Çocuk Hastalıkları Yeni dogan sarılık hakkında

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

kuzeyildizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
173
3
46
İstanbul
merhaba arkadaşlar,

bebegim 39+3 sezeryan ile 3650 gr, 52 cm dogdu...ilk günlerde herşey güzeldi ama 5.gün doktora gittigimde sarılık oldugunu ve degerinin yüksek oldugunu söylediler..deger 23 çıktı..çok korktum...ışın tedavisi görmesi gerekiyormuş eger düşmezse kan değişimi yapilacakmiş...cok panikledik ve hastaneye yatti..şükür 24 saat ışında kaldi ve yine 1 gün gözlem altinda tutuldu ve taburcu edildi..sonra degeri 14 e düşmüştü...

şuan bebegim çok emmiyor,sanirim sütümde yetersiz geliyor degerlerin yükselmesinden cok korkuyorum...bebegin mutlaka emmesi gerekiyormuş ama olmuyor işte...
bu konuda tecrübesi bilgidi olan varsa paylaşirsa çok memnun olurum

tşk..

cnm öncelikle geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin.bence ilk önce sen tedirginliği üstünden atmalısın.moral anne sütünü oldukça etkiliyor.süt artırıcı şeyler ye mesela:tahin helvası,incir,yeşil yapraklı sebzeler vs.ben ayrıca humana stell tee ve rezene çayı içiyorum ve çok faydasını görüyorum.benim oğlumdada doğumdan itibaren seyreden sarılık vardı ama değerimiz tehlikeli orana ulaşmadı ve ilaç takviyesine gerek kalmadı çok şükür.doktorumuz bolbol su içirmemi söyledi.halbuki anne sütünün %90ı sudan oluşur derler ilk 6 ay suda dahil ek şeyler vermemek gerektiği söylenir,bende doktoruma sordum ama ısrarla su vermemi söyledi bende veriyorum.su sarılığın iyileşmesini hızlandırıyormuş.zaten öyle aman aman içmiyor sadece 1-2 damla...

canım cok geçmiş olsun.. bende suyun sarılık için cok faydası oldugunu duymuştum. benimki cok sükür sarılık olmadı ama ben dogdugu günden itibaren hergün birkaç kaşık su verdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…