Yeni doğan bebeği ısıtıcıda unuttular

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Siirt'te özel bir hastanede sezaryenle dünyaya gelen bebek, doğum sonrası radyan ısıtıcıda unutulunca vücudunun sağ tarafından yüzde 40 oranında yanık oluştu. Baba Mehmet Kilvan, yaşanan ihmalden dolayı özel hastane hakkında dava açmaya hazırlandığını iddia etti.
Sitene Ekle

BATMAN (İHA)

Akıllara durgunluk veren olay bir hafta önce Siirt'teki özel bir hastanede meydana geldi. Özel hastanede Mehmet ve Nurgül Kilvan çiftinin sezaryenle bebekleri dünyaya geldi. Bebek doğum sonrası Yeni Doğan ünitesinde 'radyan ısıtıcı' cihazına alındı. İddiaya göre radyan ısıtıcıda uzun süre bekletilen ve vücudunun sağ tarafında yüzde 40 oranında birinci ve ikinci derece yanıklar oluşan bebek. Son anda hastane personeli tarafından fark edildi.

BATMAN'A SEVK EDİLDİ
Vücudunda ciddi yanıklar oluşan talihsiz bebek daha sonra ambulans ile Batman'daki özel bir hastaneye nakledildi. Bir hafta önce yaşanan olaydan sonra bebeğin tedavisinin devam ettiği bildirildi.
Henüz ismi bile konulamayan bebeğin tedavisini yapan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Uzman Dr. M.Şirin Aslankılıç, "Vücudunda yüzde 40 oranında yanıklar oluşan bebeğin hastaneye solunum sıkıntısı ile geldiğini" söyledi.
Yapılan fiziki muayene sonucunda bebeğin vücudunda yanıklar tespit edildiğini ifade eden Uzman Dr. Aslankılıç, "Her hastanede komplikasyonlar olabilir. Bebek yeni doğduğunda oksijen veriliyor. Bunun yanında hipotermi âli için radial ısıtıcı altında bırakılıyor" dedi.

İNLEYEREK GETİRİLDİ

Hastanın radyan ısıtıcı altında fazla kalmış olabilineceğini hatırlatan Dr. Aslankılıç 'Bebeğin vücudundaki yanığın radyan Isıtıcıya bağlı olarak meydana geldiği tespit edilmiş. Bebeğin sağ tarafında 1 ve 2 derecede, yüzde 40'a varan oranda yakın yanık var. Bebek bize getirildiğinde solunum sıkıntısı ve inleme vardı. Gereken tüm müdahaleleri yaptık. Çocuk cerrahi ve genel cerrah doktorları ile solunumda rahatlama sağladık. Yanıkları da genel cerrah ile beraber her gün takip ediyoruz. Şu anda genel durumu stabil, solunum rahat, kalp atışları normal, böbrek ve idrar çıkışında her hangi bir sıkıntı yok. Yakın zamanda plastik cerraha göndereceğiz” dedi.

BABA: BÖYLE BİR İHMAL OLAMAZ
Siirt ikamet eden ve kendisine telefonla ulaşılan Baba Mehmet Kilvan, yaşanan ihmalden dolayı özel hastane hakkında dava açmaya hazırlandığını söyledi. Kilvan, "Yeni Doğan Ünitesinde böyle bir ihmalin yaşanması inanılır gibi değil. Çocuğum ısıtıcıda nasıl unutulabilir. Vücudunun sağ tarafında yüzde 40 oranında yanıkların oluşmuş. Bu nedeniyle özel hastane hakkında dava açamaya hazırlanıyorum" dedi.

http://www.milliyet.com.tr/yeni-dogan-bebgi-isiticida-unuttlar-gundem-2037256/

en azından bu defa hatalarını kabul etmişler, çok üzüldüm bi lokma bi bebek

Allah anne babasına bebeğe sabır güç kuvvet versin...

bu haberi paylaşmak için girmiştim... bu nasıl bir unutmalık Allah aşkına insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı

Allah cezasını versin o yetkililerin.. nasıl bir ihmaldir bu ya..

Vallahi doğum yapmaya korkuyorum. Allah vere de erken doğum yapmasam. Doğu'da hep böyle. Hastayı tınlamıyorlar, bağırıp çağırıyorlar. Özen göstermiyorlar. Bir de şikayet ediyorlar. Sanki biz burada bayılarak yaşıyoruz ya da zorla getiriyoruz onları buraya. Yazıktır ya

umursamıyorlar mı nedir, gerçekten bu bebeklerle alakalı hastane hatası haberleri genelde doğudan geliyor

hiiiii. el kadar bebek birkac akli kit yuzundrn ne acilar cekiyor. umarim gorevden alinir ve buyuk cezaya carptirilir sebep olanlar.

umursamıyorlar mı nedir, gerçekten bu bebeklerle alakalı hastane hatası haberleri genelde doğudan geliyor
Umursamıyorlar. Ben buranın yerlilerine üzülüyorum. Biri de ağzını açıp tek kelime laf söylemiyor. Bi de beni susturmaya çalışıyorlar. Elimizde bi bu doktor var, bu da giderse ne yapacağız, sus diyorlar. Doktor da gelmiş hem suçlu hem güçlü kavga ediyor bi de. Ben de hiç alttan almadım. Sen Adana'dan geldiysen biz de Ankara'dan geldik, zorla mı getirdik seni dedim. Nereye şikayet edersen et, ben böyle çalışıyorum diyorlar. Gelen doktor kaçıyor. Kaçamayan da hırsını hastalardan çıkarmaya çalışıyor. Vallahi bıktık artık

Ay inanmıyorum insallık halide bu kadarı olur ya

merak etme, doğu-batı heryerde aynılar.

merak etme, doğu-batı heryerde aynılar.
Ya ne bileyim batının 2 ilinde gittim en ufak sorunla karşılaşmadım. Doktorlar zamanında geliyor işe. Burada saat 09.10'a randevu alıyorum. 12.20 de giriyorum muayeneye ya. Bir de kibarca randevum vardı şu saatte dememe rağmen, doktor bağırıp çağırıyor.

Ahh kuzummm ...seni bu hale getirenleri allahım cezalandırsın tez vakitte..

Bu haberi televizyonda da görmüştüm ve çok üzülmüştüm. Yazık ya el kadar bebek bir grip olunca ya da en basitinden başımız ağrıyınca ufacık bir elimizi esince bile biz büyük insanlar dayanamıyoruz. Yazık bu küçük bebek nasıl dayansın. Rabbim bebeğe ailesine sabırlar,kolaylık,şifa versin. İhmali olanlar da çeksin cezasını.

Eşim Almanyada doğmuş ve aynı şeyi yaşamışlar...kayınpederim ortalığı birbirine katmış ne yaptınız çocuğuma diye..Allahtan bir sıkıntı kalmamış..umarım bu yavrucakta bi sekel kalmadan atlatır bu durumu..yeni doğan bebeklerde acı hissi çok fazla olmuyor..inşallah hissetmiyordur acısını..

Allahim cezasi kopekler. Saka gibi ya resmen saka.. insallah bir seyi kalmaz yavrucagin ve insallah bu isi yapanlarin da gorevine son verilir..

Allah kahretretsin o ihmalkârları! Yavrum nasıl acı çekiyordur. Rabbim acil şifa versin, bir an evvel sağlığına kavuşsun İnşaAllah...Amin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…