• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Yeni doğan sarılığı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Y@semin

Guru
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2007
169
0
296
51
İstanbul
Arkadaşlar eminim hepiniz yenidoğan sarılığını duymuşunuzdur.Bende duymuştum ama nasıl bir hastalık, tedavisi nasıl olur tam bilmiyordum.
Ben 19 Haziranda doğum yapacaktım ama kızım Yağmur acele etti ne 27 mayısta normal doğumla dünyaya geldi. Doğumum zorda olsa Allaha şükür kızımda bende sağlıklıydık.Taki kızımın 4-5 gün sonra ilk dr kontrolüne götürünceye kadar. Dr kızımın renginin sarardığını söyledi.Bizler hiç farketmemiştik.Dr topuğundan kan tahlili istedi,Tahlil sonrası değer 13,3 altında olması gerekiyormuş.Ama kızımın değeri 15 çıktı.
Dr hastanede küvezde yatması gerektiğini söyledi.O an çok kötü oldum.:çok üzgünüm:
Bende daha çok iyi değildim dikişlerim acıyordu.Ama oan kendi acılarımı tamamen unutmuştum.Tek düşüncem kızımdı.Hastanede tam 3 gün kaldık.Kızım küvezde ben yanında.Hamdolsun bende yanında kaldım.Emzirmeye devam ettim, küvezdeyken ilgilendim.Eğer kalmama izin vermeselerdi Evde duramazdım heralde.Ama en zoru elindeki damardan kan alınmasıydı.Küçücük elinden kan alırken kızım çok kötü ağlıyordu.:a015: Bu beni çok üzdü ama başka çare yoktu çünkü değerlerinin düşmesini böyle anlıyorduk.
Allaha şükür hastaneden dün çıktık. değeri 11 e düştü.Yarın tekrar gidicez kan alıp değerine tekrar bakılacak.İnşaallah yükselmez.Yükselirse tekrar yatması gerekebilir çünkü.
Yenidoğan sarılığı bebeklerin %60'ında, erken doğan bebeklerin %80'inde görülebiliyormuş.Tedavisi küvezde yatarak oluyormuş. eğer değeri 25 ve üzeri olursa kanının değişmesi gerekirmiş. Bu yüzden aman dikkat edin Sarı olduğunu farkedince hemen dr gidin.Eğer bizim gibi farkedemiyorsanız dr kontrolünü ihmal etmeyin. Çünkü sarılık ilerlemeden erken farkedilirse tedavisi daha kolay oluyor.
Bebişlerinizi sağlıklı olarak kucağınıza alıp büyütmenizi diliyorum.:nazar:a.s.

benım kardesımmde dogmustu sonradan sarılık olmustu ve kanı tamamen degısmıstı ama o zaman ben 1 yasındaydımmm:(

off ya okurken o kadar üzüldüm ki:(kıyamam ben meleklere yaaa...işte bazen dogum korkusu falan kalmıyo bunları düşününce..ona bişey olmasında ben dayanırım diyorum...çok geçmiş olsun canım..verdigin bilgiler içinse sagol..

canım bu konuyu bi önceki annelere yani mayıs annelerine sorsan daha iyi olcak çünkü haziranın geneli daha hamiş.

yanı sarılıgın su kaybıyla bır alakası varmıymıs ben ole bılıyordum bebegının yemesı nasıldı

bol bol emzırerek sarılıgı düşürebilirsiniz,
çok geçmıs olsun
degerı 11^'e düşmüşsse korkmanıza gerek yok
anne sütüyle kısa zamanda normala döner,
bı kaç kişiden duymustm yatagına florasan koyuyolarmıs ne kadar dogrudur bılemem tabı

bende 27 mayıs ta doğum yaptım bebeğim sarılık oldu çok sık emzirerek atlattık sayılır...

canım cok gecmılser olsunn bende okurkenn cok kötu oldum ... f yaa bu sarılık durumundan bende cok korkuyorumm ne yapsak kı acabaa...
Allah bır daha gostermesın .. onun o minik ellerini yerim ben
dogrusunu soylemek gerekırse ben bakamazdım kan alınırken ...
aşılarında bıle ben kayınvalıdem ve eşımle yollıycam hastaneye.. bende gıderım ama bakamam ben yaa

çok geçmiş olsun yasemin bebeğine. benim gibi tecrübesiz anne adaylarına tavsiyelerin için teşekkür ederim...

