Doğuma Hazırlık Yeni anneden anne adaylarına doğum ve emzirme tavsiyeler

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
biraz arıza var galiba canım beni korkutup stres yapmada üstüne yok...doktoruma da söyledim kimssenin lafına bakma başaracağına inan dedi...bakalım hayırlısı artık...tecrübelerini paylaştığın için çokk teşekkürler...

inşallah suyuyla çıkıverir bebişinn
olmazsa da sağlıkla kucağına gelsin de gerisi atlatırlır inşallah canım

bazı insanlar insanları korkutmayı ürkütmeyi gıcık etmeyi alışkanlık etmişlerdir farkında bile değillerdir

takmayacaksın kafana şapkadan başka bişeyy :CüvCüv:

çok güzel bilgiler gerçektenn sağol süper selma....

bilgiler için saol arkadasım ...

selmacim gercekten supersin valla:)) bilgiler icin cok tesekkurler, insallah bebislerimizi sagsaglim kucagimiza alip bizde senin gibi deneyimlerimizi paylasiriz..herkese hayirli dogumlar diliyorum..

çok teşşekkürler selmacığm opuyorumnanaktan

hm tamam canım saol asoscum

ben teşekkür ederim tatlı hamişler
günler geçiverecek merak etmeyinn
sakin rahat olun
ve gülümseyinn opuyorumnanaktan

:CüvCüv:

çok tşk.ederiz paylaşım için kaydettım hemen bulunsun gereklı bılgıler hepsi....yavrunla sağlıklı bir ömür dılerım

inşallah suyuyla çıkıverir bebişinn
olmazsa da sağlıkla kucağına gelsin de gerisi atlatırlır inşallah canım

bazı insanlar insanları korkutmayı ürkütmeyi gıcık etmeyi alışkanlık etmişlerdir farkında bile değillerdir

takmayacaksın kafana şapkadan başka bişeyy :CüvCüv:

süperselma gerçekten bak laf olsun diye söylemıyorum tam bir eğitimcisin..süpersin..kendimi 'normal doğum yapabilirim,başarabilirim 'diye sürekli cesaretlendirmeye çalışıyorum,şu an 24 haftalık hamileyim,,sen herşeyi o kadar güzel anlatmışsın ki epey rahatladım...
normal doğumla ilgili merak ettiğim bir konu var aynı..komik gelebilir ama düşünmeden de yapamıyorum cevap verirsen çok sevinirim...doğum gerçekleştikten sonra dikiş atılıo ya...o dikişler yapılırken acı hissediyomusun ya da dikildiğini..en çok ondan korkuyorum:KK43:

paylaşımın için teşekkürlera.s.

sağol canım

çok tşk.ederiz paylaşım için kaydettım hemen bulunsun gereklı bılgıler hepsi....yavrunla sağlıklı bir ömür dılerım

teşekkür ederim sana da aynen

saol arkadaşım çok makbule geçti allah razı olsun.......

senden de Allah razı olsun

süperselma gerçekten bak laf olsun diye söylemıyorum tam bir eğitimcisin..süpersin..kendimi 'normal doğum yapabilirim,başarabilirim 'diye sürekli cesaretlendirmeye çalışıyorum,şu an 24 haftalık hamileyim,,sen herşeyi o kadar güzel anlatmışsın ki epey rahatladım...
normal doğumla ilgili merak ettiğim bir konu var aynı..komik gelebilir ama düşünmeden de yapamıyorum cevap verirsen çok sevinirim...doğum gerçekleştikten sonra dikiş atılıo ya...o dikişler yapılırken acı hissediyomusun ya da dikildiğini..en çok ondan korkuyorum:KK43:

yok ondan hiç korkma bak şimdi ayrıntılı anlatacağım opuyorumnanaktan

canım bu son günlerde ben yattığım yerden ayağımı kapatıp açmıştım
bi de ayakta çömelip kalkmıştım çok faydası oldu bebiş aşağı indi

benim bebeğimin kordon boynuna dolanmıştı, kakasını da yapmıştı ve yutmuştu, o yüzden doğunca midesini yıkadılar. bir saat sonra emzirdim.
o kadar da zor olmadı.
son günler eğilip kalkmayın ağır şey kaldırmayın ki dolanmasın.

