NOT: GÜNCELLEMELERİ HER ZAMAN BU SAYFADAN YAPACAĞIM
Yabancı saç uzatma forumlarını gezerken bu methodla karşılaştım ve gerçekten çok revaçta olduğunu, işe yarar olduğunu gördüm. Tıpkı bizim turp yöntemi gibi, binlerce mesaj var ve önce-sonra resimleri gerçekten iyi. Ayda 4 cm'e kadar uzama gerçekleşebiliyor.
S: Mikonazol Nitrat nedir, yoksa saç derimizi eritecek bir kimyasal mı?
C: Tabii ki de hayır, genellikle anti bakteriyal olarak kremlerin içinde bulunan bir maddedir. Pek çok amaçla kullanılabilir cilt için.
S: Bunu uygularken saçlarım kokacak mı?
C: Markasına bağlı. Bazısı kötü kokutabilir, bazısı da güzel.
S: Hangisi daha iyidir, %2 içerenler mi yoksa %4 mü?
C: İkisinin arasında bir fark yok. Sonuçlar genellikle aynı.
S: Bu kremlerin içine yağ karıştırabilir miyim? Zenyinyağı, badem yağı, çam terebentin vs...
C: Karıştırabilirsiniz. Ama pek de gerek yok.
S: Ne kadar sıklıkta ve nasıl uygulamalıyım?
C: Saç diplerinize kremi yedirerek 1 buçuk 2 saat bekleyin, daha sonra yıkayın. Bunu haftada 2-3 kere tekrarlayın.
S: Bu bana zarar vermesin? Saçlarım dökülür mü veya derim zarar görür mü?
C: Nadir olarak kaşıntı olabilir. Sıradışı birşey yaşayan görülmedi ama görürseniz bırakın tabii ki.
S: Hangi marka kullanabilirim?
C: Yurtdışındakiler genellikle monistat kullanıyor, ama Türkiye'de pek bulunabilir olmadığından Fungucit adında bir markayı kullanabilirsiniz. O da %2 mikonazol nitrat içeriyor. Lavanta esanslı, fiyatı da 3 lira. Eczanelerde bulunur.
Ben daha başlamadım, haftaya fotoğraf koyarak başlayacağım.
Yabancı saç uzatma forumlarını gezerken bu methodla karşılaştım ve gerçekten çok revaçta olduğunu, işe yarar olduğunu gördüm. Tıpkı bizim turp yöntemi gibi, binlerce mesaj var ve önce-sonra resimleri gerçekten iyi. Ayda 4 cm'e kadar uzama gerçekleşebiliyor.
S: Mikonazol Nitrat nedir, yoksa saç derimizi eritecek bir kimyasal mı?
C: Tabii ki de hayır, genellikle anti bakteriyal olarak kremlerin içinde bulunan bir maddedir. Pek çok amaçla kullanılabilir cilt için.
S: Bunu uygularken saçlarım kokacak mı?
C: Markasına bağlı. Bazısı kötü kokutabilir, bazısı da güzel.
S: Hangisi daha iyidir, %2 içerenler mi yoksa %4 mü?
C: İkisinin arasında bir fark yok. Sonuçlar genellikle aynı.
S: Bu kremlerin içine yağ karıştırabilir miyim? Zenyinyağı, badem yağı, çam terebentin vs...
C: Karıştırabilirsiniz. Ama pek de gerek yok.
S: Ne kadar sıklıkta ve nasıl uygulamalıyım?
C: Saç diplerinize kremi yedirerek 1 buçuk 2 saat bekleyin, daha sonra yıkayın. Bunu haftada 2-3 kere tekrarlayın.
S: Bu bana zarar vermesin? Saçlarım dökülür mü veya derim zarar görür mü?
C: Nadir olarak kaşıntı olabilir. Sıradışı birşey yaşayan görülmedi ama görürseniz bırakın tabii ki.
S: Hangi marka kullanabilirim?
C: Yurtdışındakiler genellikle monistat kullanıyor, ama Türkiye'de pek bulunabilir olmadığından Fungucit adında bir markayı kullanabilirsiniz. O da %2 mikonazol nitrat içeriyor. Lavanta esanslı, fiyatı da 3 lira. Eczanelerde bulunur.
Ben daha başlamadım, haftaya fotoğraf koyarak başlayacağım.
Son düzenleme: