yeni doğan bebeğim her emmede fışkırtarak kusuyor..

aysunandaysun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2011
44
3
mrb arkadaşlar

24 gün önce bebeğim oldu ve doğduğu günden itibaren her emmede fışkırtarak kusuyor aç kaldığı içinde sürekli olarak emmek istiyor ,sütüm yeterli gelmediğinde günde 1 defa mama veriyorum.doktora götürdüm reflü olabilir dedi her geçen gün kusması artıyor bütün günüm sadece emzirmek ve bebeğimin kustuğu üstünü değiştirmekle geçiyor.

lütfen bilen yaşayan varsa yazsın çok kötüyüm.

mrb arkadaşlar

24 gün önce bebeğim oldu ve doğduğu günden itibaren her emmede fışkırtarak kusuyor aç kaldığı içinde sürekli olarak emmek istiyor ,sütüm yeterli gelmediğinde günde 1 defa mama veriyorum.doktora götürdüm reflü olabilir dedi her geçen gün kusması artıyor bütün günüm sadece emzirmek ve bebeğimin kustuğu üstünü değiştirmekle geçiyor.

lütfen bilen yaşayan varsa yazsın çok kötüyüm.

göğüslerin sert ve cok doku olup nefes almakta zorlanıyor mu acaba emerken..bi de gün gün mamayı azalt emmeye mecbur kalsın..digeri ona daha kolay geliyodur memede tembellik yapıyo olabilir yeniden iktidarı memeye ver yani.

emmesinde sıkıntı yok istekli fakat kustuğu için aç kalıyor karnını doyurmak için yeniden emmek istiyor emiyor fakat onuda kusuyor bebeğimde bende çok perişanız

canım benim kızımda çok kusan bi bebek büyüdükçe azalıyor
mamayı emincede kusuyomu yoksa sadece sütünümü kusuyo tatlım sen üşütüyo olabilirsin ben inanmazdım ama birebir yaşadım üşümüyorum derdim ama kızım kusardı şimdi hiç olmazsa üstüme bi yelek alıyorum kusması farkdilir derecede azaldı göğüslerini sıcak tut için rahat etmzse bi doktora daha götür mama alıyosa milupanın AR maması var kusma önleyici ama doktora sormadan kullanma daha çok ufak bebeğin inşallah geçer tatlım çok zor bi durum çok çektim :KK43:(

canım benim kızımda çok kusan bi bebek büyüdükçe azalıyor
mamayı emincede kusuyomu yoksa sadece sütünümü kusuyo tatlım sen üşütüyo olabilirsin ben inanmazdım ama birebir yaşadım üşümüyorum derdim ama kızım kusardı şimdi hiç olmazsa üstüme bi yelek alıyorum kusması farkdilir derecede azaldı göğüslerini sıcak tut için rahat etmzse bi doktora daha götür mama alıyosa milupanın AR maması var kusma önleyici ama doktora sormadan kullanma daha çok ufak bebeğin inşallah geçer tatlım çok zor bi durum çok çektim :KK43:

mamayıda kusyor fakat en çok sütümü aldığı zaman daha emerken kusmaya başlıyor dr humananın ar mamasını verdi o da ishal etti ve daha fazla kusturdu aptamil veriorum şimdi

normalde bazı bebekler emdikten sonra kusabilir, ama eğer fışkırarak kusma sözkonusu ise durum ciddi demektir, bebekte mide reflüsü olabilir. Bir arkadaşım da ayn durumu yaşamıştı, büyüdükçe azalan bir şey değil bu, çünkü normal değil fışkırtarak kusuyorlar. O arkadaşım doktora götürüp tedavi ettirmişti, küçücük bebeğe endoskopi yapılmıştı. inşaAllah o kadar kötü bir durum yoktur ama mutlaka doktora giderek tedavi yoluna bakın.

