• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni burnum -Nefes alabilmek güzelmiş

Sondor

♪♫ Kanatlarım var burnumda ♫♪
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2017
442
428
103
2 Mayıs tarihinde Ege üniversitesi Estetik Cerrahi Profesör Yiğit Özer Tiftikçioğlu burun ameliyatımı gercekleştirdi. Benim burnumun dıştan görünüşünde çok fazla bir şekil bozukluğu yoktu Önce sonra resmi koysam fark belki anlaşılmaz. Asıl hasar içerdeydi , kırık burun acilde lokal anestezi ile oturtulmuştu , burun odacıkları kitap kapağı gibi birbirini üstüne kapanmış olduğu için nefes alamıyordum . Daha önce (on yıl önce) bir KBB doktoru ile ameliyat aşamasına kadar gelip son anda vazgeçmiştim çünkü "burnunuzdaki nefes almaya engel olan tıkanıklığı giderebilirim ama yamukluğu için estetik gerekir " demişti ama 3D görüntü ya da röntgenle bunu bana göstermediği için güvenememiştim. Açıkçası burnumun harap durumda olduğunu bilmiyordum çünkü basit bir deviasyon sorunu var sanıyordum. 3 D ile estetik (eğrilik) dışında bir de yapı sorunu olduğu ortaya çıktı..Burun kemiği baştan yapıldı yani buna aslında revizyon ameliyatı desem yeri var çünkü acildeki yanlış müdahaleyi de onardı doktorum..Ona çok tesekkür ederim ,zor bir ameliyat demişti , çok kolay sıkıntısız geçti benim için . Üstelik yüzüme uyan doğal , kalkık olmayan,eski burnuma benzeyen bir burnum oldu.Şimdilik biraz şiş .
Güzel de koku alıyor .Pek çok kişinin burun ameliyatı sonrasında koku alamamaktan şikayet ettiğini okumuştum benim başıma gelmedi tam tersi tıkalı burnum yüzünden koku alamıyormuşum ben.

Daha sıkıntılı bir süreç yaşayacağımı en az bir hafta yalnızca sıvı besinle besleneceğimi sanıyordum , tek kısıtlama elma, havuç gibi sert yiyecekleri "kütürdetmemek" fazla sıcak fazla soğuk yememek ( kahve çay içememek ) ve banyo yapamamak ..
Silikon tamponlar ameliyattan üç gün sonra alınmıştı Şu an atelim çıktı , burnumda bantlarım var ..Burnumun içinin çok kuru olması dışında şikayetim yok ..Deniz suyu damlasını hiç sevmedim ama damlatıyorum (daha da çok kurutuyor burnumu )

Yarın kontrole gideceğim ..herhalde bantlarım çıkar ..

resimler :ameliyat sonrası - şu anki durum- kırıkken alttan görünüşü -kırılmadan önceki hali- kırık ve yamuk hali- öncesi sonrası alttan görünüş

Eklentiler

• 20170502_194838.jpg
    20170502_194838.jpg
    20,1 KB · Görüntüleme: 491
  • Snapshot - 10.jpg
    Snapshot - 10.jpg
    25,8 KB · Görüntüleme: 472
  • Snapshot - 12.jpg
    Snapshot - 12.jpg
    28,3 KB · Görüntüleme: 661
  • Snapshot - 22.jpg
    Snapshot - 22.jpg
    32,6 KB · Görüntüleme: 590
  • Screenshot_3 (2).jpg
    Screenshot_3 (2).jpg
    117,5 KB · Görüntüleme: 548
  • Snapshot - 12-horz.jpg
    Snapshot - 12-horz.jpg
    26,7 KB · Görüntüleme: 251
Son düzenleme:
gecmiş olsun şuan kacıncı gününüzdesiniz. benimde burun kemiğim sizin gibi yamuktu. küçükken kırmışım benimde bastan yapıldı. eskiden hiççççç koku duymuyordum sıfırdı şuan tıkalı olmama ragmen harika koku duyuyorum. nefesim bile acıldı daha şiş ama hissedebiliyorum. kac saat sürdü sizin ameliyat. bide benim tampon yoktu genelde herkesin tamponlu olmuş. hem et hem kemik kırıklıgı hem estetik 3 ü bir oldu ama tamponum yoktu

