Yeni doğan sünneti oğluş anneleri böyle buyrun bakalım siz neler düşünüyorsunuz???

DoraGizem

DORApaşanınANNESİ
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2009
5.921
17
38
Kıslar ben günlerdir araşırıyorum hatta anket bile açtım burdan tekrar fikirlerinizi almak istiyorumm aşağıda araştırmalarım sonucu bir sitede tatmin eden bir yazı okudum sizinlede paylaşmak istiyorum ve yorumlarınız bekliyorum :1rolleyes:

---ALINTIDIR---
Hangi durumlarda yeni doğan sünneti uygulanmaz
Bebek prematür veya hasta ise, ailede hemofili hastalığı öyküsü var ise, hipospadias gibi doğuştan penis anomalisi var ise yenidoğan sünneti uygulanamaz.

Bebekler sünnet sırasında ağrı duyarlar mı?
Yenidoğan bebekler de ağrı duyarlar. Bu nedenle sünnet öncesinde operasyon bölgesini uyuşturmak için çok ince iğne ile lokal anestezik ilaçlar uygulanır.
Bu yaş grubunda genel anestezi uygulamaya gerek yoktur.

Yenidoğan sünnetinin avantajları nelerdir?
Yenidoğan sünneti yapılan bebeklerde idrar yolu enfeksiyonu riski azalır. Bilimsel çalışmalarda sünnetsiz çocukların idrar yolu enfeksiyonuna sünnetli olan gruba oranla 8 ile 20 kat fazla yakalandığı gösterilmiştir.
Sadece lokal anestezi ile yapılabilir.
Sünnet derisindeki damarlar çok küçük olduğundan belirgin kanama hemen hiç görülmez.
Sünnet sonrası bakım oldukça kolay ve iyileşme hızlıdır.

Yenidoğan sünneti önesinde bebeğin aç kalmasına gerek var mıdır?
Yenidoğan sünneti lokal anestezi ile yapılır, bu nedenle bebeğin aç kalması gerekmez. Tok karnına işlem yapıldığında bebek sünnet sırasında çoğunlukla uyur. Bebeğin hemen sünnet sonrasında beslenmesinde sakınca yoktur.

Lokal anestezinin etkisi geçince bebekler huzursuz olurlar mı? Ek ağrı kesici veya antibiyotik gerekir mi?
Büyük çoğunlukla ağrı kesiciye gerek duyulmaz, antiseptikli kremler dışında rutin antibiyotik ve benzeri ilaç kullanılmaz.

Yenidoğan sünneti nerede, nasıl yapılır?
Yenidoğan sünneti çoğunlukla bebek doğduktan 24-48 saat sonra; sünnet olmasına engel bir durum yok ise ameliyathanede özel ısıtılan ve aydınlatılan bir masada yapılır.

Yenidoğan sünneti nasıl yapılır?
Yenidoğan sünneti klasik cerrahi sünnet veya “çan” yöntemi ile yapılabilir.

Yenidoğan sünnetinde işlem ne kadar sürer?
Sünnet yaklaşık 15-20 dakika sürer.

Sünnet sonrası bakımda neler yapılır?
Verilen anteseptikli kremler sünnetli bölge üzerine günde 4-5 kez sürülüp üzeri kirlenme veya yapışmaya karşıs teril gazlı bezle örtülür.
Bebekler sünnet sonrası 3. ve 4. günde sünneti yapan doktor tarafından görülür ve 5. günde banyo yapılabilir. Konulan dikişler kendiliğinden eriyerek düşerler, alınmaları gerekmez.

Yenidoğan sünneti sırasında veya sonrasında olası komplikasyonlar nelerdir?
Yenidoğan sünneti oldukça basit ve risksiz bir operasyon olmakla beraber işlem sırasında ve sonrasında yüzde 1’den az oranda çeşitli komplikasyonlar olabilmektedir. Bunlardan başlıcaları; kanama, enfeksiyon, yetersiz sünnet nedeni ile yeniden sünnet derisinin daralması (fimozis) ve cilt yapışıklıklarıdır.
Yenidoğan sünneti steril şartlarda, cerrahi prensiplere uyularak, deneyimli bir uzman tarafından yapılır ve işlem sonrası uygun bakım yapılır ise nadir görülen bu komplikasyonlardan da kaçınmak mümkün olur.
Metropolitan Florence Nightingale Hastanesi Üroloji Bölümü tarafından hazırlandı




.
 
gizemcim bende baya bi araştırdım bu sünnet olayını ama nedense içim doğar doğmaz sünnet olmasına el vermiyor...sanki canının normalden daha çok acıyacağını düşünüyorum....:çok üzgünüm:ama kesinlikle ilkokula başlamadan sünnetini yaptırıcam oğluşumun...birde sünnetin özel olduğunu ve bu günü hatırlamasını istiyorummmm:1rolleyes:
 
bende asla dogar dogmaz yaptirmam canim ...aciya dayanamaz gibi geliyor bana cok cani acir..lllalll in da dedigi gibi bende caninin normalden cok yanicagini dusunuyorum daha kucucuk oluyorlar cunku kiyamiyorum...soyle 4-5 yaslarinda yaptirmayi dusunuyorum ben...
 
ama araştırmalar aksini sölüyor o kadar acı duymayacaklarmış kafam karışık çok ama niyetimm yaptırmak benimm
 
ama araştırmalar aksini sölüyor o kadar acı duymayacaklarmış kafam karışık çok ama niyetimm yaptırmak benimm

bende daha sonra yaptırmayı düşünenlerdenim taha şimdi 5 yaşında okula başlayacağı yaz yaptırmayı düşünüyorum zemuszemuszemuszemusgamyoncuiremsu
 