Benim oğlumda o sıralar fışkırtarak kusardı doktor reflü olduğunu söyledi.Göğüslerim mantar olduğu için bir süre mama verdim mamayı inanılmaz kusuyordu doktor aptamil ar yada humana ar dedi ikiside kabız yaptı zaten gazlıydı kullanmadık,her mamayı denedik bebelacı az kustu.Reflüsü için motilium diye bir ilaç verdi kullandık memnunduk doktorunuza danışın kullanın ama mutlaka doktorunuza danışın.Bir süre sonra kendiliğinden geçti hala kusar gazını çıkarırken ama fışkırtarak değil.

aynı problemı kızım dogdugundan berı yasıyorum.sorunun kaynagı ıdrar yolları enfeksıyonu olduug ortaya cıktı..ıgne ve antıbıyotık surup ıcmememıze ragmen gecıp gecmedıgını bugun ogrenıcem ama arada kusmaları durdu.bu senın sutunu usutmenden de kaynaklanıyor olabılır kendıne dıkkat etmenı onerırım suan kızım 3 aylık hala kusuyor hemde dehset sekılde...

merhaba kızlar ,
benimde bebeğim 43 günlük, malesef arada fışkırır tarzda ağzından burnuından kusuyor.Bazen de kesik kesik kususyor...Dr idrar tahlili istedi ve yaptırdık, temiz çıktı, kilo alımı da normal olduğu için Dr umuz yapacak birşeyin olmadığını söyledi.Oğlum aynı zamanda çok gazlı..özellikle aşağıdan gaz çıkarırken yukarıya baskı yapıp çıkarabiliyor.Kusma problemi çok zor..kış olduğu için üstü , sırt, kolları ıslanabiliyor ve kıyafet değişitirmek zaten bir işkence... inşallah en kısa sürede kusmalardan kurtulabilirirz...

merhaba ben de kızımda aynı sorunu yaşadım zaten zar zor yerdi yediğinide 1 metre uzağa fışkırtarak kusardı ama doktorumuz çok iyi çıktı allah razı olsun ondan.....bize bebeği besledikten sonra hemen gazını çıkarmamız gerektiğini söylemişti..........şöyle anlatayım 30 cc mama içiriyordum ve hemen gazını çıkarıp tekrar mama böyle yapa yapa kusmasını nerdeyse bitirdik inşallah bebeğinin kusması bir an önce biter

çok geçmiş olsun canım bildiğim kadarıyla sürekli gazını çıkarman lazım, başını yukarda tutarak besle bir de eğer emzik emiyorsa emziği vermeye çalış allah yardımcın olsun

merhaba kızlar ,
benimde bebeğim 43 günlük, malesef arada fışkırır tarzda ağzından burnuından kusuyor.Bazen de kesik kesik kususyor...Dr idrar tahlili istedi ve yaptırdık, temiz çıktı, kilo alımı da normal olduğu için Dr umuz yapacak birşeyin olmadığını söyledi.Oğlum aynı zamanda çok gazlı..özellikle aşağıdan gaz çıkarırken yukarıya baskı yapıp çıkarabiliyor.Kusma problemi çok zor..kış olduğu için üstü , sırt, kolları ıslanabiliyor ve kıyafet değişitirmek zaten bir işkence... inşallah en kısa sürede kusmalardan kurtulabilirirz...

benim oğlumda 5 aylık bazı günler her öğün sonrası kusuyor bazende günde 1-2 kez oluyo. ama bende dikkat ettim kaka yaparken yada gaz çıkarırken ıkınınca kusuyo.

bebği başı hafif yukarıda besleyip. doyduktan sonra yada tam doymadan aralarda gazını çıkarıp beslenmeye tekrar devam et canım. doyup gazını çıkarıncada yarımsaat tam dik olmayacak şekilde kafası yukarda sarsmadan tut. sürekli tazzikli kusmanın orta kulak iltahabına neden olduğunu duymuştum. inşallah acil bir çözüm bulursun kilo alımı nasıl.

yeni doğan bebeklerde kusma çok normal benim kızımda öyledi. kusan bebek sağlıklıdır diyorlardı hep doktora göürdük normal dedi

arkadaşlar ilgilendiğiniz için çok tşk ederim uzun zamandır yazamadım çocuğun kusması bir yana benimde sezeryan dikişlerim açıldı
yavrumun kusması devam ediyor 2.5 aylık oldu 2 ay kilo alımı normaldi ama bu ay 10 günde 100 gr almış sadece dr çok az ilaç tedavisine başlıcaz dedi ama ben biraz daha beklemek istiyorum.
dik tutuyorum sürekli gazını çıkarmaya çalışıyorum ama nafile gene fışkırtıyor yavrum....:KK43:

