Yeni evimde akan tavan !m

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
13.434
31.575
598
Merhaba herkese,

Nisan başı yeni evime taşındım. Taşınmadan önce çalışma odası olarak kullanacağımız odanın tavan kartonpiyerinde sarı lekelenmeler görmüş ve mütehait binada bir kaçağın olduğunu ama onardıklarını söyleyerek o lekeleri boyatmıştı. Yağmurların başlaması ile birlikte sarı lekeler artmaya başladı ve ardından tavanım ve duvarda yavaştan bir göllenme başladı. O duvarda elektrik prizi de var ve çok korkuyorum. Bir ay önce yöneticiye ve evi aldığımız adamı aradım yöneticimiz beni aidatını ödemeyen başka bir kiracı ile karıştırdığı için hakaret etti ve sonuç alamadım. Evi aldığımız adam da düne dek bir şey yapmadı dün tekrar aradım ilgileneceğini söyledi.

Bu durumda yasal bir hakkım var mıdır ? Aidat ödüyorum hizmet alamıyorum sonuçta aoartmandan bir sızıntı var evime gelen. Ya da mütahitin zorunluluğu var mıdır yaptırmak için ? Nisan'dan beri oturduğum ev kırk senelik bina gibi su akıtıyor ve çok canım sıkılıyor.

Offf en ust katlarin kaderi iste. Muteahhit aslinda yaptirmak zorunda ama butun apartmanin hep birlikte sikayette bulunmasi gerekiyor. Bizde de benzer sorunlar vardi hep birlikte hareket ederek cozebildik. Malesef zorunluluklar degil de ahbap cavus iliskileriyle yuruyor her is

Yasal kısmını bilmiyorum ama priz cidden tehlike. Yakın zamanda su alan prizden bizde çektik. Umarım çözüm bulabilirsiniz.

Son düzenleme:

bir önceki evimde küçük odam böyleydi. hatta bir seferinde yağmur yağmıştı çok fazla bizim evden alt kattaki daireye geçmişti yağmur. oda resmen bir süre sonra inşaata döndü. kokusu değişti boyalar dökülmeye başladı neyseki o evden çıktık. ama benimde ufak ufak başlamıştı. usta çağırın neyse halledin kıştayız işiniz daha çok zorlaşır ben çektim biliyorum

eğer kredi ile aldıysanız sigorta şirketinizi arayın, sigorta şirketi bir expertiz gönderir,
sizin mağdur olduğunuz anlaşıldığında sigorta şirketi sizin masrafınızı size öder
ardından apartmana ve müteahhite dava açar
eğer apartman ve müteahhit gerekeni yapmazlarsa yüklü bir ceza öderler

müteahite bastırın ilgilensin,
onların adamı , ustası vs vardır
boşa siz para harcamayın

e yöneticiyi durumu açıklayarak tekrar arayın.

Aradım canım izah ettim özür de diledi durumu da biliyor ama garip bir adam, yapamayacağı işin altına girmiş sürekli atar yapıp azarlayan bir tip açıkçası ikinci kere aynı azarı yememek için de aramıyorum.

Yönetici konusunda çekingenlik ettiğimi düşünmeyin adam cidden çok gergin apartman daha bir senelik nasıl arıza olur, ne biçim bir bina bu diye sürekli söylenen bir tip.

Canım biz 2. katız üstümüzde iki kat daha var. Sanıyorum üst kata mutfak dolapları takılırken bir boru delinmiş öyle bir şeyler olmuş.

Aa e iyiymiş bu ! Çok sağolun bilgi için evet kredi ile aldık evi bunu bilmiyordum iyi oldu çok teşekkürler.

bende yani gelinken kiracı olduğum evde tavanım şarıl şarıl akıyordu ağlamıştım yeni eşyalırım batmıştı.kiracı olduğum için ev sahibim yaptırmıştı çünkü orda aidat parası yoktu fakat komşularla para toplayıp yaptırabiliyormuş bize kimse yardımcı olmamıştı.şimdi ev sahibiyim toplanan aidat parası içinde ev içi haricinde çatı yada atıyorum binaya boya falan yapılıcaksa o aidattan alınıyor.ben hakkınız olduğunu düşünüyorum.

Yani mantıken olması lazım çünkü ben madurum apartmanda bir boru patlamış evime akıyor. Benim de eşyalarım yeni evde de daha yedi aydır oturuyorum sinirim bozuldu bu işe + yöneticinin duyarsızlığına.

Yönetici de akma var diyince öyle sanmış o dairedeki de aidatları vermiyormuş adam bana patladı
Aman ! Fena olmus. Ama ozur dilemistir insallah. Aidatlar bu tur tamiratlari yapmak icin toplaniyor ayni zamanda. Yonetici muteahhitle konusmali,muteahhit yanasmiyorsa noterden ihtar gonderilmeli. Hemen sonuc alinir bizim oyle olduydu holacigim

Evi alırken sigorta yaptırdınız mı? Eğer cevap evetse hemen şirketinizi arayın. Onlar hallederler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…