Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

Bende dun rondo tatlisi yaptim ama olmasi gerektigi gibi olmadi, sert oldu ustelik.
Kocis ona ragmen sevdi ama ben sinir oldum.

kızlar selamlar a.s.
keyifler nasıl herkeste
şuan itibariyle istanbulda kar yağıyo lapa lapa hihoyyyt
bakalım kaç dakika sürcek.
kaynım sonunda geldi bu sabah maça gidiceklerdi ama bu havada gidemezler bence
ya bende kilo almaya başladım sanırsam ama kocişi askere yollayınca zayıflamayı umuyorum

sensicim yağlama deyince canım çekiyor böyle lezzet yok ya yerimseniben
canım benim eşimde hep az koyduruyor tabağa,dün annesi gilde 4 tabak yedi ama fisfisfis:sm_confused:,alçak en kısa zamanda konuşmam gerekiyor,evde rejim misafirlikte yemeler.hoş annesi az desekte bize çok koyuyor.az yediğimiz zamanda çayın yanında çok yiyoruz,keki,abur cuburu,en iyisi yemeği iyi yiyip,arkasından boş çay içmek
angel 2 ay önce kist çıktı,doktor dianayı verdi,sağlık problemlerimden dolayı ara vermiştim.şimdi tekrar kullanmaya başladım.kistim geçti mi bilmiyorum.ne kisti olduğunu söylemedi doktor.canım benim adetim durmuyor.6 günü ikiye katlıyor nerdeyse.senağlama
geçmesi içinde hap veriliyor.geçtiği zaman tekrarlayabiliyormuş ama
çakırcım en iyisini sen yapıyosun canım,yaz geldi bencede fazla kiloları vermek gerekiyor
bizde eşimle haftasonu yürüyüş yapıyoruz.şu kullandığım hap kilo yapıyor ya şişkinlik felan senağlama,önlem almaya çalışıyorum kendimce

ah kuşum seninle aynı durumdyız ama sen şanslısın bak beni çatır çatı rkesip ameliyat ettiler ve buna rağmen hala kesin geçti diyemiyolar tekrarlayabilirmiş :delphin:

Misirdan önceki sayfalarda olacak o tarif cnm,ben vermiştim ama şimdi bulamıyorum tekrar eklemek için.
Ama şunu denemek istiyorum;
Evde simit yapalım hadiiiiiii:: ))))))
Malzemeler
Bu ölçülerden 5 adet simit çıkıyor. Daha fazla simite ihtiyacınız varsa miktarları ona göre ayarlayın.
1,5 çay bardağı ılık su (200 ml)
1,5 çorba kaşığı kuru toz maya (yaş maya kullanacaksanız, bir paket, 42. gr.)
1 çay bardağı oda sıcaklığında süt (150 ml)
3 su bardağı un (375 gr.)
1-2 tutam tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
Bol miktarda susam
Bir çay bardağı su + 1,5 çorba kaşığı pekmez
Yapılışı

Öncelikle 1,5 çay bardağı ılık suda mayayı eritin ve 1 çorba kaşığı şeker ekleyip karıştırın, kabarması için biraz bekleyin.
Unu hamur yoğuracağınız kaba eleyin, tuz ve mahlebi ekleyip karıştırın. Karışımın ortasını havuz gibi açın.
Mayalı suyu ve sütü ilave edip yoğurmaya başlayın. Hamur elinize yapışan bir kıvamda olacak, bir miktar daha una ihtiyacınız olabilir fakat hamur tamamen elinize yapışmayan bir kıvama gelmeyecektir. Yumuşak ve hafif elinize yapışan ama elinizde kalıntı bırakmayan bir hamur elde edince yoğurmayı bırakın ve üzerini örtüp 30 dk. mayalanması için bekletin.
Bir kapta 1 çay bardağı su ve 1,5 çorba kaşığı pekmezi karıştırın, susamları da geniş ve düz bir tabağa alın.
Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın.
Hamurun mayalanma süresi bitince hamuru tezgaha alıp çok az un ilavesiyle hafifçe yoğurun ve yapışkanlığını alın.
Hamuru beş eşit parçaya ayırıp her birini top haline getirin.
Topları teker teker elinize alıp resimdeki gibi parmaklarınızla ortasına bir delik açın ve hamuru parmaklarınız etrafında hafifçe döndürerek deliği genişletin. Bu işlem hamur elastik olduğu ve çok kolay şekilldendiği için oldukça basit. Elde ettiğiniz çember orjinal simit boyutlarına geldiğinde hamuru önce pekmezli suya her tarafı ıslanacak şekilde batırın ve daha sonra susam dolu tabağa yerleştirin.
Simiti şeklini bozmamaya dikkat ederek susam dolu tabakta her tarafı iyice susama bulanana kadar çevirin ve yağlanmış tepsiye alın. Her top için aynı işlemleri tekrarlayın.

Simitleri önceden ısıttığınız 175 derecedeki fırında susamlar altın sarısı renk alana ve hamur kızarana kadar pişirin.

ışte buldum ben henüz denemedim;
RONDO TATLISI MUTLAKA DENE ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYORLAR
Malzemeler:
• 1su bardağı ılık süt
• 1 su bardağı sıvıyağ
• 1 paket yaş maya,1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya
• Alabildiği kadar un
• ıçini doldurmak için çilekli, kakaolu ya da sade kremşanti
Şerbeti için: 4 su bardağı su,5 su bardağı şeker, limon (şerbeti ve hamurlar ılık olucak)
Yapılışı: Malzemeleri sırasıyla koyup kulak memesi yumuşaklılığında bir hamur yapılır ve hamur ikiye bölünür. Merdaneyle 5mm. Kalınlığında açılır. Yuvarlak kalıp yardımıyla daireler kesilir (veya kalpli başka şekillerde kalıplarda kullanabilirsiniz).Çıkan daireler yağlanmış tepsiye dizilir. ıkinci hamuru da açtıktan sonra aynı şekilde daireler kesilir fakat bunların üzerine de daha küçük bir kalıp kullanarak(kola kapağı olabilir) delik oluşturulur. Yani ortası delik bir halka oluşturulur. Bu halkaları tepsideki dairelerin üzerine yerleştirip 180 C fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıktıktan sonra şerbeti üzerine döküp soğuduktan sonra içlerini kremşanti ile doldurulur. Afiyet olsun
Not: içinde 1 paket yaş maya ve 1 paket kabartma tozu var yanlış okumadınız yani bu konuda hiç terettüt etmeyin yumuşacık pofuduk pofuduk oluyorlar :)

kızlar selamlar a.s.
keyifler nasıl herkeste
şuan itibariyle istanbulda kar yağıyo lapa lapa hihoyyyt
bakalım kaç dakika sürcek.
kaynım sonunda geldi bu sabah maça gidiceklerdi ama bu havada gidemezler bence
ya bende kilo almaya başladım sanırsam ama kocişi askere yollayınca zayıflamayı umuyorum

Ayyy kar mı yağıyor ne güzel,uzun yıllar oldu görmeyeli.Benim içinde izleyiver tatlım

Tarifini misra vermisti birkac sayfa once oradan yazmistim.

Olmasi gerektigi hali:
rondo%201.jpg

Benimkinin hali:
img2436k.jpg

ayyy misracim tarifi favorilerime ekledim ozledim valla sole citir citir simidi mahlep bulabilsem burda aninda yapicam :1no2:
her tr ye gidisimde canta dolusu simit getiriyorum benn:utangac:

Canim sanirim bende unu biraz fazla oldu, yumusak olmasi gerekirken benimkisi sekerpare gibi oldu sertligi. Tad olarak guzel canim ama yumusak olsaydi olmasi gerektigi gibi sanirim daha guzel olurdu.

ayyy misracim tarifi favorilerime ekledim ozledim valla sole citir citir simidi mahlep bulabilsem burda aninda yapicam :1no2:
her tr ye gidisimde canta dolusu simit getiriyorum benn:utangac:

Ay kıyamammm cnm benim yakın olsan gönderirdim inan :(

Mahlep yerine sirke koysan nolur acep?

kocisim serbetli tatlilara bende sutlu tatlilara bayilirim denemek lazim bu tatliyi ben kremasini yerim oda altini sırnaşık şey:dance::roflol:

ayyyyyy kıslaarr çok hızlısınız bugün hızınıza yetişemiyorum bi sayfa okurken öbür sayfa dolmuş oluyordelikafaduldendelikafadulden

Ay kıyamammm cnm benim yakın olsan gönderirdim inan :(

sagol canimcim zater tukiyeye bos bi cantayla gidip burda bulamadigim ne varsa doldurup geliyorum millet dalga geciyo benle :utangac:

Mahlep yerine sirke koysan nolur acep?

canım mahlep yoksa sirkede aynı işi görüyo 1/2-1 çay bardağı kadar koysan yeterli olur

boyle alternatifleri ogrenmek iyi oluyo aslinda denemek lazim ne sirkesi oldugu ferkediyomu peki CADIARZU

Back