Çocuk Hastalıkları yeni doğan sarılığı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

kelebek1979

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2020
1.447
1.301
83
45
kızlar merhaba, yenidoğan sarılığı konusunda sıkıntılarım var. bebegin bugün doğumundan sonraki 7. günü.

4. günde, 5. günde ve 7. günde sarılık degerine bakıldı, ve deger hep 13ler seviyesinde. doktorun söylediği deger 16-17den yüksek olmadıkça küveze almaya gerek yok. kilosu ise hep aynı degerlerde, yani düşmüyorda artmıyorda. ilk dogdugundan biraz düşük degerde, ama aşagı yukarı aynı kiloda sabitlendi gibi.

doktor küveze almaya gerek yok, ama yakından takip edecegiz dedi, bu sarılık degerinin düşmesi ve kilo alması gerekiyor dedi.

sizin sarılık degerleriniz nasıldı ve nasıl hareket ettiniz ? doktorun yorumuna ne diyorsunuz ?

Sanırım patolojik sarılık. Evet 17 nin üstüne çıktığında kuveze alınır. Siz evinizde bebeginizin ustunu sari tulbentle ya da tulbent tarzı örtüyle örtün. Ve bebeginizin odasinda sari ışık kullanin

Olabildiğince emzirin mama veriyorsanız aldığı kadar verin bizde doğumdan sonra iki defa fototerapi aldık sutum gitti uzuntuden sonra geri geldi Allaha sukur de mama verdik o sira hic aç birakmadik fototerapi de dusurdu baya sonra eve gelince guneste filan tuttum sonra duzeldi cok gecmis olsun

Yapacaginiz tek sey surekli emzirmek ve mama aliyorsa mama vermek,beslenmeyle atacak vucuttan suan cok riskli bir degerde degil.

Soyulmuş sarımsağı bebeğin üzerine küçük bir tülbent, peçeteyle takın kokusunu alsın.
Bizimkiler hep bunu yapar yenidoğan bebeklere sarılıkları düşer. Saçma gelebilir ama bi deneyin zararı olmaz diye düşünüyorum

Bizde de vardı sarılık değerini bilmiyorum 4. Günde başladı iki kere fototerapi aldı zaten yoğun bakimdaydi o sürede. 7. Gün bebeğimi verdiler ama sarılık geçmemişti. Üçüncü ayda Yeni geçti sariligi. Sık sık emzir iki saatte bir. Kontrollerini aksatma. Doktor tehlikeli gormediyse kendiliğinden geçer. Bazıları da benimki gibi uzun sürebilir.

Bizim sey 16 iken foroterapi ile değeri 7 ye düştü . Bir aydır aynı hala 7.
Doktor anne sütü sarılığı olabilir dedi emzirmeye devam (emmesinde hic sıkıntı yok). 7 sıkıntılı bir değer değildir degil mi

Merhabalar benim de çocuğum 21 ile yattı bugün .. bu gece bitmez artık .. dr çok korkuttu bizi .. internette yorumlara da bakınca çok üzüldüm .. çocuğunuz şu anda nasıl acaba bir problemi var mı ? Zeka geriliği , görme kaybı , konuşma geriliği , işitme kaybı olabilir felan diyorlar ama ..

Merhabalar benim de çocuğum 21 ile yattı bugün .. bu gece bitmez artık .. dr çok korkuttu bizi .. internette yorumlara da bakınca çok üzüldüm .. çocuğunuz şu anda nasıl acaba bir problemi var mı ? Zeka geriliği , görme kaybı , konuşma geriliği , işitme kaybı olabilir felan diyorlar ama ..

Hayır hiç bir problemi yok. Bizim sarılık çok geç geçti ama hastanede yalnızca bir gece yattı hastaneden çıktığında değeri yediydi. Ardından uzun süre o civarlarda kaldı inanın unuttum ama gerçekten iki ay sürmüştü tam geçmesi. Çok geçmiş olsun emin olun ki atlatacak

Selam canım benim bebeğimde 17 lere kadar çıktı sarılığı ben yatırmak istemediğim için doktor ertesi gün ölçüm alip tekrar bakalım dedi. Bu süreçte hemsirem bana üstünü tamamen soyup öğlen güneşine yatirmami istedi. Şuan kış olduğu için eviniz güneş alıyormu bilmiyorum ama kısa bir zamanda alsa mutlaka güneşe yatırın ve sürekli emzirin. Bizimki stresi gün 14 e düşmüştü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…