2 mayıs yazmıştım ama düzenlerken 2 gitmiş , mayıs kalmış :))
14.üncü gün , bu gün bandajlarım alındı , burnumla ilk kez başbaşa kaldım ..
Aynada gördüğüm düz bir burun resimlerde biraz ucu gergin görünüyor , burun kökü hala şiş olduğu için biraz yüksek ve geniş , burun ucu da dudağımı yukarı çekiştiriyor .Üst dudağımı çok ince ve gergin yapıyor gülünce iskelet gülümsemesi gibi oluyor biraz
Masaj verdi doktorum ..yavaş yavaş inecekmiş şişlikler .
Kaç saat sürdüğünü evdekilere sormam gerek ..Benim biraz uzun sürmüştü 4 saat sanırım. Zor bir ameliyat dedi ..
şu an tek şikayetim burnumun içinin kuru olması ..çok rahatsız edici bir gerginlik var , bazen çatlama yapıyor burnum yanıyor ..
Bir de doktorum ince deri kalın deri gibi bir şey demedi bana deri tipimi hala öğrenemedim ..Bir dahaki görüşmede sorayım

2 mayıs yazmıştım ama düzenlerken 2 gitmiş , mayıs kalmış :))
14.üncü gün , bu gün bandajlarım alındı , burnumla ilk kez başbaşa kaldım ..
Aynada gördüğüm düz bir burun resimlerde biraz ucu gergin görünüyor , burun kökü hala şiş olduğu için biraz yüksek ve geniş , burun ucu da dudağımı yukarı çekiştiriyor .Üst dudağımı çok ince ve gergin yapıyor gülünce iskelet gülümsemesi gibi oluyor biraz
Masaj verdi doktorum ..yavaş yavaş inecekmiş şişlikler .
Kaç saat sürdüğünü evdekilere sormam gerek ..Benim biraz uzun sürmüştü 4 saat sanırım. Zor bir ameliyat dedi ..
şu an tek şikayetim burnumun içinin kuru olması ..çok rahatsız edici bir gerginlik var , bazen çatlama yapıyor burnum yanıyor ..
Bir de doktorum ince deri kalın deri gibi bir şey demedi bana deri tipimi hala öğrenemedim ..Bir dahaki görüşmede sorayım
sizden 2 gün sonra olmuşum bende ameliyatımı. benim 6 saat sürdü derim ince mi kalınmı bende bilmiyorum üst kök kısmı çok şiş alışamadım

Belki benim de 6 saatir ..Ailem dışarda bekliyordu ben de bir süre operasyon odasında bekledim sonra anestezi aldım tam olarak hangi saatte başladı bilmiyorum aileme göre 7 saat içerde kalmışım ama burun ameliyatı o kadar sürmez diye düşünüyordum .Yanılmışım demek ki

Evet bende de en çok ödem olan yer kök kısmı, kırık kemikler temizlenip yeniden yapılmış burun çatısı , o dokular kemikler iyileşecek sonunda o burun da inecek , ilk ay biraz sıkıntı olacak onu kabullendim :işsiz:
Şu sıralar iki aylık 3 aylık 6 aylık burunlara bakıyorum nasıl değişmiş diye.:KK49:bi de burnuma masaj yapıyorum .

