- 7 Kasım 2013
- 13.434
- 31.575
- 598
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Merhaba herkese,
Nisan başı yeni evime taşındım. Taşınmadan önce çalışma odası olarak kullanacağımız odanın tavan kartonpiyerinde sarı lekelenmeler görmüş ve mütehait binada bir kaçağın olduğunu ama onardıklarını söyleyerek o lekeleri boyatmıştı. Yağmurların başlaması ile birlikte sarı lekeler artmaya başladı ve ardından tavanım ve duvarda yavaştan bir göllenme başladı. O duvarda elektrik prizi de var ve çok korkuyorum. Bir ay önce yöneticiye ve evi aldığımız adamı aradım yöneticimiz beni aidatını ödemeyen başka bir kiracı ile karıştırdığı için hakaret etti ve sonuç alamadım. Evi aldığımız adam da düne dek bir şey yapmadı dün tekrar aradım ilgileneceğini söyledi.
Bu durumda yasal bir hakkım var mıdır ? Aidat ödüyorum hizmet alamıyorum sonuçta aoartmandan bir sızıntı var evime gelen. Ya da mütahitin zorunluluğu var mıdır yaptırmak için ? Nisan'dan beri oturduğum ev kırk senelik bina gibi su akıtıyor ve çok canım sıkılıyor.
müteahite bastırın ilgilensin,Merhaba herkese,
Nisan başı yeni evime taşındım. Taşınmadan önce çalışma odası olarak kullanacağımız odanın tavan kartonpiyerinde sarı lekelenmeler görmüş ve mütehait binada bir kaçağın olduğunu ama onardıklarını söyleyerek o lekeleri boyatmıştı. Yağmurların başlaması ile birlikte sarı lekeler artmaya başladı ve ardından tavanım ve duvarda yavaştan bir göllenme başladı. O duvarda elektrik prizi de var ve çok korkuyorum. Bir ay önce yöneticiye ve evi aldığımız adamı aradım yöneticimiz beni aidatını ödemeyen başka bir kiracı ile karıştırdığı için hakaret etti ve sonuç alamadım. Evi aldığımız adam da düne dek bir şey yapmadı dün tekrar aradım ilgileneceğini söyledi.
Bu durumda yasal bir hakkım var mıdır ? Aidat ödüyorum hizmet alamıyorum sonuçta aoartmandan bir sızıntı var evime gelen. Ya da mütahitin zorunluluğu var mıdır yaptırmak için ? Nisan'dan beri oturduğum ev kırk senelik bina gibi su akıtıyor ve çok canım sıkılıyor.
e yöneticiyi durumu açıklayarak tekrar arayın.
Offf en ust katlarin kaderi iste. Muteahhit aslinda yaptirmak zorunda ama butun apartmanin hep birlikte sikayette bulunmasi gerekiyor. Bizde de benzer sorunlar vardi hep birlikte hareket ederek cozebildik. Malesef zorunluluklar degil de ahbap cavus iliskileriyle yuruyor her is
eğer kredi ile aldıysanız sigorta şirketinizi arayın, sigorta şirketi bir expertiz gönderir,
sizin mağdur olduğunuz anlaşıldığında sigorta şirketi sizin masrafınızı size öder
ardından apartmana ve müteahhite dava açar
eğer apartman ve müteahhit gerekeni yapmazlarsa yüklü bir ceza öderler
Yasal kısmını bilmiyorum ama priz cidden tehlike. Yakın zamanda su alan prizden bizde çektik. Umarım çözüm bulabilirsiniz.
Aa e iyiymiş bu ! Çok sağolun bilgi için evet kredi ile aldık evi bunu bilmiyordum iyi oldu çok teşekkürler.
Bizde öyle yapmıştık sorun ortadan kalkana kadar. Sizde kapatabilirsiniz en azından içiniz rahat ederO odanın sigortasını kapatsak çözüm olur mu acaba ?
Bizde öyle yapmıştık sorun ortadan kalkana kadar. Sizde kapatabilirsiniz en azından içiniz rahat eder
bende yani gelinken kiracı olduğum evde tavanım şarıl şarıl akıyordu ağlamıştım yeni eşyalırım batmıştı.kiracı olduğum için ev sahibim yaptırmıştı çünkü orda aidat parası yoktu fakat komşularla para toplayıp yaptırabiliyormuş bize kimse yardımcı olmamıştı.şimdi ev sahibiyim toplanan aidat parası içinde ev içi haricinde çatı yada atıyorum binaya boya falan yapılıcaksa o aidattan alınıyor.ben hakkınız olduğunu düşünüyorum.Merhaba herkese,
Yani mantıken olması lazım çünkü ben madurum apartmanda bir boru patlamış evime akıyor. Benim de eşyalarım yeni evde de daha yedi aydır oturuyorum sinirim bozuldu bu işe + yöneticinin duyarsızlığına.bende yani gelinken kiracı olduğum evde tavanım şarıl şarıl akıyordu ağlamıştım yeni eşyalırım batmıştı.kiracı olduğum için ev sahibim yaptırmıştı çünkü orda aidat parası yoktu fakat komşularla para toplayıp yaptırabiliyormuş bize kimse yardımcı olmamıştı.şimdi ev sahibiyim toplanan aidat parası içinde ev içi haricinde çatı yada atıyorum binaya boya falan yapılıcaksa o aidattan alınıyor.ben hakkınız olduğunu düşünüyorum.
Ay ben de sandim ki en ust kat,pardon :)Canım biz 2. katız üstümüzde iki kat daha var. Sanıyorum üst kata mutfak dolapları takılırken bir boru delinmiş öyle bir şeyler olmuş.
Ay ben de sandim ki en ust kat,pardon :)
Aman ! Fena olmus. Ama ozur dilemistir insallah. Aidatlar bu tur tamiratlari yapmak icin toplaniyor ayni zamanda. Yonetici muteahhitle konusmali,muteahhit yanasmiyorsa noterden ihtar gonderilmeli. Hemen sonuc alinir bizim oyle olduydu holacigimYönetici de akma var diyince öyle sanmışo dairedeki de aidatları vermiyormuş adam bana patladı
Evi alırken sigorta yaptırdınız mı? Eğer cevap evetse hemen şirketinizi arayın. Onlar hallederler.Merhaba herkese,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?