- 31 Ocak 2017
- 442
- 428
- 103
2 Mayıs tarihinde Ege üniversitesi Estetik Cerrahi Profesör Yiğit Özer Tiftikçioğlu burun ameliyatımı gercekleştirdi. Benim burnumun dıştan görünüşünde çok fazla bir şekil bozukluğu yoktu Önce sonra resmi koysam fark belki anlaşılmaz. Asıl hasar içerdeydi , kırık burun acilde lokal anestezi ile oturtulmuştu , burun odacıkları kitap kapağı gibi birbirini üstüne kapanmış olduğu için nefes alamıyordum . Daha önce (on yıl önce) bir KBB doktoru ile ameliyat aşamasına kadar gelip son anda vazgeçmiştim çünkü "burnunuzdaki nefes almaya engel olan tıkanıklığı giderebilirim ama yamukluğu için estetik gerekir " demişti ama 3D görüntü ya da röntgenle bunu bana göstermediği için güvenememiştim. Açıkçası burnumun harap durumda olduğunu bilmiyordum çünkü basit bir deviasyon sorunu var sanıyordum. 3 D ile estetik (eğrilik) dışında bir de yapı sorunu olduğu ortaya çıktı..Burun kemiği baştan yapıldı yani buna aslında revizyon ameliyatı desem yeri var çünkü acildeki yanlış müdahaleyi de onardı doktorum..Ona çok tesekkür ederim ,zor bir ameliyat demişti , çok kolay sıkıntısız geçti benim için . Üstelik yüzüme uyan doğal , kalkık olmayan,eski burnuma benzeyen bir burnum oldu.Şimdilik biraz şiş .
Güzel de koku alıyor .Pek çok kişinin burun ameliyatı sonrasında koku alamamaktan şikayet ettiğini okumuştum benim başıma gelmedi tam tersi tıkalı burnum yüzünden koku alamıyormuşum ben.
Daha sıkıntılı bir süreç yaşayacağımı en az bir hafta yalnızca sıvı besinle besleneceğimi sanıyordum , tek kısıtlama elma, havuç gibi sert yiyecekleri "kütürdetmemek" fazla sıcak fazla soğuk yememek ( kahve çay içememek ) ve banyo yapamamak ..
Silikon tamponlar ameliyattan üç gün sonra alınmıştı Şu an atelim çıktı , burnumda bantlarım var ..Burnumun içinin çok kuru olması dışında şikayetim yok ..Deniz suyu damlasını hiç sevmedim ama damlatıyorum (daha da çok kurutuyor burnumu )
Yarın kontrole gideceğim ..herhalde bantlarım çıkar ..
resimler :ameliyat sonrası - şu anki durum- kırıkken alttan görünüşü -kırılmadan önceki hali- kırık ve yamuk hali- öncesi sonrası alttan görünüş
Güzel de koku alıyor .Pek çok kişinin burun ameliyatı sonrasında koku alamamaktan şikayet ettiğini okumuştum benim başıma gelmedi tam tersi tıkalı burnum yüzünden koku alamıyormuşum ben.
Daha sıkıntılı bir süreç yaşayacağımı en az bir hafta yalnızca sıvı besinle besleneceğimi sanıyordum , tek kısıtlama elma, havuç gibi sert yiyecekleri "kütürdetmemek" fazla sıcak fazla soğuk yememek ( kahve çay içememek ) ve banyo yapamamak ..
Silikon tamponlar ameliyattan üç gün sonra alınmıştı Şu an atelim çıktı , burnumda bantlarım var ..Burnumun içinin çok kuru olması dışında şikayetim yok ..Deniz suyu damlasını hiç sevmedim ama damlatıyorum (daha da çok kurutuyor burnumu )
Yarın kontrole gideceğim ..herhalde bantlarım çıkar ..
resimler :ameliyat sonrası - şu anki durum- kırıkken alttan görünüşü -kırılmadan önceki hali- kırık ve yamuk hali- öncesi sonrası alttan görünüş
Eklentiler
Son düzenleme: