yeni doğan bebeklerinizin uykusu ?

alonedark18

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2019
2.924
1.695
63
2 aylık bebeğim var ...uyku düzeni var gibi ama heran bozulabilir diye korkuyorum ...gündüz kısa araliklaela uyuyor ama uzun uzun dalamiyor ..akşam da 10.30 da uykusu varken yatak odasına getiriyorum önce hemen bı uyuyor 10 dk sonra uyanıyor uzun süre hatta en fazla 3 saat bakıyor .en son derin uykuya dalıyor bikac saatlik olan....şimdi bu odaya getirip 10dk uyuyup uykusunu almasına napmaliyim arkadaşlar , bu bir rutin oldu ama ben gerçekten yoruldum artık.nezsman tam olarak düzene girer...

Daha bebegim dogmadi ama en kucuk kardedim 10 yasinda ve benim elimde buyudu nerdeyse uyku saati koymusduk biz ona her emmesinde gazini cikartip yatagina koyardik kendiliginden uyurdu hatta bole yapdigimizdan battaniyesine cok bagli oldu onsuz uyuyamazdi uykusuda hep bole devam etti annem emzirirdi veyada biberon icirirdim gazini alip altina bakardim yatagina koyardik yalanci memesini verirdik kendiliginden uyurdu

sansliymissiniz ozaman benimki muzur biraz sallamaktan kollarım kopuyor besigi

sansliymissiniz ozaman benimki muzur biraz sallamaktan kollarım kopuyor besigi
Mide sorunumu var tam olarak ne doyodular ona hatirlamiyorum ama bazen bebeklerde o oluncada uyumuyolar yamanci emzikle yatagina biraksaniz bi deneyin ole belki uyur uyanikda olsa biraksanz normalde sesi cikmadigi halde olece alisir belki yoksa size dunya dar olur ole hic bi isinizi yapamazsiniz

bilmiyorum ki varmı ağzına sürekli biseler geliyor ama çok mu emziriyorum acaba diyorum. ya dalma öncesi çok zorlanıyoruz tam uyudu oh diyorum yatıyorum bı bakıyorum ki enerjik bı şekilde uyanıyor 10 dk sora yeniden uykusu geliyor hep böyle bı kısır döngü içindeyiz ..şimdi fön makinesi açtım uyudu ama uyancak biliyorum o yüzden hala basindayim

Aglamiyosa basinda beklemeyin kendiliginden geri uyur bence bide galiba sizde bizim gelin gibi gįk dedinmi yanina gidip kucaga aliyosunuz pisman olursunuz sonrasinda bu sozumu unutmayin daha bebek 2 aylik nasil alisirsa ole gidiyo.belkide fazla geliyodur emzirmeniz yada röflü diyodular ona o vardir bebisde uyurken yan tarafina yatirmaya calisin olurda agzindan gelirde agzindayken bogulmasin diye annem hep ole yaptirirdi bana bide suan daha sicak havadayiz bebegi sole yatay seklinde bi yasdigin uzerine yatirsaniz elleri yasdikda yuzuyle birlikde sadece bedeni yerde olsa bi buyugumde bole yatinca bebek rahat ediyo diyodu ama yinede siz bilirsiniz

Benim oğlumda öyle.. şöyle akşam saat 7 buçuk gibi uykusu gelir (gün içinde 2 kere dk olarak uyur en uzun uykusu 15 dk) uyuturum uyur. 8e doğru uyanır. Enerjiktir ve yarm saat sonra uykusu gelin 8 buçuk 9a doğru gece uykusuna geçer.. aslnda zor veya kötü birşey değil. Uyku düzenini zamanla daha aşağıya çekrseniz sıkıntı yaşamazsınız.

ağlamaz olurmu öyle kendi haline bırak uyusun yokcok nadir oldu yani bu uyanınca huzurusz sesler çıkıyor sonunda da ağlama var yan da yatırıyorum canım bilmiyorim bir anonce düzene girse

kaç aylık oğlunuz. kaç da uyanıyor yeniden

Benimde oğlum 2 aylık. Öncelikle 2 saatte bir emziriyorsaniz artik o şekilde emzirmenize gerek yok çünkü bebek büyümüş artık . Agzina sürekli birşeyler geliyor demissiniz fazla besleniyor olabilir ve fazla beslenen bebeklerde reflu oluşabilir.

Reflu yatağı alın bir tane gerci o kemerini takmadan cok kullanışlı olmuyor ama yan yatırmayın,yan yatıracaksaniz eğer tam yan degil omuzu biraz yan olacak şekilde,tüm bedeni değil.
Bir de beslenme sonrası gazini çıkaramıyor olabilir biraz bekleyin çıkarmasını
Ve her gun akşam belirli saatte banyoya sokun. Banyo cok rahatlatıyor.
Emzik kullanıyor mu?

zaten artık gece beslenmesi çok aza indi uyanıp isterse emziriyorum beş altı saate de çıkıyor onda sorun yok da ..bu uykuya dalma süreci sıkıntı ..dün defalarca uyuyup uyandı banyo da yaptırmıştım , bı rutin gibi oldu uyuyo uyanıp sonra dalmak..emzik malesef kullanmıyor keşke kullansa oguruyor ağzına verince

6 aylk olacağız. 7 buçuk gibi uyuyor 8 e doğru uyanıyor sonra 8 buçuk gibi uyuyup gece uykusuna geçiyor.
çok iyi baya erken yatıyor boyl Alişan xocuklar ileride sizin ixinde rahat ettirir..ama benim anlamadığım su misafir gelir biyere gidersiniz ozamanlqr nasıl oluyor bu uyku isi

çok iyi baya erken yatıyor boyl Alişan xocuklar ileride sizin ixinde rahat ettirir..ama benim anlamadığım su misafir gelir biyere gidersiniz ozamanlqr nasıl oluyor bu uyku isi
Misafir gelince ne yazk ki zorlanıyorum veya br yere gidince uyumak istemiyor.. gerçi pandemi yüzünden biryere gitmedim sadece anneme gittim ama orada bile zorluk çektik 11i buluyordu uyuması..

Sizde hamilesiniz o yüzden yazmak istedim bebek kucağa alışmış diye bişey yoktur bebeğin kucağa ihtiyacı vardır onun evi kucaktır güvenli alanı anne kucağıdır huzur yer orasıdır gık dediğinde de alın bık dedğinde alın kucağa alışmış diyenlere de gülün geçin sarın sarmalayın ve lütfen hala zamanınız varken güvenli bağlanma konusunu okuyun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…