geçmiş olsun yasemin bende nisan annesi olarak aynı aşamalardan geçtim benim kızımda 2 gun yatıp çıktı dogum yaptıgım hastane-özel oldugu için yanında kalıyordum- billuribin degeri düşmüştü eve geldik ama dr hergun kan aldırın takıbi bırakmayın demişti bizde oyle yaptırdık ama kan degerleri yine yukseldi-emzirmeye çok dikkat etmek lazım ben ne kadar çalışsamda fazla emmiyordu- billuribin degeri 18 e kadar çıktı tekrar yatması gerektiğini soylediler bizde endişe ettik açıkcası 2.kez yukselmesi daha detaylı bi hastaneye goturelim dedik şişli etfalde yer yoktu zeynep kamil de de yer yoktu en son ümraniye devlet hastanesine goturduk-gerçi dışardan hasta almıyolarmış ama bizimki şans oldu heralde- tekrar yattı bu sefer 4 gunde çıktık ama yine ara ara degerlerine baktırdık her geçemn gun degeri düştü şuan 2 aylık bişeyi kalmadı. Yenidoğan sarılığı uzun surebiliyrmuş yani endişe etme

bol bol emzırerek sarılıgı düşürebilirsiniz,
çok geçmıs olsun
degerı 11^'e düşmüşsse korkmanıza gerek yok
anne sütüyle kısa zamanda normala döner,
bı kaç kişiden duymustm yatagına florasan koyuyolarmıs ne kadar dogrudur bılemem tabı
kesinlikle siz kendiniz yatağına florasan falan koymayın hastanede yapıyorlar ama onlarınki tamamiyle farklı bebeğin gözünü kapatıyorlar.bu tedavinin adı da fototerapi.Bebekleri çok sık emzirmek arkadaşların dediği gibi çok çok önemli.Anne yorgun oluyor uyumak istiyor,bebek nasılsa uyuyor uyandırmayyım diye sakın düşünmeyin .Özellikle bu yeni doğan sarılığında uyandırıp emzirin.Arkadaşlar şanslıymış bende özel hastane de doğum yaptım ve İstanbul da meşhur bir hastane de.3.gün hastaneden çıktık4.gün aradılar değerleri yüksek hastaneye yatıracağız diye benide almadılar yanına ve ben sezeryanlı olarak mart ayında karlı günlerde 2gün ve gece hastaneye taşındım ,emzirdim,sütümü sağdım bıraktım.sırf mamaya alışmasın diye .eşimle hastane yollarına düştük.ve sonra öğrendikki oğlumuzun değerleri hastaneye yatacak kadar yüksek değilmiş.ve bebeklerin bu tür zamanlarda anne kokusunu alması çok daha önemliymiş.neyseki şimdi oğlum 3,5 yaşın da koca bir delikanlı.herkese sağlıklı doğumlar ve bebekler .....a.s.

merhabalar.benim kzım da sarılık oldu. doğumdan sonra ikinci gün kan tahlillerinde bilirubin düzeyi yüksek çıktı. inmesini bekledik ama 17 ye yükselince dördüncü gün fototerapiye aldı ve 24 saat orda kaldı.üç saatte bir gidip emziriyordum ve hemşirelerin de beslemesi için sütümü sağayarak bırakıyordum. o gün kzımım mavi ışıklar içinde yattığını görünce çok ağladım. sonra 12.78 e indi ve 6 gün hastaneden çıktık. şu an 9 günlüğüz ve iki günde bir hastaneye gidip kan veriyoruz bilirubinin ölçmek için. ben de kan alırken dışarıda bekliyorum, kızım çok ağlıyor kan alırken dayanamıyorum.
doğumdan sonra ilk gün hiç sütüm gelmemişti. belki ilk gün emmediği için mi oldu diye düşünüyorum. anne sütü çok önemliymiş. doktor da sık sık emzir bol bol kaka yaparak bilirubunleri atsın dedi.
herkese kolay doğumlar ve doğum yapanlar da bebişlerinize dikkat edin.

merhabalar.benim kzım da sarılık oldu. doğumdan sonra ikinci gün kan tahlillerinde bilirubin düzeyi yüksek çıktı. inmesini bekledik ama 17 ye yükselince dördüncü gün fototerapiye aldı ve 24 saat orda kaldı.üç saatte bir gidip emziriyordum ve hemşirelerin de beslemesi için sütümü sağayarak bırakıyordum. o gün kzımım mavi ışıklar içinde yattığını görünce çok ağladım. sonra 12.78 e indi ve 6 gün hastaneden çıktık. şu an 9 günlüğüz ve iki günde bir hastaneye gidip kan veriyoruz bilirubinin ölçmek için. ben de kan alırken dışarıda bekliyorum, kızım çok ağlıyor kan alırken dayanamıyorum.
doğumdan sonra ilk gün hiç sütüm gelmemişti. belki ilk gün emmediği için mi oldu diye düşünüyorum. anne sütü çok önemliymiş. doktor da sık sık emzir bol bol kaka yaparak bilirubunleri atsın dedi.
herkese kolay doğumlar ve doğum yapanlar da bebişlerinize dikkat edin.

geçmiş olsun canım sarılık her bebek oluyor sanırım .

kesinlikle siz kendiniz yatağına florasan falan koymayın hastanede yapıyorlar ama onlarınki tamamiyle farklı bebeğin gözünü kapatıyorlar.bu tedavinin adı da fototerapi.Bebekleri çok sık emzirmek arkadaşların dediği gibi çok çok önemli.Anne yorgun oluyor uyumak istiyor,bebek nasılsa uyuyor uyandırmayyım diye sakın düşünmeyin .Özellikle bu yeni doğan sarılığında uyandırıp emzirin.Arkadaşlar şanslıymış bende özel hastane de doğum yaptım ve İstanbul da meşhur bir hastane de.3.gün hastaneden çıktık4.gün aradılar değerleri yüksek hastaneye yatıracağız diye benide almadılar yanına ve ben sezeryanlı olarak mart ayında karlı günlerde 2gün ve gece hastaneye taşındım ,emzirdim,sütümü sağdım bıraktım.sırf mamaya alışmasın diye .eşimle hastane yollarına düştük.ve sonra öğrendikki oğlumuzun değerleri hastaneye yatacak kadar yüksek değilmiş.ve bebeklerin bu tür zamanlarda anne kokusunu alması çok daha önemliymiş.neyseki şimdi oğlum 3,5 yaşın da koca bir delikanlı.herkese sağlıklı doğumlar ve bebekler .....a.s.

ben duydum dedım sadece,yanlısda olsa demekkı yapanlar var,
benım basıma gelmedı ama sarılık meselesını cok duydum yakınlarımdan,
18,e kadar bızım kendı doktorumuz gerek duymuyor sadece emzırın dıyor,
ama cogu hastane tıcarı kaygıdan olsa gerek hemen yatırıyor

Geçmiş olsun dileklerinize teşekkürler arkadaşlar.Kızımla ilgilendiğim için çok sık bilg başına oturamıyom.
Emzirmek sarılıkta değil her bebeği sık emzirmek gerekli zaten.Büyüklerimiz boşuna dememiş kırklı bebeği ne kadar sık emzirirsen o kadar iyi maya tutar diye. Bende kızımı çok sık emziriyorum. Dr zaten iki saatte bir emmeli uyusa bile uyandır dedi. Kızımda zaten kalkıyor. Ama sarılık çoğu bebekte olabiliyormuş. ben ilk bebeğimde görmedim ama şimdi kızımda gördüm. Allaha şükür iyiyiz şimdi.Her geçen gün değişiyor.Yüzünden belli oluyor.Dr kontrolümüzde tekrar kan değeri ölçüldü şükür düşük çıktı.Atlattık sarılığı.
Zaten artık salı günü 15 günlük olacağız ve büyüdükçe sarılık bizi etkilemeyecek.
sizlere tekrar tşk ediyorum, bebişleri doğanların gözleri aydın olsun. Doğacak olanlarada Allah oyalamadan kucaklarına bebişlerini sağlıklı olarak almalarını nasip etsin inşaallah.a.s.:nazar::nazar:

yanı sarılıgın su kaybıyla bır alakası varmıymıs ben ole bılıyordum bebegının yemesı nasıldı
Canım bebeğim çok iyi emiyordu. dr su kaybıyla ilgili birşey demedi bana.Yanlız bebeğim doğum sonrası biraz kilo kaybetmiş. Oda normal dediler çünkü şiş olurmuş inince kilosu düşermiş.Allaha şükür şimdi gramlarımızı yavaş yavaş almaya başladık.:nazar::nazar:

yasemin ve zuzi çok geçmiş olsun.hemen hemen her yeni doğan bebekte görülür dr kontrolündeyse endişelencek birşey yok.korkmayın..bol bol emsinler...

arkadaşlar benim bebegimde sarılık oldu ilk farkettigimizde 13.5 sonra 14.1 ve 17.5 olunca 1 gece yattık gece gözleri acılmasın diye hiç uyumadık annemle ve sabaha 11le cıktık cok sükür simdi 20 günlük olduk yavas yavas rengimiz geliyo:))

benim bebeğim bugun 13. günlük ve en son kan değeri 17 oldu; dr yarın tekrar gelin düşmemişse yatış yapıcaz dedi.
o gece hiç uyumadım, yarım saatte bir emzirdim, güneşte bacaklarını filan beklettik 1-2 dk aralıklarla.
ertesi gün gittik cildi hala sarıydı ama kanda bilirubin 16 ya düşmüştü:ecrin_bebek:
bilmiyorum sık emzirip güneşe çıkarmamla alakası var mı yada zaten düşecek miydi kandaki değer.
ama şükür şimdi iyiyiz; gerçi gözler hala sarı ama dr bir ayı bulur normal rengine dönmesi dedi:ecrin_bebek:

Back