Yeni Bir Ben

Cutemom007

Yeni yıl fit gelsin
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
8.591
18.705
33
Merhaba,
Taynim çıktı, yeni bir hayata başlıyorum. Ruhsal ve bilişsel anlamda da bir dönüşüm olsun istiyorum. Artık canıma tak etti bazı şeyler.
1) Fazla kilolarım ve kilo al ver döngüsü.
2) Finansal durum.
3)Çocuklarımla olan iletişimim.

Bu üç konu hayatımda çok etkili. Bu üçüne özellikle dikkat etmeye niyet ediyorum. Günlük buraya yazmak istiyorum, aslında bir konum vardı ama yeni ve beyaz bir sayfa olsun ve bu sayfa şikayeti değil eylemi yansıtsın istiyorum.
Öyleyse başlayalım…

Son düzenleme:
Bugün akşam yürüyüş yaptım ve saat beşten sonra bir şey yemedim, bir karar vermek ve ufakta olsa bir şeyler yapmak iyi geliyor bana, yiyip durmak ve sürekli ne yapacağım diye düşünmek ise fazlaca enerjimi tüketiyor. Bundan sonra her öğün yeni bir başlangıç benim için olduğu kadar deyip yapamadıklarımdan çok yaptıklarıma odaklanacağım. Sabırlı olmayı öğreneceğim bu süreçte inşallah.

Kilomu not etmeyi unutmuşum buraya, kilom 78.5
Tek öğün ya da bir küçük bir büyük öğün şeklinde gitmeyi düşünüyorum. Yaşam tarzım bundan sonrası için buna dönecek inşallah 🙏
Bugün örneğin bir arkadaşım akşam yemeğine davet etti bu nedenle küçük bir öğün yapıp akşam büyük öğünü yapacağım.

Günaydın bugün kilom 77.65 dün zorlayıcı geçti epey ama işte bugündeyim. Dünkü tek öğünün içeriği çok kaliteli değildi bugün makroları sayarak bir tek öğün oluşturacağım eminim yarına 76 lı bir kilo görürüm 👌

İnsanın fabrika ayarı 1 kitabını dinledim dün yürüyüş yaparken, eveimleşirken de bizler açlık çekerek evrimleştik o yüzden bedenlerimiz bol yiyeceğe uygun değiller ve yağlanma eğilimindeler bir de beslenmeleri yağ ve çiğ sebze meyve az miktarda et şeklinde idi
Ve atalarımız sürekli hareket etmek zorundaydı
Bu iki kısmı hayatıma oturtabilirsem zaten yetecek

76.8 le günaydın, bugünden itibaren bi takviye de almaya başlayacağım kilo vermeye destek olması için. De Ayşegül Çoruhlunun önerdiği bir marka. İnşallah işe yarar. Artık bu işi bitirmeye kararlıyım

Merhaba konu çok hoşuma gitti
Umarım hedeflerinizde başarılı olursunuz
Kilo benim içinde bir problem 1 İleri 2 geri ilerliyorum
Sizin sayfanıza katılmak isterdim ama yarından itibaren 20 gün memlekette olacağım için katılamam
Ama eğer sizde isterseniz Eylül başı gibi bende yazmak isterim

Konunuzu takipteyim güzel ilerliyorsunuz kilolarımız yakın ben de bugun bir diyet listesine başladım takviye ismini özelden yazabilir misiniz
76.8 le günaydın, bugünden itibaren bi takviye de almaya başlayacağım kilo vermeye destek olması için. De Ayşegül Çoruhlunun önerdiği bir marka. İnşallah işe yarar. Artık bu işi bitirmeye kararlıyım

Merhaba konu çok hoşuma gitti
Umarım hedeflerinizde başarılı olursunuz
Kilo benim içinde bir problem 1 İleri 2 geri ilerliyorum
Sizin sayfanıza katılmak isterdim ama yarından itibaren 20 gün memlekette olacağım için katılamam
Ama eğer sizde isterseniz Eylül başı gibi bende yazmak isterim
Merhaba teşekkür ederim ne zaman isterseniz katılabilirsiniz tabii

