Bebek Beslenmesi yeni doğanda emzik kullanımı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
B

berrinyy

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi berrinyy
kızlar benim bebeğim galiba emzik istiyo.çünkü karnı tok olduğu halde sürekli aranıyor ve hemen göğsümü verincede uyuyakalıyor uyuduğunda karnı tok olduğundan sütü yutamıyor ve biriktiriyo bende çekiyorum göğsümü birde buna sinirlenip uyanıyo hemen iyice ağlıyo dün hiç durduramadık oğlumu sürekli bana yapışık olmak istiyo.napim sizce?
arkadaşım daha erken olduğunu söyledi az emer emzik verirsen yeterli kilo alamaz belki kırkı çıkınca uyuyacağı sıra verebilirsin dedi eşim ise çene ve diş yapısını bozar diye kesinlikle emizk kullandırtmak istemiyo.ama bende kıyamıyorum çok huzursuz oluyo oğlum kesik kesik uyuyo sinirleniyor fikirlerinizi bekliyorum...

• Konu Sahibi berrinyy
dr lar bıle emzık kullanabılırsınz dıyor benımksıde meme delısı dr bana emzık ver dedı cunku bebeklerde doysalar bıle emme refleksı oldugu ıcınn sureklı cork cork emmek ıstıyorlar o nedenle emzıgı emebılırr cenesı kuvvetlenır hem.. ben alıstırmaya calısıyorum ama zor yanı bazı bebekler hıc emzık ıstemıyorlar

• Konu Sahibi berrinyy
Berriny bende aynı durumdan muzdaribim benimki 43 günlük oldu durum ilk günkü gibi memede uyumak istiyor bende emzik vermeyi düşünüyorum aramızda bizden tecrübeliler vardır mutlaka bu durum normal mi? Ayrıca hastanelerde, sağlık ocaklarında üstüne bastıra bastıra emzik vermeyin diyorlar açıkcası çekiniyorum bende.

• Konu Sahibi berrinyy
benim oğluşumda bayılıyor memede uyumaya
kıyamet kopuyor memeden çektiğimde..
bende daha 2. gun emzik verdim..cork cork emiyor, bazen bakıyor süt yok cok sinirleniyor..
benim bildigim kadarıyla emzik zararlı degil..cunku emzikle olmasa bebekler emme refleksini bir sekilde gideriyor, ya elini yada kıyafetlerini emerek

• Konu Sahibi berrinyy
kızlar ben doğrusu hem emmeyi hemde biberon almayı emzik sayesinde öğrettim kızımabenim kızım ilk günlerde emmeyi hiç bilemedi de.doğrumu bilmem ama yararını gördüm veriyoruö artık .ağlamasınıdakesiyor hem uyutuyorda.

• Konu Sahibi berrinyy
hımm eşimi bir ikna etsem hemen vericem benim oğluışum da garibim eldivenini emip duruyo üzülüyorum ya

• Konu Sahibi berrinyy
Ben bugün ilk denememi yaptım. Emziği almayacak gibi. Tutamıyor birde süt gelmiyor diye kaşlarını bir çatıp ağlamaya başlıyor vay benim halimee

• Konu Sahibi berrinyy
bir pediatri sitesine bu sorunumu anlattım oraya üye uzman doktora sordum kesinlikle emzik vermeyin dedi bilginize..

• Konu Sahibi berrinyy
drlara kalırsaaa 2 saatte bır emzırın dıyorlar ha haa benımkı hayattaa uyanıkkn ıkı saatte bır duramazz delırı mosmor olur kı cogu bebek öleee. ztn uyurken bıle uyanıp elını emmeye baslıyor aglıyr hemen 1 satte bır emıyor bnm oglan bazen 30 dak sora yıne emmek ıstıyor . valal bugune kadara emzık emen cocuklarda bır rahatsızlık gormedım ben..
dr lar şunun ıcın ıstemıyorlar emzık emen bebek uyurkende emıyorsa emzıgı uyudugu esnada eger agzından duşerse uyanıp aglamaya başlıorlar veya emzık duşup yanakklarına batabılıyor bu da bebegın uyanmasına nedn olabılıyor .. bunun ıcınde bebegınız uyurken emzıgı yavaşca agzından alabılırsınızz .
benımkı keşkee alışsaa kerata almıyor

bu arada hala eldıvenmı takıyoırsunuz bebeklerınıze yazıktır bu sıcaklar kızlar yaaa ben 3. gun kestım tırnaklarını ellerı ozgur guven duygusu cok gelışıyor bu şekılde . tutmayıda cabuk ogrenıyorlar hemde sıcakta o mınık pamuk ellerını o eldıvenleere sokamam bebegımın... he bu arada bunuda dr tavsıye etmıstı bence cıkarın eldıvenlerı

• Konu Sahibi berrinyy
kızlar bende 20 günlükken yolculuk yaptıgımız için yanıma emzilk aldım..benim kızımda dünden razı zaten..ama geceleri çıkarıyorum bende..

