kesinlikle siz kendiniz yatağına florasan falan koymayın hastanede yapıyorlar ama onlarınki tamamiyle farklı bebeğin gözünü kapatıyorlar.bu tedavinin adı da fototerapi.Bebekleri çok sık emzirmek arkadaşların dediği gibi çok çok önemli.Anne yorgun oluyor uyumak istiyor,bebek nasılsa uyuyor uyandırmayyım diye sakın düşünmeyin .Özellikle bu yeni doğan sarılığında uyandırıp emzirin.Arkadaşlar şanslıymış bende özel hastane de doğum yaptım ve İstanbul da meşhur bir hastane de.3.gün hastaneden çıktık4.gün aradılar değerleri yüksek hastaneye yatıracağız diye benide almadılar yanına ve ben sezeryanlı olarak mart ayında karlı günlerde 2gün ve gece hastaneye taşındım ,emzirdim,sütümü sağdım bıraktım.sırf mamaya alışmasın diye .eşimle hastane yollarına düştük.ve sonra öğrendikki oğlumuzun değerleri hastaneye yatacak kadar yüksek değilmiş.ve bebeklerin bu tür zamanlarda anne kokusunu alması çok daha önemliymiş.neyseki şimdi oğlum 3,5 yaşın da koca bir delikanlı.herkese sağlıklı doğumlar ve bebekler .....a.s.bol bol emzırerek sarılıgı düşürebilirsiniz,
çok geçmıs olsun
degerı 11^'e düşmüşsse korkmanıza gerek yok
anne sütüyle kısa zamanda normala döner,
bı kaç kişiden duymustm yatagına florasan koyuyolarmıs ne kadar dogrudur bılemem tabı
merhabalar.benim kzım da sarılık oldu. doğumdan sonra ikinci gün kan tahlillerinde bilirubin düzeyi yüksek çıktı. inmesini bekledik ama 17 ye yükselince dördüncü gün fototerapiye aldı ve 24 saat orda kaldı.üç saatte bir gidip emziriyordum ve hemşirelerin de beslemesi için sütümü sağayarak bırakıyordum. o gün kzımım mavi ışıklar içinde yattığını görünce çok ağladım. sonra 12.78 e indi ve 6 gün hastaneden çıktık. şu an 9 günlüğüz ve iki günde bir hastaneye gidip kan veriyoruz bilirubinin ölçmek için. ben de kan alırken dışarıda bekliyorum, kızım çok ağlıyor kan alırken dayanamıyorum.
doğumdan sonra ilk gün hiç sütüm gelmemişti. belki ilk gün emmediği için mi oldu diye düşünüyorum. anne sütü çok önemliymiş. doktor da sık sık emzir bol bol kaka yaparak bilirubunleri atsın dedi.
herkese kolay doğumlar ve doğum yapanlar da bebişlerinize dikkat edin.
kesinlikle siz kendiniz yatağına florasan falan koymayın hastanede yapıyorlar ama onlarınki tamamiyle farklı bebeğin gözünü kapatıyorlar.bu tedavinin adı da fototerapi.Bebekleri çok sık emzirmek arkadaşların dediği gibi çok çok önemli.Anne yorgun oluyor uyumak istiyor,bebek nasılsa uyuyor uyandırmayyım diye sakın düşünmeyin .Özellikle bu yeni doğan sarılığında uyandırıp emzirin.Arkadaşlar şanslıymış bende özel hastane de doğum yaptım ve İstanbul da meşhur bir hastane de.3.gün hastaneden çıktık4.gün aradılar değerleri yüksek hastaneye yatıracağız diye benide almadılar yanına ve ben sezeryanlı olarak mart ayında karlı günlerde 2gün ve gece hastaneye taşındım ,emzirdim,sütümü sağdım bıraktım.sırf mamaya alışmasın diye .eşimle hastane yollarına düştük.ve sonra öğrendikki oğlumuzun değerleri hastaneye yatacak kadar yüksek değilmiş.ve bebeklerin bu tür zamanlarda anne kokusunu alması çok daha önemliymiş.neyseki şimdi oğlum 3,5 yaşın da koca bir delikanlı.herkese sağlıklı doğumlar ve bebekler .....a.s.
Canım bebeğim çok iyi emiyordu. dr su kaybıyla ilgili birşey demedi bana.Yanlız bebeğim doğum sonrası biraz kilo kaybetmiş. Oda normal dediler çünkü şiş olurmuş inince kilosu düşermiş.Allaha şükür şimdi gramlarımızı yavaş yavaş almaya başladık.yanı sarılıgın su kaybıyla bır alakası varmıymıs ben ole bılıyordum bebegının yemesı nasıldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?