, kuçuk boy tencere, ve 2-3 boy farkli farkli tefal tava alin mutlaka çok lazim oluyor
kuçuk çorba tenceresi, ve pilav için kapakli tava
gunluk kizartmalar içinde orta boy tefal tava

bulasik makineniz varsa, 12 parçalik çatal bicak alin
bol bol su bardaginiz olsun
misafir için yemek takimindan hariç
gunluk takimi alin
buyuk boy pasta tabagi, kuçuk boy pasta tabagi, yemek tabagi, çorba taslari
çok lazim oluyor

simdilik bu kadar a.s.

Dogum kontrol hapi, hamile kalmani engelliyor ama seni kisir falan etmiyor
Sadece erteliyor...Eger ki dogum kontrol hapini kullanacaksan, bir ay once baslamani tavsiye ederim
Bende bir ay once baslamistim cunku etkisi ancak basliyor.
Evlenmeden once, yani bir ay once, doktora gidin...konusun...butun endiselerinizi anlatin...istediginiz tum bilgiler onda zaten
Sonra tahliller yapiyorlar ve saglik durumuna gore hapi veriyorlar
Evlendikten bir muddet sonra mesela 2 yada 3 ay sonra tekrar gidin ama bu sefer muyane olun, içinizde yara falan varmi, hapin etkisi oluyormu, hersey yolundami bir kontrol ettirin
benim randevum haftaya...
korunmayi hemen esine birakma
3 kuzenim var 3 u de herkesi dinleyip eslerine biraktilar
2 si ilk gecede, 3uncusu bir hafta sonra hamile kaldi
eger hemen bebek istemiyorsaniz bence kendiniz korunun
a.s.

selam kızlar
önce şunu sölim benımde eşim korunuyo ilk ay ilaç içtim ama sonra eşim ve ailem olmaz içme falan dediler ilerisi için biçok şey söylenıyo ya
artık eşime bıraktık bızde yalnız yaralım senın kuzenler nası hamile kaldı şaşırdım 3 aydır bızde bişi olmadı onlarda yırtılma falan olmuştur yoksa imkansız yani

yatak örtüsüne gelince bende 350 verdım ama mıafirden mısafire seriyorum hergun işe giderken onu örtmek zor geliyo açıkcası am olmazsada olmaz gereksiz görmeyın çunku mısafir gelınce uyku seti hoş görunmez
ayrıca sadece saten olan nevresım takımları almayın yazın çok terletıyo kışında soğuk oluyo kayması da cabası oyuzden pamuk setenlerden alın daha iyi
saklama kapları çok lazım oluyo artanları koymak için
şimdilik aklıma başka bişi gelmedı kızlar gelınce yazarım burdayım nası olsa:)

Canim...Rabbim isterse verir iste. dogum kontrol hapi kullanan ve hamile kalan arkadaslarim var...yada hiç korunmamis ama hamile kalamayan
belli olmuyor
aslinda benim demek istedigim evliligin basinda ese birakilmasin korunmak cunku bunu bi arkadas da dile getirmis acemilik çok oluyor
riske girinmemesi için
yanliz dogum kontrol hapi kullanan ve birakan arkadas içinde sunu soyleyebilirim hemen hamile kalanlar olabilir ama herkes için geçerli degil
birakip da aylarca bekleyenlerde var
Rabbim ne zaman isterse o zaman veriyor iste
kismet
yanliz sunuda soylemeden geçemicem
dogum kontrol hapi hakkinda çok yanlis bilgilere inananlar var
yada bunun çok buyuk bir riski oldugunu soyleyen buyukler
en faydali ve en gerçekçi bilgiler doktordan duyun oyle hareket edin diyecegim
herseyden once evlenmeden bir ay once mutlaka jinekologa gidilmedi diyorum
sevgiler

kızlar gunaydınnn sole bi okudum yazdıklarınızıda herkez aynı seylerı yasıyomus meger korunmaya gelince benımde esım korunuo onun ne hıkmetse hapa alarjısı var kullanma dıe tutturuo:) ben istiom aslında rahatlık bence bıde hastalanacagın tarıh bıle bellı oluyo hap bıtıyo pıt hastalanıyosun bole bekle bekle nezaman gelcegı bellı deıl benım gecen ay 10 gun gec geldı buayda 10 gun erken sapıttı garıbım kendını

selam kızlar..yeni gördüm topinizi hayırlı olsun hihoyyyt

son konuya biraz kendimce yorum yapim..

