Merhaba evet yenidogan max 3 saat aç kalabilir demişti doktorumuz. Bırakırsanız uyur kalır şekeri düşer altını değiştirin ıslak mendille burnunu silin çok üzülüyorum ama parmaginizla ayağına vurun çok sert değil benim kızım prematüre ve eve geçtikten sonra bile uyandırmak zordu evet zor ama onların güçlenmesi için bu şart sarılık olmamsi için beslenmesi şartMerhaba,
Benim oğlum yeni doğdu. Şu an 5 günlük.
Her saat başı emzir dediler. Ama bu çok zor. Zaten saat başı kaldırmak mümkün değil. İki, üç saatte bir olunca anca kalkabiliyor. Sıkmadık oynamadık yerini bırakmiyoryz ama nafile. Ayrıca uyandığı zaman 20ser dakika emzirmek, gaz çıkartmak + sarılık olmaması için verdiğimiz 30 ml mama derken zaten 2 saatte beslemekle uğraşıyoruz. Yani sarılık riski var korkuyorum ama bu işin doğrusu nedir? Ne yapmak lazım?
İlk doğum yaptığım hastaneden beri tüm ebe ve doktorlar ver dedi. Sütu öncelik vermeye çalışiyorum. Sütüm bittiğinde mamaya geçiyorum. Sarılık riski 11.5 geçti desinler anında bırakacagimSaat başı değil de ben 2 saatte bir emzirmistim. Zor evet ama yapacak bişey yok. Hali hazırda sarılık değilse mama neden onu anlayamadim sadece. Sütünüz mü az? Benim bebeğim doğduğundan itibaren sarılıktı yine de hiç mama vermedik. Doktor asla öyle bişey önermedi.
Bende ilk başta mama vermedim doktor ver dediği halde sarılığı inmemiş sildim veriyorum risk geçince bende bırakacağım doktorları dinleyelim boşver mama öcü değil…İlk doğum yaptığım hastaneden beri tüm ebe ve doktorlar ver dedi. Sütu öncelik vermeye çalışiyorum. Sütüm bittiğinde mamaya geçiyorum. Sarılık riski 11.5 geçti desinler anında bırakacagim
İlk adapte süreci zor anne bebek için. Yeni doğan azıcık şeyle doyar ama çabuk acıkır. Emme refleksi ile doğduğu için bir yerden sonra sen uyandırmasan da memeye yaklaştığında uyanmadan emmeye başlar. Şekeri düşmesin sarılık artmasın diye emzirmen gerekiyor. Ben saat başı yapmadım 2 saate bir bekledim ilk ay özellikle. Kendi uyanır isterse süreyi beklemedim. Baktım kendi uyanmıyor bez değiştirip uyandırdım. Sonra o da emmeye alıştı derken büyüdü gitti. Sütün artması için sağman veya emzirmen lazım diğer türlü artmazMerhaba,
Benim oğlum yeni doğdu. Şu an 5 günlük.
Her saat başı emzir dediler. Ama bu çok zor. Zaten saat başı kaldırmak mümkün değil. İki, üç saatte bir olunca anca kalkabiliyor. Sıkmadık oynamadık yerini bırakmiyoryz ama nafile. Ayrıca uyandığı zaman 20ser dakika emzirmek, gaz çıkartmak + sarılık olmaması için verdiğimiz 30 ml mama derken zaten 2 saatte beslemekle uğraşıyoruz. Yani sarılık riski var korkuyorum ama bu işin doğrusu nedir? Ne yapmak lazım?