ben doğuracağımı bir iki gün önceden hissettim kendimi farklı hissediyordum bebeğimin aşağı indiğini de
ne var ki bir iki gün sonra kayınvalidem ve görümcem geleceği için evi tiril tiril yapmalıydım
yaptım da
eşimin bütün ütülerini yaptım ve evi havalandırdımm üstelik terliyken ve hamilelikte bronşit geçirmişken
grip oldum doktora gittim salı günü ilaç verdi ve alttan eliyle ölçüverdi kendimi sıkmadım 1cm açılma var
bugün yarın doğurursun normal yapabilirsin dedi bebeğin küçük çünkü 2800 gr
gece içtim ilacı yattım ama fena sancılandım kordon dolanması acısıydı herhalde çünkü üstlerdeydi belde vajinada ya da kasıkta değildi
neyse ilaç uyuttu sabah uyandım kayınvalidemler 11de memleketten eve geldi ama ben ara ara 15 20 dkda bir sancılanıyorum oturamıyorum
kalkıp kalkıp bacaklarımı ayırıp yürüyorum
artık akşam 7ye kadar durdum 7den sekize doğru fena sıklaştı
sancı az sürüyor derin nefes alıyorsun ama yavaş ve uzun verirken biraz sesin çıkabiliyor
ama seviniyorsun işte doğuruyorum diye
8de hastanedeydim 4-5 cm açılma var dediler sancı odasına aldılar
kendi doktorumu istemedim kim varsa nöbetçi gelsin zaten doğuracam dedim alvhnm çok iyiydi
saat 11e dklar kala beni çatala aldılar
son bir saat yorgundum gribin de etkisiyle
o yüzden daha iyi derin nefes aldığım için birden açıldı o yüzden çatala aldılar
bana iyi şeyler söyleyin dedim
8cmdi açılma
bebeğine kavuşacaksın daha iyi ne olsun dediler,
başa gelince bir cesaret geldi
başından beri bana çatala oturana kadar ıkınmayacaksın ve kendini sıkmayacaksın bebeğe zarar vermemek için dedi doktor hanım
ha bu arada lavman yaptılar baştan

çatalda dediler ki sakin ol ağrıbn gelince var gücünle ıkın ve tekrar ağrın gelene kadar dinlen bi ağrı daha gelince yine aynen

tamam dedim der demez ağrı geldi dediler ki kabız olmuş gibi ıkın kakanı yapar gibi dediler ya ayıp oldu onlara ama o an acıyla tamam sı acam dedim ya nasıl dediysem hemen de özür diledim
şimdi arkamdan gülüyorlardır diyorum bazen
ikinci de dr başı çıkıyor az kaldı dedi
üçüncü ıkınmamda dur dedi uyuşturucu iğne vurmuştu zaten makasla kesti. dur deyince durmasam rastgele yırtılırmış
azcık yittim çıktı tuttu kaldırdır ağlıyordu bebeğim hem de çok tatlı
onu kucağıma vermeden önce genzini temizledi hemşire
ama emzirmedim midesini yıkayacağız dediler çünkü 40-50 dk sonra emzirdim tam zamanı hatırlamıyorum zor sabretmiştim gelene kadar
ha nerde kalmıştık
bebiş çıkınca hafif titreme alıyor vücut boşalıyor saatlerce kendimi sıkmıştım aslında sıkmasam 10dan önce doğururmuşum
eşi çıkarıyorsun sonra
zaten uyuşmuş olan yeri dikiyor arada acıdığı oluyor ama o an öyle sevinçlisin ki
dikiş önemli olduğu için sabretmen gerekiyor kanama falan varsa o zaman farkediliyor muş çünkü

valla benim doktor mu sakindi yoksa kısmet mi bilmiyorum ama eskiler hep normal doğururmuş
tersse bebek elle çevrip düz yapıp doğurturmuş ebeler

bi de benim dua edenim o anda çok oldu
bi de baştan beri normale kitlemiştim kendimi

önemli olan dikişleri açmamak ve bol bol dinlenmek doğum sonrası
herşey normale dönüyor yanii

Son düzenleme:
off selma, ne guzel anlatmışsın ama insan bir garip oluyor yine de.
normal düşünüyorum ben de. allahım herkesi kurtarsın sağlıkla inşallah.
sagol yazdıkların için canım.yerimseniben

haklısın tubacım ama başa gelince cesaret geliyor
benim bir komşum sezeryan istiyordu ille dayanamam ablalarım öyle diyor diyordu
ama onu da cesaretlendirdim 3 ay önce 3600gr olluşunu dünyaya getirdi

arkadaşlar bir de bana suni sancı verilmedi son bir saat verdilerse de hatırlmıyorum en iyisi en doğalı
epidurali de hiç önermiyorum
benim komşumun eltisinin ablası epiduralin yüzünden beynine pıhtı gidince geçen yıl bir aya yakın komada kaldı
epidural istemiş sezeryanle de olsa bebeğimi çıkınca göreyim demiş
ama bir ay görememiş
Allah sağlıklısını versin normali inşallah en iyi
temiz olmak ve dinlenmek dikişleri patlatmamak koşuluylaaa