Son düzenleme:
Belki benim de 6 saatir ..Ailem dışarda bekliyordu ben de bir süre operasyon odasında bekledim sonra anestezi aldım tam olarak hangi saatte başladı bilmiyorum aileme göre 7 saat içerde kalmışım ama burun ameliyatı o kadar sürmez diye düşünüyordum .Yanılmışım demek ki

Evet bende de en çok ödem olan yer kök kısmı, kırık kemikler temizlenip yeniden yapılmış burun çatısı , o dokular kemikler iyileşecek sonunda o burun da inecek , ilk ay biraz sıkıntı olacak onu kabullendim :işsiz:
Şu sıralar iki aylık 3 aylık 6 aylık burunlara bakıyorum nasıl değişmiş diye.:KK49:bi de burnuma masaj yapıyorum .
bende içerde toplam 6.5 saat kaldım. bi yarım saati beklemede gecti serum ile ameliyathane girişinde. 9:30 da girdim 10 gibi uyudum. çıktıgımdada 4 tü saat. bana masaj önermedi şimdilik yarınki kontrolde önerir belkide

bu arada bişi sorucam. sizin cevaplarda hep düzenlendi yazıyor. ben yazıp gönderdiğim cevapları düzenleyemiyorım değiştiremiyorum bida. o nasıl oluyor??

Screenshot_14.jpg
Screenshot_12.jpg

düzenle yazan linke basın ..10 dakika içinde değişikliğinizi yapıp çıkın .Sonra o link iptal oluyor Altta bildirimi gönderdikten sonra kaç dakika geçmiş olduğunu gösteriyor ..
Screenshot_13.jpg

Daha ayrıntılı düzenlemek istiyorsanız açılan kutucuktaki ayrıntılı düzenleme linkine basın .

Son düzenleme:
Keşke 20 dakika olsa o süre ..:110: tam düzenleyemeden 10 dakika doldu

bende içerde toplam 6.5 saat kaldım. bi yarım saati beklemede gecti serum ile ameliyathane girişinde. 9:30 da girdim 10 gibi uyudum. çıktıgımdada 4 tü saat. bana masaj önermedi şimdilik yarınki kontrolde önerir belkide

Bandaj çıktıktan sonra ( 10 gün sonra ) masaj yapmamı söyledi.
burnun ucuna kesinlikle dokunulmayacak
sadece burun kökünden aşağı burnun yarısına kadar - yarıdan daha aşağısına burun ucuna doğru inilmeyecek
yanlara da masaj yapılmayacak
yani burun köküne oOoOo cici yapıyoruz :KK70: Masaj bu

Keşke 20 dakika olsa o süre ..:110: tam düzenleyemeden 10 dakika doldu
yaaa 10 dkymış demek. bende yüklediğim bazı fotografları silmek istedim ama silemedim niye bu kdr katı kuralları var ki bu grubun anlamadım. bi yazımı düzelteyim dedim düzenle seçeneği yok

Bandaj çıktıktan sonra ( 10 gün sonra ) masaj yapmamı söyledi.
burnun ucuna kesinlikle dokunulmayacak
sadece burun kökünden aşağı burnun yarısına kadar - yarıdan daha aşağısına burun ucuna doğru inilmeyecek
yanlara da masaj yapılmayacak
yani burun köküne oOoOo cici yapıyoruz :KK70: Masaj bu
şuan benim alçım cıkalı 6 gün oldu. bugün yine kontrole gidicem belki bugün söyler masajı. burun ucunuz sert mi sizinde şuan burun şişliğim baya indi sevmeye başladım burnumu. tam bi inse cok daha güzel olacak

Burnumun ucu sert evet kökü nispeten daha iyi , alından çıkma burun görüntüsü gitti yüzümde de fazla gerginlik yok ..yandan biraz fazla belli oluyor şu yandan görünüşteki burun kalkıklığı da azalsa en azından 95 dereceye inse mutlu olacağım üst dudağı çok geriyor çünkü
..önden görünüşü harika :)
web camera ile çektiğim için pek net değil ama bir fikir verir en azından

