Yeni Bir Ben

Diyete de başladım Karatay usulü gitmeye karar verdim. Ekmeği ve şekeri tamamen hayatımdan çıkarıyorum. Başka türlü olmayacak. İki ana ihtiyaç duyarsam bir ara öğün şeklinde ilerleyeceğim. Gün gün buraya yazacağım neler yaptım. Şu anda hayatımın en öncelikli konusu biran önce normal aralığa girebilmek. Bu sabah tartıldım 79.5 kiloyum. Benim için normal aralık max 64 kg. Yani en az 15 istediğim 20 kg var hedefte.

Benim kilo almama sebep olan şeylerin başında mükemmeliyetçi yapı geliyor ya hep ya hiç tarzında düşünmem. Bir gün diyet bozulsa nasılsa bozuldu deyip devamını getiriyorum ve tekrar toparlamak günler sürüyor. Örneğin taşınma sürecinde rahatlıkla içecek konusunda seçici davranabilecekken örneğin ayran içebilecekken asitli içecek tükettim. Buna erteleme de eşlik ediyor ne yazık ki bugün de yiyeyim yarın başlarımlar. Diyelim ki başladım bu sefer aceleci davranıyor ve katı diyetler yapma eğiliminde oluyorum. Tek öğün vs gibi. Her gün tartılıyorum bu da bana çok zaman geçmiş de sanki yeterince kilo verememişim hissi oluşturuyor. Şimdi tüm bunlar için bu sefer çıktığım yolculuğun farklı olması için yapacağım şeyler şunlar olacak:

1) Kesinlikle sevmediğim bir şeyi diyetteyim diye yemeyeceğim. Zevk almak benim için önemli.
2) Mükemmeli aramak yok. Olduğu kadar ilkesini hatırlamaya çalışacağım. Daha az ama sürdürülebilir şeyler yapmak istiyorum. 15 dk egzersiz her gün gibi.
3) Şekeri unu tamamen bırakıyorum. Bu iki gıdaya bağımlı olduğumu kabul ettim artık. Bunları alkol ya da sigara gibi görüp tamamen uzak duracağım. Çünkü başladığım zaman duramıyorum. Burada un derken beyaz unu ve basit şekeri kastediyorum.
4) Her gün değil haftada bir tartılacağım.
5) Burada beslenme günlüğü tutacağım. Yılbaşına kadar her gün yazmayı istiyorum, yediklerimin yanına duygularımı ve düşüncelerimi de ekleyeceğim ki farkındalığım artsın.
6) İki öğün ve ihtiyaç duyarsam bir ara öğün şeklinde besleneceğim. Mümkün olduğunca temiz içerik olduğu sürece un ve şeker dışında yasağım yok.
7) Farkındalıklar yeme egzersizleri yaparak yediğim miktarı azaltmaya çalışacağım. Açlık tokluk takibini unuttum sürekli diyet yap bıraklardan.
8) Bu sefer diyet yapmıyorum sağlıklı bir yaşlılık süreci geçirmek için bedenime yatırım yapıyorum o yüzden sürece odaklı gitmek önemli. Bunu da ara ara kendime hatırlatmakta fayda var.

Sağlıklı yaşam 1. Gün 22.08.2024
Başlangıç kilosu 79.5
Sabah: 1 yumurtadan omlet 10 tane zeytin iki üçgen domates salatalık biraz yeşil börülce salatası

Ara 1 çorba kaşığı kadar kuru üzün 5-6 badem
1 Türk kahvesi 1 maden suyu

Akşam 1 çupra salata

Ara 1 bardak sütlü kahve

Egzersiz 15 dk duvar pilatesi 20 dk yüzme

Takviyeler: omega3 magnezyum d3k2 q10 multivitamin

Bugün gayet iyi geçti benim için. Kendimi iyi hissediyorum. Hep böyle sürsün inşallah.

23.08.2024 2.Gün
Sabah kalktım bugün dün geceden sütü unutmuşum hemen onu mayaladım, sonra biraz balkonda oturdum meditasyon yaptım 15 dk duvar pilatesi yaptım biraz kitap dinleyeyim dedim uyumuşum 😅
Saat 11 gibi
Sabah : 2 yumurtadan omlet, 10 zeytin, beş altı kuruyemiş, bir kaç tane üzüm bir üçgen karpuz domates salatalık, patates kızartması vardı ama çok sevmeme rağmen yemedim.

Ara: Yapmadım bugün

Saat 16.30 gibi
Akşam: iç bakla yemeği ( bunu çok severim biraz fazla yedim sanki) sarımsaklı yoğurt

Ara: 1 şeftali

Spor : 15 dk duvar pilatesi 30 dk yürüyüş

Takviyeler omega 3 d3k2 q10 magnezyum ve multivitamin

Merhaba bir gün daha geride kaldı. Bugün annem gilin yanına geldim kahvaltıya. İnsanın annesine yakın olması güzel şey vesselam.

