• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu yeni evli çift için, hem misafir odası hem de günlük oda olmalı mı?

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

ballilokmatatlisi

odurbenımaşkım
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2012
1.121
34
68
Samsun
selam kızlar yeni bi soruyla karşınızdayım :30:
biz kalabalık bi aileyiz...nişanlımın ailesi de öyle...misafir ağırlamayı, şenliği severim işin açıkçası böyle ramazanda iftarlar pazarları da kahvaltılar türünde... şuan mobilya bakıyoruz nişanlımla. Ve bizim için en ihtiyaçlı şeyleri almak düşüncesindeyiz...bir kaç sene kirada oturacağız ve ev almayı planlıyoruz. Şimdiden evin tüm odalarını eşyayla doldurmak istemiyoruz.

Şimdi hem misafir için bir oturma grubu, hem de bizim günlük kullanabileceğimiz (örnek köşe L şeklinde) bi oturma grubu alma konusundaki fikirleriniz nedir?

özellikle evli arkadaşların fikirlerini ve önerilerini bekliyorum? :29: :16:

Son düzenleme:
ben misafir odasını ve normal oturma odasını ayrı istemedim hiç hala da istemiyorum hatta biz konsol vitrin gibi şeylerde almıcaz gereksiz ve kullanılmıcak eşyalara gerek yok bence. boşuna eşya kalabalığından başka bi işe yaramıyolar

Ben ilk evlendigimde oturma odan ve salonum ayroydi
Yeni bir ev aldik ve iki ayri odaniz gereksiz oldigunu dusundum
Simdi buyik salonda oturuyoruz oturma odasi yerine de iki baza ve 3 kapili dolap aldim.gelen misafirlerimizde rahatlokla yatiyir

Salonumuza bir tv unitesi yaptirdik arkasina da tas
Yemek takimi su takimi falan hepsi icinde cok parcali kalabaloga gerek yok gercekten

koltuk tk tv ünitesi ve yemek masası dışında birşey almadım. yerleştirdim çok modern görünüyor. yok vitrin yok gümüşlük ev depoya dönüyor. ne kadar az o kadar iyi

eğer misafirlerin yatılı kalıyorsa l koltuk yerıne kanepe al, l koltuk yatak olmuyor sanırım

yani ikimize günlük oda kalabalık günler için ayrı od a şart mı ? ben güzle bi koltuk takımı almayı düşünüyorum...ikimizin günlük yaşam alanı olarak da köşe koltuğu almaıyı düşünüyorum ama ekstra bişey olmıcak o odada ne düşünüyorsunuz bununla ilgili ?

Bizde aynı şekilde düşünüyoruz canım. Salonda kanepe takımı tv ünitesi yemek masası ve konsol(konsol gerekli bence bardak çanak vs için). Bi odamızı da (sanırım en küçük oda olur) tamamen şark köşesi gibi yani kitap okuyup kafa dinleyecek böyle kitaplık vs koyduğumuz bir oda yapacağız.

Biz kendi evimizi aldık, bütçemiz kısıtlı olduğu için kutu gibi küçücük bir ev..
Ama yine de küçük oda yapmak istiyorum..
Bir köşe koltuk bir TV ünitesinin sığacağı bir oda zaten..

Biz kendi evimizi aldık, bütçemiz kısıtlı olduğu için kutu gibi küçücük bir ev..
Ama yine de küçük oda yapmak istiyorum..
Bir köşe koltuk bir TV ünitesinin sığacağı bir oda zaten..

biz de sizin gibi düşünüyoruz, kısmetse kendimize yetecek bir ev almak istiyoruz. ikinci bi odadan kastım tv ve L koltuktan ibaret...allah mutluluğunuzu daim etsin :6:

Ayrı iki oda hiç düşünmüyorum.. :50:
Bana acayip derece de gereksiz geliyor.
Hem zaten Türkiye şartları, dairelerin büyüklüğü de malum, şahsen 2+1 evde yaşıyorsam salonu ayrı, oturma odasını ayrı yapmazdım. Çünkü hep gördüğüm hatta arkadaşım da yaptı, binde bir salon kullanılıyor 3 senede 3 misafir gelinecekte oturulacak.
Bir de çocuk düşünüyorlar şimdi, ona da o da lazım mecburen oturma odasını iptal edecekler.
Ben yeni evli olsam oturma odası diye yapılan odaya bir kaç sehpa, objeyle beraber çok fonksiyonlu olduğundan bu tarz birşey almayı düşünürdüm, hem kanepe, hem tek kişilik, hemde çift kişilik yatak olabiliyor. Hem oda boş kalmaz, hemde yatılı misafirler için hazır bi yer olmuş olur..
:31:
Eki Görüntüle 893143

Son düzenleme:
bende bu konuda çok kararsız kalmıştım ama kararımı verdim bir oda diğerine göre biraz daha küçük orayı ütü odası gibi bir şey yapmak istiyorum misafr odası ayırmak istemiyorum misafir odası bana çok gereksiz geliyor fuzuli masraf eşya fazlalığı.. yılda 2 3 kere önemli misafir gelecekte o odada oturulacak hem 2 3 yıl sonra allah kısmet ederde bebişimiz olursa ben o odayı çocuk odası yapmak istiyorum :97::97::97:

selam kızlar yeni bi soruyla karşınızdayım :30:
biz kalabalık bi aileyiz...nişanlımın ailesi de öyle...misafir ağırlamayı, şenliği severim işin açıkçası böyle ramazanda iftarlar pazarları da kahvaltılar türünde... şuan mobilya bakıyoruz nişanlımla. Ve bizim için en ihtiyaçlı şeyleri almak düşüncesindeyiz...bir kaç sene kirada oturacağız ve ev almayı planlıyoruz. Şimdiden evin tüm odalarını eşyayla doldurmak istemiyoruz.

Şimdi hem misafir için bir oturma grubu, hem de bizim günlük kullanabileceğimiz (örnek köşe L şeklinde) bi oturma grubu alma konusundaki fikirleriniz nedir?

özellikle evli arkadaşların fikirlerini ve önerilerini bekliyorum? :29: :16:

canım evli değilim ben de sen gibi düğün hazırlığındayım.yanlış hatırlamıyorsam sen de trabzon daydın. bizim de 2 sene sonra ev alma düşüncemiz var. kaderdaşım benim :).bizim misafirimiz çok olacağı için geldiğinde herkes rahat etsin diye ikisini de alacağız. bir de ben özellikle yatak olma özelliği olanlarına bakıyorum çünkü yatılı misafirimiz de epey olacak gibi.

canım evli değilim ben de sen gibi düğün hazırlığındayım.yanlış hatırlamıyorsam sen de trabzon daydın. bizim de 2 sene sonra ev alma düşüncemiz var. kaderdaşım benim :).bizim misafirimiz çok olacağı için geldiğinde herkes rahat etsin diye ikisini de alacağız. bir de ben özellikle yatak olma özelliği olanlarına bakıyorum çünkü yatılı misafirimiz de epey olacak gibi.

koltuklarımı, yemek odamı, ve yatak odamı aldım, diğer konularımdan bakabilirsin, bize de yatılı gelmez kimse ama misafirliğe bolca gelicekler, öyle görünüyor:) bakalım, ben iki oda yapmadım.ikinci odaya yani eşimle kullanacağımız yaşam alanımıza sadece köşe koltuk ve tv miz olucak. hayırlısı olur inşallah :)

merhaba canım öncelikle hayırlı olsun bu seçim tamamen senin aile yapına misafir gelme olasılığına bağlı bende nişanlıyım ve eşya bakıyoruz biz iki ayrı oda yapacağız tayinci olduğumuz için yemek odası falan almayı düşünmüyorum ama misafirimiz çok geleceği için iki ayrı oda yapmayı düşünüyoruz çünkü yeri geldiğinde kadın erkek ayrı oturduğumuzda olacağı için ayrı bi oda yapmak her zaman iyidir bence gelen misafirinde rahatlığını düşünmek lazım bazen

Back
X