Dün tek öğün ve bir buçuk saat sporla bitirmeme rağmen bugün 77.0 çıktım, yarından itibaren öğün içeriğimden karbonhidratı da çıkarıp bol sebze meyve protein yağ olarak gideceğim

Merhaba ev toplamaya devam ediyorum bir taraftan, bu değişim epey stresli tabi şu anda, bugün dağıttım açıkçası, yarın yola çıkacağımız için tamamen topladım evi ve dışardan dürüm söyledik arkası da geldi maalesef sonra biraz çekirdek sonra dondurma yedim. Arkasından bir ağlama krizi geçirdim hem stresli dönemin içinden geçiyor olmak hem diyet bozuldu diye yaşadığım suçluluk. Tartıyı da kaldırdığım için tartı bildiremeyeceğim. Evime tam yerleşince ancak tam bir düzen yapabileceğim sanırım.

Merhabalar sonunda evime geldim, büyük oranda yerleştim ufak tefek eksikler dışında, cuma günü de işe başlama yapacağım. Yarından itibaren düzenli bir beslenme düzeni oturtup ağırlıkları attığım, düzenli rutinlerimin olduğu yeni bir yaşam olsun istiyorum benim için.

Epey yorucu geçti son bir kaç hafta. Ama umudum yüksek, sonunda memleketime yerleşebildiğim için artık ait hissediyorum. Günlük rutinlerimde ne yapmak istediğimi detaylıca planlayacağım ve uygulamada deneme yanılma ile bana en uygun olanı bulabilirim diye düşünüyorum.

Kafamı kurcalayan bir konu var, bu sene için doktoraya başvurmak konusunda kararsız kalıyorum. YDS ve ales puanım eğer başvurmazsam geçerliliğini yitiriyor bu sene. Ancak stresli doktora sürecini yönetebileceğimden emin değilim, çocuklarımdan zaman çalmak adil gelmiyor, iş hayatımın yoğunluğunu henüz kestiremiyorum, tam zamanlı çalışacağım için zaman ayıramamaktan ve zorlanmaktan çekiniyorum. Bir aklım başvur başlayınca nasılsa biter diyor bir aklımsa yavaş yavaş kitap oku kendi hızında kendini geliştir diyor. Karar vermem için başvurunun son günü cuma bakalım ne yapacağım.

Merhabalar sonunda bugün düzenime yeniden başladım. Sabah altı buçukta baş ağrısıyla uyandım, migren atakları beni yoruyor Allahtan çok şiddetli değil ağrı kesici ile hafifledi. migren ilacından sonra çok hızlı 6-7 kilo aldığım için bıraktım epeydir olmamıştı baş ağrısı. Olmazsa yine başlayacağım ilaca diyet de yaparken kilo almam herhalde. Neyse

Biraz balkonda oturdum sabah sayfaları yazdım, duvar pilatesi olan bir uygulama indirmiştim 15 dk egzersiz yaptım ondan. Güne başlama meditasyonu yaptım, o arada kızım da uyandı. Saçıma saç bakım yağı sürdüm kızıma da sürdüm 😅 sonra duşumuzu aldık cilt bakımı yaptım. Biraz kitap okudum ve evdekiler uyandılar, kahvaltı hazırladık. Fena bir başlangıç sayılmaz sanki. Pazartesi de işe başlayacağım ondan sonra tam oturur

Doktoraya başvurmayacağım, iyice düşündüm şu anda bu tempoya hazır değilim, çocuklardan da çalmak istemiyorum, hayatımda stres değil sakinlik istiyorum. İlerde istersem tekrar girerim sınavlara. Çünkü ben başlayınca bir işi yoruldum ara vereyim gibi kararları çok zor alıyorum genelde işi bitiriyorum bende bitiyorum. Bunu şu anda hayatımda istemiyorum. Yeterince değişiklik var zaten.

X