3 gün önce arkadaşım doğum yaptı. Dün yani bebeğin 2. gününde bebek sünnet oldu. pipisi tıkanmış sanırım mecburen oldu. Bebekte extra acısı olduğuna dair bir işaret yokmuş. Ayrıca sargısıda yarın çıkarılacakmış. Yani bebekler 3 günde iyileşiyormuş.
Benim aklıma yattı bu iş.
 
ben en az 2 yaşını geçmesini beklicem sünnet için ama okula başlamadan halledeceğiz inşallah :emir_bebek:
 
çocuğun o durumu hatırlamıyacak yaşta olması gerektiğini biliyorum. özellikle çocuk psikiyatrisleri bu konuda hemfikirler.bende bu konuyu çok araştırdım bana kalsa bende hemen sünnetin yapılmasından yanaydım ancak plastik cerrahi uzmanı bir arkadaşım 2 yaşın daha uygun olduğunu daha öncesinde derinin tekrar oluşabilme ve tıkanabilme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. ancak 2 yaşta bana mantıksız geliyor çünkü daha yeni bazı şeyleri algılamaya başlayacak çişini falan yeni yeni söylemeye başlayacak bu onu korkuturda tuvalet eğitimini geciktirirmi diye düşünmeden edemiyorum. kısacası kafam çok karışık bu konuda.ama 4 yaşını bulmadan korku ve acının tam anlamlarını keşfetmeden yaptırma düşüncesindeyim.
 
bi ara oglusum olacagini dusundugum wicin bu konuyu arastirmistim pek tavsiye edilmiyor canim.bebegin psikoloji acisindan birde tam buyume evresi oldugu icin iyi olmuyormus en azindan 6aylik olana kadar beklenmeli diyorlar ..oyuzden bende vazgecmistim.
 
düşünceleriniz için çok teşekkür ederim şekerler ama bu kadar mı oğluş anneleri nerdeeeeee
 
arkadaşlar bu ayki mother&baby dergisi yenidoğan sünneti konusunu ele almış. bilakis faydalı olduğu sonucu çıkıyor bilesiniz. ben zaten daha evvel de oğlum olsaydı sıcak baktığımı belirtmiştim. alın, okuyun, ona göre karar verin. yerimseniben
 
ilginc tavsiye edende var etmeyende bende cok arastirdim sunnetcilere falan sormustum %75 tavsiye edilmiyordu.

arkadaşlar bu ayki mother&baby dergisi yenidoğan sünneti konusunu ele almış. bilakis faydalı olduğu sonucu çıkıyor bilesiniz. ben zaten daha evvel de oğlum olsaydı sıcak baktığımı belirtmiştim. alın, okuyun, ona göre karar verin. yerimseniben
 
Benim doğum yapmayı düşündüğüm hastane de yaptırmayı öneriyor, ben de yaptırmayı düşünüyodum.Ama geçen ay eşim bir çocuk cerrahı ile tanışmış, çocuğunuz olunca hastaneler yenidoğan sünnetine yönlendirir ama sakın yaptırmayın demiş.En az 1-2 ay sonra kanalları kontrol ettirip iltihap var mı yokmu diye sonra yaptırılması en doğru olanı demiş. Sonra daha büyük problem olabilir demiş.
Sonuç ben artık yaptırmayı düşünmüyorum. Bu arada sünnet ya 2 yaşına kadar ya da 6-7 yaşından sonra yaptırılıyor diye biliyorum. O yüzden 2 yaşından önce yaptırrım heralde.
 
bende yaptrmayı düşünüorum genelde daha ii diolar bbeğin psikolojisi aklı ercek yaşa gelnce bosulrr ben kestrp ilerde ona şakadan sünnet düğünü yaparıss..balonlar felan ama erkenden keslmesnden yanaym fakat hemen doğncamı yoksa 1 2 ay sonramı orasnı bilemicem..
 
anamm kıslarr gelin bizzz yaptıralım oğlanları buurdada sünnet töreni yaparız büyüdülermide düğünlerini yapar kandırıklarız onları kaydirigubbakcemile3

ben bu ay doktorla konuşayımm oğluşuma şapkasını ve pelerinini alacağım allahın izniyle eğer olumlu yanıt alırsam doktordan en küçük şapka ve pelerinn kendi giyemez ama yatağında durdunn :)))
 
bizim babamıs hemen olsun istemiyor..ben de cok taraftar deilim zaten..:)))))
 
ben daha öncede bu konuda yazmıştım oğlum 3 günlükken sünnet oldu,hiç ağlamamış doktoru öyle söylemişti. tavsiye ederim ama karar sizin. şuan iyiki yaptırmışız diyorum ameliyathaneye girdiğinde duygulanmıştım ama çok doğru bi karar vermişiz. ilerde hem psikolojik olarak etkileniyolar hem de narkoz çok yaygınlaştı, gereksiz yere narkoz almasını istemedim. çabuk iyileşiyo, yan etkisi de olmamıştı.
 
bir de doğduğu hafta yapılması işi kolaylaştırıyo sonra hareketlendikleri zaman doktorlarında işi zorlaşıyo hem de bebeğin hisleri daha da gelişiyo diye düşünüyorum daha çok acıyı hisseder gibi geliyo bana.
 
X