Benim oğlumda o sıralar fışkırtarak kusardı doktor reflü olduğunu söyledi.Göğüslerim mantar olduğu için bir süre mama verdim mamayı inanılmaz kusuyordu doktor aptamil ar yada humana ar dedi ikiside kabız yaptı zaten gazlıydı kullanmadık,her mamayı denedik bebelacı az kustu.Reflüsü için motilium diye bir ilaç verdi kullandık memnunduk doktorunuza danışın kullanın ama mutlaka doktorunuza danışın.Bir süre sonra kendiliğinden geçti hala kusar gazını çıkarırken ama fışkırtarak değil.

peki kaç ay sonra kusması azaldı

benım kızımda kıs bebegı ekım dogumlu...kısın bebek bakımı ınanılmaz zorlasıyor yaza nıspeten..bılhassa kustugunda temızleme olayı yıkayıp kurutma durumu falan..

benım kızımda ınanılmaz derecede kusuyordu gun ıcersınde 6 7 kez ustunu degıstırdıgımı hatırlarım ve evımın tum peteklerının ustunde kızımın yıkanmıs agız mendıllerının serılı oldugunu...bu durum 4. aya kadar devam ettı bazen arrttı usuttugumde yada o usuttugunde ve cok emdıgınde..bırde gazlı bebekler daha cok kusma olayınıyasıyorkı benım kızım kolık tı var durumu dusun yanı..butun gunum dedıgın gıbı emzırmek ve ust bast degıstırmekle gecıyordu..

kendımce soyle careler buldum..cok zaman ıse yaramıstır..kızımı halıhazırda 5. aylık olmasına ragmen kucagımıza olabılıdıgınce almıyoruz.kucakta hırpalandıkca kusuyor cunku.beslenme ve gaz cıkarma harıcc...yatarken bıraz yuksek bır yastık koyuyorum basının altına..halen ana kucagı kullanıyorum ..yatma degıl hafıf oturur pozısyonunda aylarca onda yatırdım kızımı cunku dik durması gerekıyodu kusmaması ıcın..emzık kusmayı engellıyor cunku bebegı sureklı yutkunduruyor(dr tescıllıdır)..sutun kıvamı cıvık old. kusmaya cok meyıllı oluyor mısal kızım ek gıdaya gectıgınden berı kusmuyor ama bazen devam sutu verdıgımde sut gıbı cıvık old. sut kesıgı gıbı kusuyor...

bu durum 4. aya kadar devam ettı ek gıdaya gecene kadar..kılo alımı ıı old. dr bısey yapmadı zaten cogu bebekte reflu olur..umarım tum bunlar ısıne yarar..

1 yaşına kadar olan bebeklerde kusmanın en önemli nedeni enfeksiyonlardır. Bağırsak enfeksiyonu, boğaz enfeksiyonu, orta kulak iltihabı, idrar yolu enfeksiyonu ve üst solunum yolu enfeksiyonu en sık nedenleridir. Bağırsaklarda tıkanıklık, apandist ve bağırsak düğümlenmesi de kusmaya neden olabilir. Yine menenjit, beyin kanaması, metabolik hastalıklar, doğumsal hastalıklar da kusmaya neden olabilir. Bebek ilaç kullanıyorsa ilacın yan etkisi olarak bebek kusar. En sık görülen neden yenidoğan bir bebekte fizyolojik kusmadır. Yenidoğanların yüzde 60 ‘ı 4-5 aya kadar kusabiliyor. İkincisi bağırsak enfeksiyonudur. Eğer bebek fışkırarak kusuyorsa, genelde 2-3 ay çivarındaysa mide çıkışında bir darlık oluşmuş olabilir. Safralı ise yani yeşil kusma ise ince ya da kalın bağırsak düzeyinde tıkanıklık ya da tıkanıklığa yakın durum vardır. Kusmuğu kahverengi ya da kanlı ise midede bir kanama olabilir. Yine bazı üst solunum yolu enfeksiyonları sırasında zatürre, bronşit sırasında midede besinlerin emilimi gecikiyor. Beklemiş sıvıyı kustuğu zaman balgamlı olabilir, Kusmanın saati de önemli. Beslendikten sonra bir kez kusuyorsa sonra kusmuyorsa bu fizyolojik bir kusma olarak değerlendirilebilir.
(alıntı)

benım kızımda kıs bebegı ekım dogumlu...kısın bebek bakımı ınanılmaz zorlasıyor yaza nıspeten..bılhassa kustugunda temızleme olayı yıkayıp kurutma durumu falan..

benım kızımda ınanılmaz derecede kusuyordu gun ıcersınde 6 7 kez ustunu degıstırdıgımı hatırlarım ve evımın tum peteklerının ustunde kızımın yıkanmıs agız mendıllerının serılı oldugunu...bu durum 4. aya kadar devam ettı bazen arrttı usuttugumde yada o usuttugunde ve cok emdıgınde..bırde gazlı bebekler daha cok kusma olayınıyasıyorkı benım kızım kolık tı var durumu dusun yanı..butun gunum dedıgın gıbı emzırmek ve ust bast degıstırmekle gecıyordu..

kendımce soyle careler buldum..cok zaman ıse yaramıstır..kızımı halıhazırda 5. aylık olmasına ragmen kucagımıza olabılıdıgınce almıyoruz.kucakta hırpalandıkca kusuyor cunku.beslenme ve gaz cıkarma harıcc...yatarken bıraz yuksek bır yastık koyuyorum basının altına..halen ana kucagı kullanıyorum ..yatma degıl hafıf oturur pozısyonunda aylarca onda yatırdım kızımı cunku dik durması gerekıyodu kusmaması ıcın..emzık kusmayı engellıyor cunku bebegı sureklı yutkunduruyor(dr tescıllıdır)..sutun kıvamı cıvık old. kusmaya cok meyıllı oluyor mısal kızım ek gıdaya gectıgınden berı kusmuyor ama bazen devam sutu verdıgımde sut gıbı cıvık old. sut kesıgı gıbı kusuyor...

bu durum 4. aya kadar devam ettı ek gıdaya gecene kadar..kılo alımı ıı old. dr bısey yapmadı zaten cogu bebekte reflu olur..umarım tum bunlar ısıne yarar..

teşekkürler önerilerin için genelde denedim bunları ama benim bebeğimde işe yaramadı yinede devam ediyorum yılmadan dikkat ediyorum allahım inşallah tez zamanda yavrularımıza şifa verir bunada şükür allah beterinden korusun

benım oğlumda dogdugun dan tam 1.5 yasına gekne kadar ne zaman emzırsem fıskırtarak hıc abartmıyorum 1 tas dolusu kusardı sonra emmekm ısterdı ama yıne kusardı emmedıgı zamanlarda kusardı dr reflu var dedi 6 aya kadar bekledık azalmak yerıne arttı ama bu arda kılo alımıda gayet ıyıydı gelısımı falan sadece sorunumuz asırı kusmasıydı 6 ay oldu dr bı surup verdı reflu ıcın kullanık ama pekte faydası olmadı buyudukce gecer dedi dr 1.5 yasına gelınce gectı cok sukur en onemlısi bu durumda kılo alıp almadıgı ve gelısımı bızım herseyımız normaldı ben bır yere gıtsem 4 5 takım kıyafet 50 tane onluk 50 tane havlu mendıl(kendı el emeklerımızle yaptıklarımız kustugunu tutmadıgı ıcın eşim bi yurtdısı bebek magazasından havlu mendıllerden almıstı resmen bir koleksıyonum var onluk ve mendıl adına )bunları getırıdım bana yetmezdı kusardıu hemen yıkar asar kurturdumkı 1 saate sonrasına yetıssın dıye benı m ustum basımda cabası yanı batardı heryer halı koltuk hareketlenmeye baslayınca etrafada kusuyor cunku ama sonunda gectı ınsallah sızınkıde tez zamanda gecerrr

X