• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni doganda mr cekimi beyin damarında pihti

Ben 2022 haziranında 39+3 te, normal doğum sürecindeyken, 8 cm açıklık sonrası plasenta dekolmanı sonucu acil sezeryane alındım, bebek oksijensiz kalmış. Hie tanısı var oğlumun, soğutma tedavisi aldı 3 gün, toplam 8 gün yoğun bakımda kaldı. Bu süreçte hiç nöbet geçirmedi, 2 yaşına bir kaç gün kaldo hamdolsun nöbet hiç olmadı ve bazı bahsedilen gelişim geriliklerininde olmadığı gayet normal bir çocuk.

Şimdi nöbet geçirmemesi çok iyi, refleksleri zayıf olması şuan için normal zamanla inşallah düzelecektir. Doktorlar kesin bir şey diyemezler çünkü büyüme sürecinin herhangi bir döneminde sıkıntı ortaya çıkabilir, bu sebeple bir sürü bölümde belli aralıklarla takibiniz olacak ihmal etmeyin.
Hastane bebeğin tamamen iyi olduğundan emin olunca taburcu edecektir. Beynindeki pıhtı için doktorlar ne diyor?
Başka sorunlarının olmaması çok iyi. Kalbinizi ferah tutmaya çalılım, zira yavrunuz yaşadığı zor tabloya göre çok iyi durumda gözüküyor.
Hangi hastanede tedavi alıyor şuanda?
Şu an Bursa Uludağ üniversitesi'ndeyiz daha radyoloji ve hematoloji doktorları sonuçta incelemedi tam inceleme sonucunda net kesin bir şeyler söylenecek durumumuz bundan ibaret her gün 2 ile 3 arası görüşe gidiyoruz şu anda yoldayız oraya doğru gidiyoruz bugün tekrardan doktorla görüşeceğiz bakalım doktor ne diyecek İnşallah daha aksi bir durum yaşamayız Rabbim şifa versin

Şu an Bursa Uludağ üniversitesi'ndeyiz daha radyoloji ve hematoloji doktorları sonuçta incelemedi tam inceleme sonucunda net kesin bir şeyler söylenecek durumumuz bundan ibaret her gün 2 ile 3 arası görüşe gidiyoruz şu anda yoldayız oraya doğru gidiyoruz bugün tekrardan doktorla görüşeceğiz bakalım doktor ne diyecek İnşallah daha aksi bir durum yaşamayız Rabbim şifa versin
İnşallah hayırlı haberler alın. Eğer izin verirlerse bebeğinizle temas edin, emzirin. Güzel güzel konuşun.

Bu süreçte olumsuz gibi gelen konuşmaları çok duyacaksınız doktorlar haklı olarak çok temkinliler, çünkü gerçekten onlarda bilmiyor ne olacağını. Bizde çok üzülmüştük, oğlumu yanıma alana kadar kabuslar, ağlamalar... Ama elhamdülillah o zorluktan sonra maşallah barekallah hiç hasar kalmadı diye inanıyorum. Sizinde öyle olması in dua edeceğim. Rabbim sağlıkla afiyetle size bağışlasın.

Bu süreçte olumsuz gibi gelen konuşmaları çok duyacaksınız doktorlar haklı olarak çok temkinliler, çünkü gerçekten onlarda bilmiyor ne olacağını. Bizde çok üzülmüştük, oğlumu yanıma alana kadar kabuslar, ağlamalar... Ama elhamdülillah o zorluktan sonra maşallah barekallah hiç hasar kalmadı diye inanıyorum. Sizinde öyle olması in dua edeceğim. Rabbim sağlıkla afiyetle size bağışlasın.
Allah razı olsun teşekkür ederim iyi dilekleriniz için bizim de umudumuz öyle şu anda bebeğimizi emzirmeye izin yok sancılı bir süreç bizi bekliyor Rabbim hayırlı eylesin inşallah Allah hepsine şifa versin

Bugun doktor ile gorusme yaptik tekrardan hie 2 evre tanisi oldugunu bugun soyledi

Evet ilk uc gun sogutma tedavisi aldi sonra sicak tedavisini baslandi iknci gun ufak bir nobeti oldu dendi nobet ilacina baslandi tekrarlanmadi.bu surecte kaninda enfeksiyon varmis antibiyaotik basladi.emme reflekdi zayit d dendi istenen duzeyde degilmis.suanda agzindan hortum ile mama vveriliomus yeni yeni annne sütü damla damla veriliyormus.ilk iki gun oksijen az az verilmis sonrasindan gerek duyulmamis sukur cigerlerinde kalbinde böbreklerinde bi sikinti yok mr temiz cikmadi suanlik durum bu
Cnm bebeğinizn son durumu ne benm bebeğim da anne karnında beyin kanama geçirdi ve pıhtılaşma oluştu beyninde çok zor günler geçiriyoruz lütfen cvp yazarmısın

Geçmiş olsun Bizim durumumuz biraz daha farklıydı bize ilk beyinde pıhtı var dendi daha sonra beyin damarlarının farklı bir sekilde olusmus dendi cok karsilasilmayan bir durummus ama durumu iyi allah sizler de sifalar versin

K

Benzer süreçlerden geçmişiz, şu an oğlum 2 yaşında durdurmuyor, pek yazamıyorum, size detaylı yazacağım inşallah. Allah şifasını versin bebeğinizin.
Ya cnm lütfen bana sürcinizi anlatırmısın benm bebeğimi da beyninde pıhtı var lütfen yardımcı olurmusun bebeğin durumu nasıl
K

Benzer süreçlerden geçmişiz, şu an oğlum 2 yaşında durdurmuyor, pek yazamıyorum, size detaylı yazacağım inşallah. Allah şifasını versin bebeğinizin.

Back
X