hap kullandım 3 ay ...vücudumda bazı değişimler gözlemledim ( büyüme mevzusu kaydirigubbakcemile3 )

4 kilo aldım, bi ara verim dedim.hapın etkisi varmı bilmiyorum ..1 aydır kullanmıyorum ..

eşin korunma mevzusu ise; önlemi baştan alınırsa sorun olmaz..çocuk yapmaya müsait değilseniz özellikle maddi olarak..öyle bi korunuyolarki kaydirigubbakcemile3

canıımm öncelikler topic süper olmuş tebrikler.
benim düğünüm nisan yada mayısta olacak inşallah.
bazıları ilaç kullanmaya 1 ay önce, bazıları 3 ay önce, bazıları da 1 hafta önce başla diyor. hangisine itibar edicem bilemedim.

dogru valla ne guzel yazmıssın

doğum kontrol hapı tam olarak korumaya ikinci kutuya başladıgınız zaman başlıo. buda 2. aya tekabül edio doğal olarak. zaten prospektüsündede eğer ilk kez kullanılıosa ve cinsel ilişki olacaksa ek bi yöntem kullanması gerektiği yazılı. faydası- zararı biryana beni sanki psikolojik olarakta etkiledi gibi o yüzden bıraktım.

Bu arada evlendikten sonra çeyize almayı unuttuğumuz şeyleri de yazabilriz:) mesela yemek için bez peçete almamaışım hiç.saklama kabım yeterli degilmiş özellikle mikrodalgada kullanılabilenlerden. birde şu malum gecelik sabahlıklar harici normal pijamalardan almamaışım hiç. yatak örtüsü mevzuna gelince cok para vermemişitim ben iyikid eöyle yapmışım zaten sabah gidip akşam gelioruz uyku setini örtüp çıkıorum misafir gelecekse yatak örtüsü ancak:jeyyar:

peçetelik bulabildinmi hihoyyyt ben de bez peçete almalıyım kaydirigubbakcemile3

biraz daha picama kaydirigubbakcemile3

yatak örtüsü o da ne kaydirigubbakcemile3 3 ayda sadece 2 kez serdim saten nevresimdi ,örtü gibi kullandım ..yatk örtümü hiç sermedim anacığım örmüş idi :asigim:

buldum nihayeeeett tcihobadan böle melekli bişeler aldım 6 tanesi 19.9 2 paket aldım. bez peçetde yeni aldım home worlddan altılı keten aldım 27 ytlde o:jeyyar:

Hapin en guzel tarafi da budur sanirim dostum...birakinca 2 gun sonra geliyor..ama benim hapim çok kuvvetli cunku kistim vardi evlenmeden once 2 hafta tesbit etmisti doktor o yuzden çok kilo aldim. randevum var hem muayene, hemde degistirecegim.
esinin korunmasi ile ilgili biraz katiyim biliyorum cunku aslinda hep esimin yuzunden, ona kalsa ben çoktan hamile kalmistim (tabi Allahin izniyle) ama ben çocuk istemiyorum o yuzden ona birakmadim

Canim hosgeldin ve tesekkur ediyorum yorumun için
bende çok kilo aldim...ama bak dun aksam arkadasimla da konustum, 3 senedir evli biraz kilo almisti ama verdi o 2 kilo falan almisti. ben resmen sistim...degistirecegim hapimi çok kotu oldum yaa...