Sağlıklı beslenme 3.gün 24.08.2024

Sabah 2 haşlanmış yumurta 3 incir 7 zeytin 1 parça peynir domates salatalık biber

Ara bir kase kadar haşlanmış taze fıstık

Akşam 1 tabak patlıcan yemeği 1 kase yoğurt

20 dk yürüyüş yaptım. Kendimi çok başarılı hissettim bugün. Annem gilde sürekli bir şeyler yeniyor ben düzeni bozmadan kalabildim. Aferin bana 😅

Sağlıklı beslenme 4.gün 25.08.2024

Merhabalar dünde gayet güzel geçti hemen yazayım

Sabah 2 yumurta domates salatalık peynir biber zeytin

Ara: kuru elma 1 kase yoğurt

Akşam 5 tane mercimek köftesi bulguru az mercimeği yoğun bol salata

Spor 15 dk pilates 20 dk yürüyüş

Merhabalar
Sağlıklı Beslenme 5.gün

Bugün sabah işe başlamamı yaptım evrak işleri ile uğraşırken öğlen oldu eve geldim kahvaltı ettim 12.30 gibi
2 yumurta 1 parça peynir domates salatalık biber yarım avuç kadar kuruyemiş

Ara yarım şeftali ve kuruyemiş

Akşam 1 kase tarhana çorbası ve kabak tarator

Gerçekten hiç farketmeden beş gün bitti bile. Bundan sonraki hayatımda böyle beslenmeye niyet ettim bende. Diyetteyim değil de ben şeker ve beyaz un tüketmeyen sağlıklı beslenmeye özen gösteren bir insanım. Benlik algımıza bunu yerleştirip kimlik olarak tanımladığımızda tamam bu iş 🤝

Bugün koşuşturmalı bir gündü yemekten sonra hep birlikte balığa gittik çocuklarla. Bir şey yakalayabildiğimiz söylenemez ama güzel bir aile aktivitesi oldu. Birazdan da kitap okuma saatini yapıp yatacağız.

Merhabalar sağlıklı yaşamın 7. Gününden merhaba. Benim için bugün önemli çünkü uzun zamandır yedi günü devirememiştim. Çok şükür hiç zorlanmadan ve kendimi kısıtlanmış hissetmeden bir haftayı tamamladım. Nice haftalarım olsun.

Bugün 12.30 gibi
2 yumurtadan omlet 1 parça peynir kuruyemiş domates salatalık zeytin 2 kuru kayısı

Ara yok

Akşam 1 kabaktan tarator 3 köfte salata 2 bardak ayran biraz kuruyemiş

Egzersiz 15 dk pilates takviyeler aynı

Son bir kaç gündür migrenim tuttu yine çok şiddetli olmasa da başımın sağ tarafında bir ağırlık. Bu durum tahammül seviyemi çok düşürdü bir kaç gündür geçmeyince dün ilacımdan bir tane içtim. Nörolojiye gidip altarnatif bir ilaç istemem gerek zira hemen iştahımın açıldığını hissettim bugün. Tahammül seviyem o kadar düşük oluyor ki bu ağrılar olduğu zaman çocuklara kızabiliyorum sonrasında da çok suçlu hissediyorum. Şu andan itibaren bu konuda önce zarar verme ilkesini benimsiyorum çünkü her sesimi yükseltişim onlara zarar veriyor.

Maddi konular şimdilik stabil. Bu ay oku için epey harcama yaptık bu durum bizi daha dikkatli olmaya itiyor. Evin de eksiklerini tamamladık. Onlar için de harcamalar yaptık. İnşallah bu ayı atlatabilirsek diğer aylar daha kolay olur. Yılbaşında zam alacağımız için biraz ferahlarız umarım.

Merhabalar yine bir boşluğa düşmüştüm ki çabuk toparladım, 79.5 ile tekrar başladım kendime yeter artık kendine gel diyor ve sahalarda tekrardan yerimi alıyorum

Günaydın geçen haftayı fena geçirmedim 78.7 ile devam ediyorum yola, dün diyet listem de geldi epey sıkı bir liste uymaya niyetim de tam. Bu sene bu iş bitecek, kararlıyım 😎

Merhaba ne zamandır yazmamışım 76.3 ile devam ediyorum. Ancak depresif ruh hali ile başım belada. Kolumu kaldırasım gelmiyor zihnim sürekli konuşuyor. Ev darmadağın oldu ufak ufak toplamaya başlamam kendime keyif aldığım aktiviteler için zaman ayarlamam lazım. Hiç bir şeyden keyif almayacağım gibi hissediyorum ama biliyorum ki bu depresyonun yanılgısı. Bugün itibari ile evimi derleyip toplamaya niyet ediyorum ne kadar sürdüğünün önemi yok. Önemli olan yolda olmak mücadele vermek.

Bu gece rüyamda eşim beni aldatıyordu ben bu rüyaları benlik algım düştüğünde kendime acımaya başladığımda görüyorum genelde. Sonrası da derin bir depresif dönem oluyor şu anda bu yolu geri çevirmeye niyet ediyorum kendimi zorlayarak da olsa hayatın içinde kalmaya niyet ediyorum

Son düzenleme:
Merhaba ne zamandır yazmamışım 76.3 ile devam ediyorum. Ancak depresif ruh hali ile başım belada. Kolumu kaldırasım gelmiyor zihnim sürekli konuşuyor. Ev darmadağın oldu ufak ufak toplamaya başlamam kendime keyif aldığım aktiviteler için zaman ayarlamam lazım. Hiç bir şeyden keyif almayacağım gibi hissediyorum ama biliyorum ki bu depresyonun yanılgısı. Bugün itibari ile evimi derleyip toplamaya niyet ediyorum ne kadar sürdüğünün önemi yok. Önemli olan yolda olmak mücadele vermek.

Bu gece rüyamda eşim beni aldatıyordu ben bu rüyaları benlik algım düştüğünde kendime acımaya başladığımda görüyorum genelde. Sonrası da derin bir depresif dönem oluyor şu anda bu yolu geri çevirmeye niyet ediyorum kendimi zorlayarak da olsa hayatın içinde kalmaya niyet ediyorum
Ketojenik beslenme ruh durumu dalgalanmaların birebir . Hızlı da kilo verdirir . Araştırın isterseniz . Ketojenik beslenip bu tarz ruhsal durumlarını stabile etmiş çok arkadaşım var

X