• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni doğan bebeğimizin odasını ne zaman ayırabiliriz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi newlife
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
philips aldık bizde 150 den 100 e düşmüş hepsiburadada hem adaptörlü hem pilli iki ünitesi de. yalnız bizim kız uyanınca ağlamıyor ben nası ayırcam odasını bilmiyorumsağa sola dönüp elini emmeye çalışıyor uyanınca

Kızlar hepinize çok teşekkür ederim..çok faydalı oldunuz gerçekten de öpüyoruma.s.

ben tam 2. ayını doldurduğu akşam denemek için yatırmıştım
baktım çok rahat açtı kollarını uyudu sepetinde daracık yerde sıkılmış demekki garibim
o günden beri hep yatağında yatıyor.
ilk birkaç gün zor oldu tabi
hele ilk gece suçluluk duymuştum
eşime "biz burada beraber yatıyoruz minnacık yavrum yanlız karanlık bir odada" diye zırlamıştım bile:)

görüntülü Trust marka bir telsiz aldık biz
siyah beyaz görüntüsü ama ekranı kocaman portatif tv gibi:)
bit kadar ekranlı telsizler 300 den aşağı değil biz bunu 140 ytl ye almıştık sanırım bir internet sitesinden
gece görüşüde var oğlanın odası salona uzak olduğu için yatırınca salonda açıyoruz hem devamlı gidip bakmıyorum hemde film falan izliyoruz rahat oluyor

yanlız gece yatarken başucunuza koymanızı pek tavsiye etmiyorum
ilk başta 2 gün koymuştum hiç uyuyamadım ay kımıldadı ay mık dedi gık dedi şimdi uyanacak falan uykum zehir oldu.
şimdi gece açmıyorum annelik içgüdüleri inanılmaz birşey uyanıyorum en fazla 10-15 sn sonra sesini duyuyorum uykusu açılmadan emziriyorum gene dalıyor......

konuyu hamileyken açmışım:)) şimdi bebişim 2 aylık oldu bile :)))))))))) odasını 4 ay sonra ayırmayı düşünüyorum..

biz 5.5 aylıkken ayırdık oğlumu zaten onun odasında çekyatta yatıyoduk odamıza gittik ilk bi kaç gün zorlandım ama şimdi alıştım. iyiki erken ayırdık diyorum şimdi biraz daha büyüsü daha zor olurdu

benim kizim 4u bitirdi burdaki dr ideal zamanin 6-7aylik olduklari zaman dedi bende telsiz alirken cok pahali ama kameralilardan aldim odasina kurdum gunduzleri oraya yatiriyorum simdilik sorun yok hatta bir gece yatagin icinde uyuya kalmisti bende orda birakmistim (kizim 10,30da yatiyor saat 7ye kadar hic uyanmaz)sabaha kadar uyudu monitorden surekli kontrol ettim sabah gayet neseliydi sanirim ayirirkende sorun cikarmiyacak kuzum

maşallah canım hep böyle düzenli miydi uykusu?özel yaptığın bişey var mı:))
gece yatarken ne yediriyorsun bu kadar tok tutuyor?:nazar:

benim bebeğim 3,5 aylık, 1 hafta önce ayırdım. Odamız küçük, sepette yatıyordu o da küçük geldi sanki. Odasında yatağında yatırmaya başladık. İlk gün çok üzüldüm ev zifiri karanlık korkar mı, uyananır mı acaba diye. Ama yine aynı odadaymışız gibi her gık sesine uyanıyorum. İnanın daha rahat uyuyor, kollarını açabildiği kadar açıyor rahat rahat. Ama ben doğduğu günden beri gündüz uykularını hep odasında yatağında yaptırıyordum, alışkındı.

bende 4 aylıkken ayırdım.ilk gece içim sızladı ama alıştım oda sepetten kurtuldu.çok önemli birşey çocuğun güveni gelirmiş kendine.ama benimksisi emmiyo ondan rahat ayırdım.yoksa ilerde ayırması zor oluyormuş.

