ankara için,
oturma odamız için yataş enza dan aldık koltuğumuzu kocaman rahat bi köşe boogie model. eve gelen misafirlerin evde en çok beğendikleri eşyalardan oldu kendisi aşırı rahat bir koltuk hiç düşünmeden tavsiye edebilirim. yalnız ayaklarının ahşabı çabuk yıprandı ya da ben çok hunharca ev süpürüyorum ondan oluyo çarpmaktan :/ burasi için ilk tv ünitesi düşünmüştüm ama sonra hem istediğim gibi bulamadım hem de tv ünitelerinin gereksiz pahalı olmaları beni çok sinirlendirdi

vazgeçtim ve ikeadan lack tv sehpası ve bir uzun bir de kısa lack raf aldım, ikea mağazasında gördüğüm şeklinden esinlenerek yalancı tv ünitesi yaptım 200 250 civarı bişey tuttu toplamda ve getirip monteleyince çok içime sindi.
salon için ider mobilya tercih ettik başlarda çok tereddütlüydüm, çok para da vermek istemiyodum ama az paraya da başka yerde istediğim modeller bulamadım. ucuz olması beni düşündürmedi de değil fakat beklediğimden iyi çıktı özellikle kumaş kalitesini çok beğendim görüntüsü de oldukça kaliteli çok süslü avangard eşyalar sevmeyenler, çok para vermek istemeyenler, salona çok para verdim oturma odası için biraz daha uygun fiyatlı bişeyler alayım diyenler tercih edebilirler.
beyaz eşya için, dijitallerden niyeyse uzak durmaya çalıştım pek iyi şeyler duymadığım için. buzdolabı, ç.makinesi, b.makinesi için bosch markasını tercih ettik genelde boschtan kullanan tüm tanıdıklarımız memnundu biz de boschtan aldık şimdilik memnunuz. buzdolabının gündüz gece demeden çatana çotana buz kırmasını saymazsak tabi, evlendikten sonraki ilk gecemizde yüreğimize indiriyodu az kalsın ama sonradan alıştık :) ocaklı fırın almayı düşünmedim annemin evindeki fırın ben onu bildim bileli dolap olarak kullanıldı annem içine bakliyat, makarna ya da bizden sakladığı çikolataları filan koymak için kullanırdı hep :) küçük bir fırının işimi göreceğini düşündüm ve luxell börekçi aldım. fırını çok fazla kullanan bi insanım ama büyük fırın almadığıma hiç pişman olmadım börekçi fazlasıyla işimi gördü tek dezavantajı aynı anda iki tepsi pişmiyor, tek bir tepsi kapasiteli. ocak için ise simfer siyah cam ocak aldım görüntüsüne kandım ama ocak tam bi hain çıktı ocağın evde en çok kirlenen eşyalardan olduğunu unutarak siyah ve cam tercih etmiştim ama bin pişman oldum üstüne zerre toz konsa belli ediyo, sürekli ocak silmek istemeyenler almasın
yatak odası evde en çok içime sinen bölüm oldu. hayalim hep ferforjeler country tarz eşyalardı. fakat tabii ki bunları da ucuz bulmak mümkün değil :) üstelik benim yatak odam küçüktü 6 kapılı gardropları koca koca sandıklı bazaları mümkün değil sığdıramazdım. ben de yine çok büyük tereddütlerle ikeanın hemnes parçalarını birleştirip leirvik karyola ile kendime bembeyaz bir yatak odası yaptım. yatağı ise yataş blue star modelini önermişlerdi, yataştan aldık. hepsi toplamda aşağı yukarı 3000e filan geldi.
halıları ankaradan istanbul yolundan halıevi diye kocaman bir halı mağazasından aldık. halı alacaklara burayı gerçekten öneririm. çok çok büyük bir mağaza her çeşit her marka var ve çok uygun fiyatla satıyorlar.
perdelerimi şaşaayı hiç sevmeyen biri olarak hep çiçekli fonlar ve zebra perde olarak düşünmüştüm. english home tarzının zebra perdelisi gibi :) hem samanpazarı da dahil çok perdeci gezdim samanpazarının perde konusunda oldukça uygun olduğunu söyleyebilirim. ama ben çankayadaki nişantaşı pazarında tesadüfen başka bir perdeciye rastladım ve tam istediğim kumaşları daha önce gezdiğim yerlerden daha uyguna görünce orada yaptırmaya karar verdim. salon hariç tüm ev çiçekli fonlarım zebralarım toplam 400 lira gibi çok çok komik bir rakama çıktı ve gerçekten tam istediğim gibi oldu genelde gösterişli eşyalar seçmediğimden evime çok yakıştı tüllerle güneşliklerle süslerle kat kat kumaşlarla yıkamayla ütülemeyle uğraşmak istemeyenlere, evi kira olanlara, perdeye çok para veremem ama şık da dursun diyenlere şiddetle tavsiye olunur. yaklaşık 1 yıllık evliyim 4 mevsim geçirdik cadde kenarında oturuyorum evim çok tozlanıyo fakat perdeler hala ilk astığım gibi temizler. zebralar ekru renk fakat ya hiç kirlenmedi ya da bu cimcimeler kir göstermiyorlar, en sevdiğim :)
çalışma odası yapmak eşimle bana şarttı fakat 3. odamız ufak olduğundan eşya alırken kısıtlı düşünmek zorundaydık. biz de ikeadan expedit çalışma masası artı kitaplık ve yine ikeadan büro koltuğu, bir de kitap okumalık ikea poang yaylanan koltuğu kombinledik. sonuç olarak burası da minik ama ferah bir çalışma odası oldu.
evet, bu kadar. umarım yardımcı olmuşumdur. ha bu arada tüm bu izahatlerden sonra, hatırlamak gerekir ki evi ev yapan eşyalar değildir :) herkese mutluluklar ve evliliğin en eğlenceli aşamalarından biri olan bu hazırlık döneminde kolaylıklar dilerim :)