Canim hosgeldin yaa nerelerdesin tam senlik bu topic iste :1hug:
Canim...bir kere 1 hafta once tamamen riskli. istersen netten bir arastir, gerçek etki 2inci kutuda basliyor...bir kutuda 21 tane hap var. dusun artik o yuzden 1 ay once baslamak çok iyi. 3 aya gerek yok.
dedim ya..1 ay once basla sen. :1hug:

Annenler anneanneler çeyizde hersey dort dortluk olsun isterler...haklila belkide ama abartmayin sakin cunku evlenince esinizle gezdiginiz zaman gozunuze çok sey çarpiyor ve zaten aliyorsunuz

aklima geldi de yeni gelin evi olunca hersey yeni oluyor yanliz eski toz bezleri bulundurun
çok lazim oluyor

ah canım ah yeni nesil eşyaları da eski nesil bezler temizleyemiyor bazen senağlama

1 ay boyunca laminatları silerken belim çıktı ..siliyorum kalıyo siliyorum az ileriye taşınıyo klava: sonra gittim pratik paspaslardan aldım yer silme süresi 10/1 e indi :lepi:

beyaz mobilyanın tozunu da alamıyodum siliyorum biraz ileriye taşınıyo ..onun için de tüylü toz alma zımbırtılarından aldım hihoyyyt

ey gidi ne günlere kaldık ..ama çok pratik temizlik sürenizi gerçekten azaltıyo

hoşbulduum canım. tamam o zaman daha bikaç ay rahatım desene. benim hiç çeyizim yoktu, artık yavaş yavaş başlıyoruz almaya. annem ilk olarak iç çamaşırı almış. derlermiş ki çeyize ilk don alırsan, bir an evvel donanır. kaydirigubbakcemile3 çok komik yaa, iyi dedim bende.

yaralım topıgın muthiş olmus a.s.
yenı nısanlı bırı olarak evlılıkle ılgılı kafamda bır suru soru ısaretı var ve
aklıma geldıkce sorularımı sorabılecıgım bı topıgımız var artık yuppiihihoyyyt
ve sorularıma baslıyorum:1rolleyes:
nevresım takımında pamuklu satenmı yoksa sadece pamuklumu daha kullanıslı oluyor
bıde celık tencre setı dısında ve teflon tavalar dısında ayrıyetten teflon tencere setı almaya gerek varmı kullanıslı oluyormu
son olarakta kaztuyu yorgan kullanan varmı ve memnunmu:uhm:

hahaha cok komıkmıs kahvem yaa:roflol:
benımde annem bundan bı 3 4 sene once bır suru camasır almıstı
ama benım ceyız hala donanmadı neysekı dugune cok vardelikafadulden

Be, sahsen eski toz bezlerini daha çok seviyorum...yeni çikmis olan bezler var almiyor tozlari yahu
ama ne var ki geçenlerde annem almanyadan bana bir bez almis
o bezi yikiyorsun ve direk olarak tozlari aliyorsun
camin uzerini bile aliyorsun, ve asla iz birakmiyor hihoyyyt
harika birsey
iyiki de almis vallah iki dkda bitiyor isim
çok harika

:roflol::roflol::roflol:
Acaba dogru mu ki :sm_cool:
Iyi olmus yavas yavas alin iste, iç çamasirlarinin hepsini dantelli seksi guzel alma
Bi kaç tanede gunluk alsan çok iyi olur, kullaniyorsun
Hele regl doneminde kafamçokkarıştı

Tesekkurler canim dostum hosgeldin :lepi:
himmm satenli nevresim takimi hiç kullanisli olmuyormus bitanem yaa...kisin çok soguk oluyor yazin da terliyorsun dediler bana, ve pamuklu aldim ben harika.
çok kullanisli
eger misafirlik çelik tencere ve teflon tava takimin varsa
ayriyetten, kuçuk çorba tenceresi ve pilav tenceresi al
birde 3 farkli boy teflon tencere al gunluk çok kullaniyorsun
himm birde sakin unutmayin saklama kaplari çok çok lazim oluyor :1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…