herşey olacağına varıyor çok da düşünmeye gerek yokmuş valla

tekrar söyliyim emzirirken yara olmaması için kahverengi bölgenin olabildiğince tamamını münkünse buruşturup bbeğe vermek gerekiyor
açıkta tutup kurutmak gerekiyor
bi de çok doluysa bebiş tutamazsa azıcık sağıp da vermek gerekiyor ya da
ben masaya bebişimi koyardım iki elimle ayarlayıp göğsümü verirdim
alışır bir çözüm bulursunuz iş başa düşünce canım

canlrım ben normal doğum yaptım
kolay oldu.
yağlıydım 88kilo ve nerdeyse hiç yürümemiştim
medine hurması yemiştim kolaylaştırıyor dediler öyle oldu
bi de 6.ayda vajinal tablet ve sebamet dış bölge temzileyici kullandım suyum erken gelmesin diye doktorum verdi
kızım suyuyla geldiği için kolay oldu.
doğum yapanlar bölümünde kolay doğum önerilerini oku

sonrasına gelince,
diikişlerimi her tuvalette sıcak suyla yıkadım ve baticonla sildim
çamaşır giymedim dikişleri acıttııı gazlı beze pamuk sardım kullandım
önemlisi doğum öncesi lavman verince veya hamilelikte kabız olunca doğum sonrası sezeryan bile olsa basur veya makat çatlağı oluyor biçok kişide bende de oldu
tavsiyem hamileyken bol kayısı ye su iç kabız olmayın, olursanız yırtılmasın diye azıcık zeytinyağlı pamuk koyun sürekli, tuvalete gittiğinde atarsınız zaten.
ben bunu öğrenene kadar neler çektim.
bak açık yazıyorum ayıp saymayın
hemen oturmayın,patlamasın dikişler yatın aşağı dinlenin.
ben günlerce ayakta emzirdim oturamıyordum. yatarak emzirtmediler alışmayım diye maalesef günlerce ayağım şişti
şimdi yatarak emziriyorum ohhh
yani biraz da yanında kalana bağlı.
ama takmayın hepsi geçiyor.
ey anne adayııı opuyorumnanaktan
süte gelince önce ağızı emiyor ilk emzirmeler değişik duygu hissettirir belki hafif acıtır. anneliğin en zevkli yanı emzirmek. hele ki ilerki aylarda elinizi ağzınızı göğsünüzü tutacak :) .süt en çok üçüncü gün geliyor bikaç ay deli pınar gibi akıyor ve zamanla düzene geliyor sulu süt yağlanıyor rengi sarıdan beyaza dönüyor zamanla.
süt emzirmeye bağlı

ilk emzirme acıtabiliyor yara olmaması için soğanı kes ikiye, sür ucuna kurusun kuruyunca yıka durula öyle emzir yara olmaz.
bi de kahverengi ucu tamamen ver bebişe
bi de emzirme bitince kurumadan kapatma göğsünü

oturup da dikişlerini açarsan, baticon kullanmazsan mikrop kaptırırsan, normalde 20gün süren kanaman 40 veya 60 gün sürebilir.
dikişlerin 3-4 gün olmadı bi haftada kapanıyor merak etme normale dönüyorsun sersemlik gidiyor. sezeryanın üstte ama dikkat onda da.
kan kaybetmemek için ferro veya pekmez yersin

önemli hastanede su içebilirsin dedikleri zaman bol iç sakın kabız olma! bi de kalabilirsen hastanede fazla kal eve gelip eziyet çekme ama hastanede mama vermesinler ha!

gelelim kocişleree
benim dikişleri eskisinden dar dikmiş doktor ilk bikaç ilişkide eski haline döndü ama acımadı ki acımadı ki :)
sezeryande değişime yok tabi
herşey eskisine dönüyor
ben korse de takabiliyorum sezeryan hemen takamıyor
ama fark ilk günler sezeryanda alttan dikiş olmadığı için yürümekte zorlanmıyorsun:)

sana tavsiyem doğumdan sonra canlı görünme hata yapma benim gibi
ağlamaklı yorgun bitkin takıl ki yatırsınlar dinlenesin
kimisi sezeryanlıyı bile yatırmıyor
halbuki doğum bir ameliyat kan da kaybediyorsun üstelikü
vee bol bol emzir bebek istemese de ver
sakın hemen mama verme
anne sütü kanser astım gibi hastalıklardan korur mümkünse iki sene emzir kuranda öyle der

sütün fazla olur ağrıtırsa sağ bebişe bardakla içir
en basit pompa 9tl al buruşturup kahverengi kısmı içine koyy rahatlarsın biriken süt çıkmazsa apse yapabilirmiş
biberon verme tavsiye etmem memeyi bırakıyorlarmış

bi de ilk aylarda süt bol sulu su vermene gerek yok
damak tadı gelişsin diye öyle tattırısan yemek falan o zaman su ver

bebişler gazı olunca uykusu olunca hele de dişi kaşınınca bazıları da altı pisken emmez
azcık emse bile onu tutar
ben hiç emmiyor dediğim ay 400 gr civarı almıştı o da normal. obez olmasın bebişler