Eklentiler

• Snapshot - 16.jpg
    Snapshot - 16.jpg
    27,7 KB · Görüntüleme: 216
Burnumun ucu sert evet kökü nispeten daha iyi , alından çıkma burun görüntüsü gitti yüzümde de fazla gerginlik yok ..yandan biraz fazla belli oluyor şu yandan görünüşteki burun kalkıklığı da azalsa en azından 95 dereceye inse mutlu olacağım üst dudağı çok geriyor çünkü
..önden görünüşü harika :)
web camera ile çektiğim için pek net değil ama bir fikir verir en azından
şuan tam aynı görüntüdeyiz. ameliyat tarihlerimizde yakın zaten 2 gün arayla. benim dudak gerginliği gecti ucu sert bide burnumun içinden bişi geriliyor sanki. kökündeki şişlik indi benimde sevmeye başladım. dediğiniz gibi alından cıkan bi burun görüntüsü vardı ilk günler o şişlik indi biraz .sizinde burunun yanakla birleşen yerinde hafif bi şişlik var benimde öyle yanaklarım .

Ameliyattan hemen sonra çekilmiş bir resim var ,en başta ekledim
doktorum yaptığı burunun kalkık burun olmadığını söyledi ..zaten belli çünkü üst dudağımı çekiyor o gerilimi hissediyorum ilk gün çok daha fazlaydı gidecek azalıyor

2 Mayıs tarihinde Ege üniversitesi Estetik Cerrahi Profesör Yiğit Özer Tiftikçioğlu burun ameliyatımı gercekleştirdi. Benim burnumun dıştan görünüşünde çok fazla bir şekil bozukluğu yoktu Önce sonra resmi koysam fark belki anlaşılmaz. Asıl hasar içerdeydi , kırık burun acilde lokal anestezi ile oturtulmuştu , burun odacıkları kitap kapağı gibi birbirini üstüne kapanmış olduğu için nefes alamıyordum . Daha önce (on yıl önce) bir KBB doktoru ile ameliyat aşamasına kadar gelip son anda vazgeçmiştim çünkü "burnunuzdaki nefes almaya engel olan tıkanıklığı giderebilirim ama yamukluğu için estetik gerekir " demişti ama 3D görüntü ya da röntgenle bunu bana göstermediği için güvenememiştim. Açıkçası burnumun harap durumda olduğunu bilmiyordum çünkü basit bir deviasyon sorunu var sanıyordum. 3 D ile estetik (eğrilik) dışında bir de yapı sorunu olduğu ortaya çıktı..Burun kemiği baştan yapıldı yani buna aslında revizyon ameliyatı desem yeri var çünkü acildeki yanlış müdahaleyi de onardı doktorum..Ona çok tesekkür ederim ,zor bir ameliyat demişti , çok kolay sıkıntısız geçti benim için . Üstelik yüzüme uyan doğal , kalkık olmayan,eski burnuma benzeyen bir burnum oldu.Şimdilik biraz şiş .
Güzel de koku alıyor .Pek çok kişinin burun ameliyatı sonrasında koku alamamaktan şikayet ettiğini okumuştum benim başıma gelmedi tam tersi tıkalı burnum yüzünden koku alamıyormuşum ben.

Daha sıkıntılı bir süreç yaşayacağımı en az bir hafta yalnızca sıvı besinle besleneceğimi sanıyordum , tek kısıtlama elma, havuç gibi sert yiyecekleri "kütürdetmemek" fazla sıcak fazla soğuk yememek ( kahve çay içememek ) ve banyo yapamamak ..
Silikon tamponlar ameliyattan üç gün sonra alınmıştı Şu an atelim çıktı , burnumda bantlarım var ..Burnumun içinin çok kuru olması dışında şikayetim yok ..Deniz suyu damlasını hiç sevmedim ama damlatıyorum (daha da çok kurutuyor burnumu )

Yarın kontrole gideceğim ..herhalde bantlarım çıkar ..

resimler :ameliyat sonrası - şu anki durum- kırıkken alttan görünüşü -kırılmadan önceki hali- kırık ve yamuk hali- öncesi sonrası alttan görünüş
Merhaba, burnunuz çok güzel olmuş fotolarınıza baktım. Ben de Yiğit beye ameliyat olmuştum ve size bir şey sormak istiyordum. Mümkünse bna özel msj atabilir misiniz lütfen? Ben atamıyorum :)

Back