Yeni dogan bebegin opulmesi

icesun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
173
1
66
İstanbul
Merhaba,

Yeni dogan bebegin cevre tarafindan opulmemesi gerektigini biliyoruz. En azindan ilk 40 gun.
Siz ne dusunuyorsunuz? Bunu cevreye nasil yansitiyorsunuz?
Ya da bosver, koyver gitsin mi diyorsunuz? :)

Son düzenleme:
Benim ogullarim dogdugunda zaten herkes duyarli davranmisti. Kucucuk bebek zaten, nasil sapur supur opulsun ki. Kucucuk minicik opucukler oluyordu, ben de opuyordum. Daha cok annem ve kardesim. Hicbir sey yapmadim. Sevsinler. Bebegim sevgiyle buyusun. Bir kac aylik olunca basladi o opucukler cogalmaya, sapur supur kivama geldi. Ben bir sey demedim, bilmiyorum. Yanlis ta olabilir ama bebeklerin hep sevgi gormesini istedim.
Bence anne olarak icinizden geldigi gibi davranin. Annelik icgudusu sizi yonlendirir. Istemezseniz kibarca incitmeden rica edersiniz, hakkiniz. Saglikla bebeginizi kucaginiza alin.

Sorun zaten esimin ailesi ben kendi aileme soylerim fakat esimin ailesine bu uyariyi yapmasi gereken kisi esimken O ben bunu soyleyemem hic insancil degim O babannesi tabi opcek veya ananem oper bende ona bisi diyemem diyor. Ama banasunu annene soyle lufen yapmasin gibi seyler soylediginde ben direkt anneme sanki kendim istemiyormusum gibi soyluyorum ki esim kotu olmasin.
Benim canimin sıkıldığı noktada bu.

Dogru, esinizin soylemesi gerekir. Gelininin soylemesi ve oz oglunun soylemesi arasinda fark var, gelin soylerse yanlis anlasilabilir ama oz oglu ricayla soyleyebilir. Annecim, doktor bebegimizin dis etkenlere cok acik oldugunu, mumkun oldugunca hassas davranmamizi soyledi. Ben de opmeyi cok istiyorum ama biraz bekleyecegiz dese belki uygun olur. Onlarin da dusunmesi lazim yaa, hep yeni anneleri zor durumda birakiyorlar. Bebek yeni anne karninin steril ve sicak ortamindan cikmis zaten.
Dogumunuza az kalmis. Bunlari dusunerek stres yapmayin. Tadini cikarin. Esinize de sen soylemeyeceksen ben soylerim deyin ve yumusak bir sekilde soyleyin. Ikinize de saglik dilerim

benim tahminim herkes dikkatli davranacagi yöndedir.sonucta yeni dogmus bir bebek herkes duyarli olur yeni dogmus bebegi sapur supur öpmezler bence..insan cünki dokunmaya korkuyor:) kizimda bende öyle öpenlere bisey demedim cünki sapur supur öpen hic olmadi arkadasinda dedigi gibi minicik bir buse konduruyorlardi yani herkes cok dikkatliydi.islak islak öpseler bisey dermiydim derdim cünki o benim bebegim ve bunu söylemeye hakkim var..sakayla karisik ne o öyle islak islak öptün cocugu yanagi koptu falan gibi inceden söylerdim..ama zannetmiyorum minicik bebegin öyle öpülecegini..

Back