aklıma şimdilik bunlar geliyor

lohusayken hassas oluyorsun
kim ne derse desin takma bebişine bol bol sarıl
kokunu alsın annesisin bişey olmaz kıskananların elinden gülümseyerek al ve kucakla ben ilk günler yapamadım vermediler sinir oldum sarılamadım dilediğim gibi annelik açlığı çektim o yüzden beşikte değil yanımda yatırdım. 2 ay kadar sonra ayıracam odasını
kocamdan da ayrı yatmadım üçümüz sığıyoz Allah koruyor.
pasif olma bacım yanında kalanlara karşı ağla nazlannn
kimseyi sana yardım için de zorlama başa kalkmasınlar en iyisi eşinle tek olmak ciddiyim kocişler herkesten iyi bakıyor
hoşaf sütlaç bulgur süt tahin süt yapar

bi de beşiğine alıştır ilk günden ya da 1 yaşına kadar yanında yatır senin seçimine kalmış

inşallah bebişine hayırlısıyla kavuşursun önemli olan sağlıkla kucağında olması sezeryan normal farketmez
normal olup aylarca kanama çeken de var,
sezeryan olup da karın içi zarı kangren olan da oluyor binde bir veya azıcık soğukta gazlanıp karnı şişenler
veya hiç sorunsuz yatmadan ayağa kalkanlar
normal doğumdan 2ay sonra mekik çekebilirsin ama sezeryanda zaman alır

yani bünye şeker annecikleer...
bebiş kısmetinizde varsa eninde sonunda çıkacakk opuyorumnanaktan

tebrik ederim canım analı babalı büyüsün bebeşin sağlıkla inşallah ben hep öyle dua ediyorum 4 gözden ayırmasın allahım bebeişlerimizi

bu nasıl güzel bir yazı olmuş yaaa,sanki senin ağzından dinlemiş gibi,kelimeler,hitap ediş,süpersin canımopuyorumnanaktan
Çoluklu çocuklu haline rağmen bu kadar yazıyı paylaşmışsın,tebrik ve teşekkür edyorum canım.
Allah sana yavruna ve ailene sağlık huzur versin.
Darısı başımıza..

tebrik ederim canım analı babalı büyüsün bebeşin sağlıkla inşallah ben hep öyle dua ediyorum 4 gözden ayırmasın allahım bebeişlerimizi

bu nasıl güzel bir yazı olmuş yaaa,sanki senin ağzından dinlemiş gibi,kelimeler,hitap ediş,süpersin canımopuyorumnanaktan
Çoluklu çocuklu haline rağmen bu kadar yazıyı paylaşmışsın,tebrik ve teşekkür edyorum canım.
Allah sana yavruna ve ailene sağlık huzur versin.
Darısı başımıza..

bilgiler süpermiş teşekkürler
allah bağışlasın yavrunu

amin hepinizinkini

Canım çok teşekkürler...
Benim bir amacım farklı... naz maz yapmaya niyetim yok, kendi işimi kendim görüp herkesi yollamaya niyetliyim. İnsanın kendi düzeni gibisi yok.
Eşimle de pazarlık ettim, doğuma beraber gireceğiz ve hastanede benimle o kalacak... Babalık yan gelip yatma yeri mi? :tomato:

Ben bir de bol bol sıvı gıda-taze meyva diyorum. Bol soğanlı salata, siyah üzüm sütü arttırır. ve de yaz anneleri için mükemmel.

Gaz sorununuz varsa beslenmeye dikkat (yaşadığım bir ameliyat tecrübesi ile sabittir)
mümkün olduğunca hareket edin, lohusa bitiminde de egzersize başlayın.
Dengeli beslenin ama diyet yapmayın (sadece hamilelikte değil herzaman) Daima formda kalmanın ve taş anneliğin yolu dengeli beslenme ve de egzersizdir. Hamilelikte kbus olan çatlaklarıın fazlasını 15 günlük fianca kürü diyetleri size verir. Onun yerine günde 30 tane mekik çekin. :sm_cool:

Arkadaşım yazına bayıldım. Özellikle normal doğumu desteklemene... milyonlarca yıllık iş memleketimde tü-kaka oldu.

Benim ekleyeceğim tek şey normal doğuma eşinizle girin, elinizi tutsun. Beraber yaşayın. Aşkı ve cinselliği öldürmez, ama ilşkiyi güçlendirir. Erkeğin yaşananı daha iyi anlamasını sağlar, size bebek bakımında yardımcı olmasını da... kaydirigubbakcemile5
hastanede de beraber kalın, anne kaynana teyze yenge falan olmasın... bebişi ikiniz yaptınız.
Her erkeğin yaşamaya hakkı olan bir tecrübe-mutluluk. :CüvCüv:

X