bende ayırmak ıstıyorum aslında sese karsı cok duyarlı gece öksürük tutacakda cocugu uyandıracam dıye korkudan ben uyuyamıyorum, ama ayrı yatırıncada uyuyamıyorum 1 kere denedım oda uyuyamadı bende.Bugunlerde uykusu duzene gırıyor sankı 1 haftadır sabaha kadar uyuyo , iyce alışsın uyku duzenıne bidahakı ay tekrar denıyeyim dıyorum ınsallah basarırız.

ben bugün (5 ay 17 günlük) ayırdım ve ağlarsa duymazsam ne olur, korkar mı acaba diye düşüne düşüne saat 3 oldu uyamıyorum. burdan doğum yapanlara girdim. bu konuyu gördüm, tesadüf oldu. yorumlarınızı okudum ve biraz rahatladım:)

Son düzenleme:
arkadaslar bence en ıyısı kırkı cıkınca ayırmak benım kızım buyudu altı yasında ama ben kırkı bıle cıkmamıstı ayırdıgımda ve cok rahat ettım

yatakları ayırdık ama odalrı ayırmaya daha var diyorum kış bi geçsin inşallah sonra

peki ya bebişler ilk tırmanma deneyimini biz urken gece ,yalnızken yaşarsa :(((((( ya çok tedirginim şimdiden..nasıl ayırıcam ki.....

benim oğlumda ayın 1inde 5. ayını doldurucak bende artık gündüzleri yatağında yatırmaya başladım.1 ay sonrada deniycem yatağında yatırmayı geceleri bakalım nasıl olcak

Arkadaşlar daha önce yazmıştım 3 aylıkken ayırdım diye, şimdi 5 ay 1 haftalık. İnanın çok rahat, bu arada sadece anne sütü veriyorum. Her gık sesine uyanıyorum bazen o uyanmadan uyanıyorum, 1-2 dk. sonra sesini duyuyorum annelik böyle bir şey, hiç endişe etmeyin. Bu aralar biraz huzursuz (belki diş olabilir) gece 5 kere uyandığı zamanlar oluyor (1-2 uyanmaya başlamıştı), gidiyorum odasında lanbayı yakmadan emzirip yatağına koyuyorum, ilk zamanlar biraz zor geldi sıcacık yataktan çıkmak ama alıştım. Her şey onlar için.

kızlar ben doğumdan eve döndüğümüzde direk kendi odasında yatırdım yani hiç bizim yanımıza alıştırmadım ama bir de park yatak alp bizim odamıza koymuştum. hasta olduğunda yada diş çıkartırken yanımızdaki park yatağında yatırdım. hiç bir zorluk çekmedik. sütten kestikten sonra ise anneannesinde de yatağı var bazen orda kalıyor. şimdi 21aylık çok özgür bir çocuk oldu kendi kendine oyunlar oynuyor. çok sevecen yakın bir kız ama bağımlı değil. bence çok geç olmadan ayrımakta hatta sütten kestikten sonra ayda 1-2 kez varsa anneannesi ya dababaannesinde kalmasında yarar var doktorumuz bize öyle söylemişti. hiç pişman olmadık o da biz de rahat ve mutluyuz

:ecrin_bebek::ecrin_bebek:merhaba arkadaşlar.benimde 2 tane evladım var.bende ayırmakta zorlandım.kızım şimdi 3 e gidiyo.2 yaşına kadar beraberdik .sonra ayırdım.oğlum 4 yaşında.oda geçen seneye kadar beraberdik.çocuk odası aldık.şimdi odalarında kalıyolar.benim oğlanda çok yaramaz ve hareketli olduğundan yatağından hep düşüyü.bende etrafına minderlerle döşüyorum.onun üstüne düşüyo.bazen benim yanıma geliyo uyandırıyo .bazende minderlerin üstünde uyuyup kalıyo.ben gece sürekli kalkıp üstlerini örtüyorum.çok açıyolar kendilerini.:CüvCüv::CüvCüv:

Back