• Konu Sahibi berrinyy
benim kizimda emzik almiyor beni emzik niyetine kullaniyor,bugün dentistar diye bir marka var arkadasta tavsiye etti onu alacam bide onu deneyim..
eldiveni disari cikarken soguksa takiyorum ben,drumuz ellerinin gelisimi icin takmasaniz iyi olur demisti hastanedeyken..bir zarif el hareketleri var benimnazli kizimin..

• Konu Sahibi berrinyy
eşim doktor ve bazı şeyleri ona kabul ettirmek oldukça zor bencede emziğin bir zararı yok ama napalım beyim nederse o oolur hehehe

• Konu Sahibi berrinyy
ben uğraşıyorum uğraşıyorum ama aldığı gibi çıkarıyo bi yöntemi usulu varmıdır acep fisfisfis teknik keşfedenler paylaşalım

• Konu Sahibi berrinyy
ben araya araya hem süslü hemde saglikli bir emzik bulmustum,ama 40 miz icin bi dr arkadasima gittik onun 2 yasinda kizi var emzigi görünce bu büyük dedi,ama benim aldigim 0dan bsaliyordu,
oda kizina baya aramis en sonunda dentistar diye bir marka almis dün bende aldim ilk aldigim emzigi kusacak gibi cikaran kizim bunu emdi ama cabuk sıkılıp atiyor..yani bu dentistarin emmesi daha kolay,rahat dogum yapanlar forumda da okumustum bir ara bi deneyin isterseniz..

• Konu Sahibi berrinyy

canim benim benim kizmda çok huzursuzdu sürekli emmek ister uyumazdi doktorumuz dedi ki emzik kullanin ama silikon değil kauçuk dedi ve dediğini yaptim bebeğim rahatla uyumaya ve daha belirli zamanlarda emmeye başladi diş doktoru ile görüştüm emzik asla ağiz yapisini bozmaz dedi için rahat olsun bence kullan hatta sana marka öenereyim...chicco kauçuk emzik.....

• Konu Sahibi berrinyy
benim bebegim birtürlü emzik almıyor okadar çok zorlanıyorumki her dakika meme istiyor pazar gün 2 aylık olacak hiç bişey degişmedi yatagına bırakıyorum çıglık çıglıga kucak istiyor bi emzige alışsaydı!
benim için birazcık kolaylık olacak alışması için öneriniz varmı :)

• Konu Sahibi berrinyy
oğlumda çok huysuz karnını doyurduktan sonrada ellerini emiyor ve sürekli bir bağırış var doğmadan önce emzik almıştım verdiğimde susuyor sürekli kullanımda anneyi emmediğini duymuştum tereddüt yaşıyorum vermelimiyim bilemedim.

• Konu Sahibi berrinyy
Ben doğar doğmaz kullanmaya başladım. Şimdilik bir sorun da göremedim. Hatta o kadar faydasını gördüm ki emzik ile ilgili düşüncelerimi paylaşma gereği duydum. Bence kullanın tabi uzmanların dediği gibi 2 yaşına kadar.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Konu Sahibi berrinyy
merhaba kızlar,
benim 18 günlük bir bebişim var.
3 günlükken fototerapide uzun süre kalacağı için ve hiç susmadığı için mecburen verdik.
şimdide alıştı sanırım.göğsümüde emzik niyetine kullanıyor bazen emmek yerine ağzında tutuyor ve çıkarınca çok sinirleniyor.
doğrumu yapıyorum bilmiyorum ama bazen emzik olmadan susturamıyorum.

• Konu Sahibi berrinyy

benim 1 aylık kızım var oda sureklı emmek istiyo bırde korkuyorum acaba doymuyomu dıye emzik verıyorum ama emmiyo ne yapacagımı sasırdım arkadaslar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…